Αστυνομικές ειδήσεις από την Κορινθία

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αστυνομικές ειδήσεις από την Κορινθία

Μάιος 31, 2014 - 16:04

φωτογραφία eurokinissi

Έλεγχοι σε επιχειρήσεις εμπορίας μετάλλων (scrap) στην Κορινθία.
Ελέγχθηκαν πέντε (5) εγκαταστάσεις – επιχειρήσεις και βεβαιώθηκαν τέσσερις (4) παραβάσεις
Σε μία επιχείρηση, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -51- μέτρα καλωδίων, προερχόμενα από το δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ, ενώ σε βάρος του ιδιοκτήτη της σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος
Οι έλεγχοι υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο ειδικού σχεδιασμού για την καταπολέμηση της κλοπής μεταλλικών αντικειμένων και παράνομης διακίνησής τους

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, σε συνεργασία με αστυνομικούς και άλλων Υπηρεσιών της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Πελοποννήσου, σε εγκαταστάσεις-επιχειρήσεις συλλογής, μεταφοράς, αποθήκευσης, διαχείρισης και επεξεργασίας μεταλλικών αντικειμένων (scrap) στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, στο πλαίσιο ειδικού σχεδιασμού για την καταπολέμηση της κλοπής μεταλλικών αντικειμένων και παράνομης διακίνησης αυτών.
Σε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε χθες (30.5.2014), οι αστυνομικοί με την συνδρομή και άλλων συναρμόδιων Υπηρεσιών, έλεγξαν συνολικά πέντε (5) εγκαταστάσεις-επιχειρήσεις εμπορίας μετάλλων, παλαιών σιδήρων και συναφών αντικειμένων.
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, βεβαιώθηκαν:
Μία (1) φορολογική παράβαση.
Τρεις (3) παραβάσεις της εργατικής Νομοθεσίας.
Επιπλέον, κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε μία επιχείρηση, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -51- μέτρα καλωδίων, τα οποία όπως προέκυψε προέρχονται από το δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ.
Σε βάρος του ιδιοκτήτη της επιχείρησης σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, η οποία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ τα αφαιρεθέντα καλώδια αποδόθηκαν σε αρμόδιο υπάλληλο-εκπρόσωπο της ΔΕΔΔΗΕ.
Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθη, χθες (30.5.2014) το απόγευμα, στo Σολομό Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Ανατολικής Πελοποννήσου και του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας (1) 53χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε ποσότητα κάνναβης, βάρους -6,7- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. Επιπλέον, κατά τη σύλληψη του αντιστάθηκε στους αστυνομικούς. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.
Συνελήφθη ένα (1) άτομο για σωματική βλάβη
Συνελήφθη, χθες (30.5.2014) το βράδυ, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, μία (1) 29χρονη ημεδαπή, γιατί με τη χρήση μαχαιριού τραυμάτισε 50χρονο ημεδαπό.