Πέτρος Μισθός: Δε χρειάζεται η τράπεζα θεμάτων της Α' Λυκείου να φοβίζει κανένα μαθητή (video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πέτρος Μισθός: Δε χρειάζεται η τράπεζα θεμάτων της Α' Λυκείου να φοβίζει κανένα μαθητή (video)

Μάιος 30, 2014 - 10:55

Εύχομαι οι πανελλήνιες να συνεχιστούν στο ίδιο κλίμα με αυτό που ξεκίνησαν

Ο κ Πέτρος Μισθός, περιφερειακός διευθυντής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πελοποννήσου, μιλώντας σε συνέντευξη του, τόνισε ότι δεν παρατηρήθηκε κανένα πρόβλημα στην έναρξη των Πανελλαδικών, κάθε άλλο μάλιστα καθώς όλοι οι μηχανισμοί λειτούργησαν σωστά. Κατά κοινή ομολογία τόνισε, πως οι μαθητές βρήκαν τα θέματα της έκθεσης βατά.

Επιδιώκουμε, δηλώνει ο ίδιος οι εξετάσεις να μη μεταφράζονται σε άγχος, ενώ τόνισε ότι εύχεται όλη η διαδικασία των εξετάσεων μέχρι και το πέρας τους να συνεχιστούν στο ίδιο κλίμα σωστού μηχανισμού.

Τοποθετήθηκε όμως και για την τράπεζα θεμάτων της Α’ Λυκείου, στα πλαίσια του Νέου Λυκείου, λέγοντας πως τα θέματα της τράπεζας θεμάτων είναι καθαρά μια απλή εξέταση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να δημιουργείται περισσότερο άγχος και περισσότερος φόβος στους μαθητές.

Το 50% λοιπόν των θεμάτων κληρώνεται τυχαία απ’ την τράπεζα θεμάτων, ενώ το άλλο 50% το αναλαμβάνει ο εκάστοτε εκπαιδευτικός. Αυτή η διαδικασία, επισημαίνει ο κ Μισθός, αναβαθμίζει την ποιότητα της εκπαίδευσης, καθώς οι μαθητές πλέον προσπαθούν σε όλα τα μαθήματα, αφού ο βαθμός πρόσβασης συνυπολογίζεται έστω και ελάχιστα και στην εξέταση την τελική της Α’ Λυκείου.

Τα θέματα αυτά της εν λόγω «εκπαιδευτικής» τράπεζας», έχουν ελεγχθεί με ακρίβεια και αξιολόγηση, και δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Τέλος, ευχήθηκε καλή επιτυχία στους εξεταζόμενους μαθητές και ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για την επίπονη προσπάθεια που κυρίως αυτόν τον καιρό ένεκα των εξετάσεων καταβάλλουν.

ArcadiaPortal.gr Ο Πέτρος Μισθός μιλά για τις Πανελλήνιες