Παιδική Χορωδιακή Συνάντηση

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Παιδική Χορωδιακή Συνάντηση

Μάιος 08, 2014 - 10:28

Η τέχνη του χορωδιακού τραγουδιού, μια διαχρονική αξία, έρχεται να γεμίσει τη ζωή μας ομορφιά και ενδιαφέρον. Έρχεται να εμπνεύσει, να μεταμορφώσει, να θεραπεύσει, να χτίσει καινούργιες γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας. 

Με μοναδικό μέσο τη φωνή, η συμμετοχή στη χορωδία καλλιεργεί την ευαισθησία, την καλλιτεχνική έκφραση αλλά και την κοινωνική μάθηση μέσα από την ομάδα. Το χάρισμα κάθε ανθρώπου να είναι δημιουργός, εκφραστής και φορέας πολιτισμικών αξιών, αναδεικνύεται μέσα από τη συλλογικότητα του ομαδικού χορωδιακού τραγουδιού. 

Για όλους αυτούς τους λόγους, γέμισαν με τις παιδικές φωνές τους οι μικροί μας φίλοι χορωδοί την αίθουσα του Μπουσουλοπούλειου Θεάτρου το πρωί της Κυριακής 4 Μαΐου 2014, στην πρώτη Παιδική Χορωδιακή Συνάντηση που οργάνωσε ο Πολιτιστικός σύλλογος Άργους «ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ».

Παιδικές Χορωδίες από γειτονικούς Δήμους με πλούσιο βιογραφικό και εξαιρετικό ρεπερτόριο χάρισαν όμορφες στιγμές στους θεατές που γέμισαν το θέατρο καμαρώνοντας τα νέα παιδιά να τραγουδούν με ιδιαίτερο τρόπο και μπρίο.

Στη συνάντηση αυτή έλαβαν μέρος οι χορωδίες:

Παιδική χορωδία Προοδευτικού Συλλόγου Λυγουριού «Ο ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ» με μαέστρο τον κ. Γιάννη Νικολόπουλο. Απολαύσαμε μεταξύ άλλων τα τραγούδια  «Γεια σου χαρά σου Βενετιά», «Ο μύθος» και «Ας κρατήσουν οι χοροί».    
Χορωδία Τρίπολης με μαέστρο τον κ. Διονύσιο Καραφωτιά. «Τα Σπουργίτια» από τη γειτονική αρκαδική πρωτεύουσα μας χάρισαν όμορφα τραγούδια:»Φωτιά στα σύνορα της γης», «Ο παλιάτσος», «Το χρυσόψαρο». Ήταν η πρώτη εμφάνισή τους «εκτός των τειχών» της πόλης. Τους ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία με πλούσιο χορωδιακό έργο και πολλές επιτυχίες.
Παιδική Χορωδία ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλίου με μαέστρο τον κ. Γιάννη Νικολόπουλο. Από το παραδοσιακό Δωδεκανήσων «Θαλασσάκι μου» μας οδήγησαν με τις όμορφες φωνές τους στα τραγούδια «Δυνατά δυνατά» και «Θα βρεθούμε ξανά».  Και τούτο το τραγούδι ήταν μια υπόσχεση και δέσμευση ότι θα συνεχίσουμε τις παιδικές χορωδιακές συναντήσεις.
Παιδική Χορωδία «ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ» με μαέστρο την κ. Αναστασία Σταματοπούλου. Οι μικροί μας φίλοι μας χάρισαν «Το ταγκό της Νεφέλης», το «Χάρτινο το φεγγαράκι», το «Τι ζητάω» και ξεσήκωσαν την αίθουσα από τα χειροκροτήματα.

Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωσή μας εκπρόσωποι των  χορωδιών και των Δήμων, ανταλλάσσοντας δώρα και ευχές να συνεχιστούν οι εκδηλώσεις αυτές για το καλό των παιδιών μας και του τόπου μας.

Ευχαριστούμε την Κ.Ε.Δ.Α.-Μ.  για την υλικοτεχνική στήριξη της εκδήλωσης, τον Γυμνασιάρχη του 1ου Γυμνασίου Άργους για την παραχώρηση της αίθουσας, τους χορηγούς μας για την προσφορά των εδεσμάτων και το ψήσιμο αυτών, των γλυκών, των χυμών καθώς και τους σπουδαστές της Σχολής Μαγειρικής του Άργους για τη βοήθειά τους στη φιλοξενία των μικρών χορωδών.

Ο Σύλλογός μας ετοιμάζεται να συμμετάσχει με τη Μεικτή Χορωδία στα Χορωδιακά φεστιβάλ των Δήμων Χολαργού και Αγίας Παρασκευής τον Ιούνιο.