Συντονισμός δράσεων για την αντιπυρική περίοδο στην Πελοπόννησο (photos&video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Συντονισμός δράσεων για την αντιπυρική περίοδο στην Πελοπόννησο (photos&video)

Μάιος 09, 2014 - 15:22

Ο συντονισμός των δράσεων των υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των Δασικών Πυρκαγιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, κατά την προσεχή αντιπυρική περίοδο, ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 9 Μαΐου στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.

Η σύσκεψη έγινε με πρωτοβουλία της Δ/σης Πολιτικής Προστασίας, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Α.Δ.Π.Δ.Ε.& Ι. Γιώργου Διδασκάλου την παρουσία του Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δημήτρη Κατσαρού, του Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Πελοποννήσου Γιόβα Κωνσταντίνου και τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων με τη δασοπυρόσβεση φορέων.

Ο κ. Διδασκάλου τόνισε ότι πρόθεση της Κυβέρνησης αποτελεί η μέγιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και των μέσων όλων των υπηρεσιών και των εμπλεκομένων φορέων, καθώς και η απόλυτη συνεργασία μεταξύ τους, για την πρόληψη και καταστολή των δασικών πυρκαγιών. Για φέτος, κατανεμήθηκε από τον κρατικό προϋπολογισμό, το ποσό των 18,4 εκατομμυρίων ευρώ στους Ο.Τ.Α. της χώρας για έργα πυροπροστασίας, εκ των οποίων τα 2 εκατομμύρια ευρώ έχουν διατεθεί για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σημαντικό ρόλο έχουν τα τμήματα της πολιτικής προστασίας της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και οι εθελοντές, όπου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου υπάρχουν 49 ομάδες εθελοντών. Επίσης ο κ. Διδασκάλου στάθηκε και στην προσοχή που πρέπει να δοθεί στους ΧΑΔΑ, αφού πολλές πυρκαγιές ξεκινούν από εκεί.

Το σχεδιασμό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, για την αντιπυρική περίοδο 2014 παρουσίασε, στη σύσκεψη,  ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Περιφερειακών Πυροσβεστικών Διοικήσεων Δυτ. Ελλάδας, Πελοποννήσου & Ιονίων Νήσων, Υποστράτηγος Ιωάννης Καρατζιάς. Ευχήθηκε σε μία καλή αντιπυρική περίοδο, δε φτάνουν όμως μόνο οι ευχές αλλά θα πρέπει να συνεισφέρουμε όλοι γιο να πετύχουμε τον καλύτερο δυνατό συντονισμό για την προστασία τόσο των πολιτών όσο και του φυσικού πλούτου της χώρας μας.

Ο κ. Γιόβας μίλησε για τις ανάγκες που θα πρέπει να καλυφθούν έτσι ώστε να κυλήσουν όλα ήρεμα και χωρίς προβλήματα.

ArcadiaPortal.gr Ευρεία σύσκεψη για την αντιπυρική περίοδο