Άλλη Πρόταση :Ευχαριστούμε αλλά…

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Άλλη Πρόταση :Ευχαριστούμε αλλά…

Μάιος 21, 2014 - 19:12

φωτογραφία eurokinissi Σοφία Κοντού

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τους συμπολίτες που έδωσαν λόγο και ευθύνη στη μοναδική ανεξάρτητη, συλλογική, δημοκρατική δημοτική παράταξη του Δήμου Ναυπλιέων. Η εκπροσώπηση στο δήμο μας, μάς έδωσε ικανοποίηση και  μας εμψύχωσε.  Με την εντολή τους, θα είμαστε η φωνή που θα εκφράζει τις έννοιες της κοινωνικής πολιτικής, της διαφάνειας, της ισότητας, της δημιουργικότητας, του πολιτισμού. Ο αγώνας μας για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των κατοίκων, ψηφοφόρων μας και μη, θα είναι συνεχής.

Η αδυναμία να μας εμπιστευθεί ένα μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας μας απασχόλησε. Εντοπίσαμε τις αδυναμίες δράσης και επικοινωνίας που είχαμε στην προηγούμενη τετραετία, την πολύ πρόσφατη στις εκλογές ανασυγκρότηση μας, τη διάσπαση που παρουσίασε ο προοδευτικός χώρος που ανήκουμε και τη θέση μας να μη διεκδικούμε επιθετικά την ψήφο. Τέλος κρίσιμη θεωρούμε την γενικότερη οικονομική και κοινωνική συγκυρία των μνημονίων και του χαοτικού και τερατώδους Καλλικράτη  και την δεδομένη πολιτική κρίση που δεν προωθεί το συμμετοχικό μοντέλο αυτοδιοίκησης στο οποίο εμείς  βασιζόμαστε.

Η πολυφωνία εντός του δημοτικού συμβουλίου ήταν κάτι που ευχόμασταν θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο θα έθετε ένα πλαίσιο δημιουργικού διαλόγου και θα λειτουργούσε με τις διαδικασίες του υπέρ της κοινωνίας. Ελπίζουμε πως όλες οι δυνάμεις που θα συνυπάρξουν τα επόμενα πέντε χρόνια, θα λειτουργήσουν προς  την προάσπιση των γενικών συμφερόντων, χωρίς διακρίσεις.

 Η δικιά μας δράση θα είναι έντονη όχι μόνο εντός του Δημοτικού συμβουλίου μα και έξω από αυτό, ενεργοποιώντας τους κατοίκους ολοένα και περισσότερο. Βαθιά πεποίθησή μας είναι πως μόνο μια τέτοια κοινωνία πολιτών θα πάψει να βιώνει τα δεινά αρχηγοκεντρικών εξουσιών που υποχρεωτικά προσεγγίζουν τα πράγματα μέσα από το πρίσμα του ενός που  θα προβεί σε υποσχέσεις προκειμένου να εκλεγεί και όχι με σύμμαχό του και συνδιαμορφωτή  στο έργο του την κοινωνία που αυτή τη στιγμή βάλλεται.

Η διαδικασία καθόδου προς τις εκλογές άφησε τεράστια οφέλη στην Άλλη Πρόταση καθώς συγκροτήθηκε, ανανεώθηκε σε πολύ μεγάλο ποσοστό με νέους πολίτες, έκανε την αυτοκριτική της και ξεκίνησε μια νέα πορεία σήμερα εκφέροντας λόγο που διέπεται από πολιτισμό και φανερώνει αφενός τη βαθιά της αφοσίωση στα δημοτικά θέματα και εφ ετέρου τη συνεχή εξέλιξή της. Η πρόσκλησή μας προς την κοινωνία είναι πάντα ανοιχτή δημοκρατικά και συλλογικά έτσι ώστε οι θέσεις, που όλοι εμείς διαμορφώνουμε, να βρίσκουν ολοένα μεγαλύτερη ανταπόκριση και η κοινωνία να μπορεί να εξελίσσει συνεχώς τα κριτήριά της καταλήγοντας αυτοδιοικούμενη με την πραγματική έννοια του όρου.

Ευχόμαστε  επιτυχημένη θητεία σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους  και το Δήμαρχο και ελπίζουμε να ανταποκριθούν στις προσδοκίες και τις ανάγκες της κοινωνίας δίκαια.

Μαργαρίτα Καραμολέγκου

Επικεφαλής άλλης Πρότασης

Δημοτική Σύμβουλος Ναυπλιέων