Γ.Μανιάτης: 65.000.000 € για το «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» τις επόμενες μέρες

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γ.Μανιάτης: 65.000.000 € για το «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» τις επόμενες μέρες

Ιούνιος 02, 2014 - 14:04

φωτογραφία eurokinissi

«Είχα τη χαρά την Παρασκευή να υπογράψω μαζί με τον συναρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης τον  κ. Χατζηδάκη  την απόφαση για την κατανομή 65.000.000€  στο πολύ γνωστό πρόγραμμα  «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον». Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο έχει στηρίξει αποφασιστικά την οικοδομή στην χώρα μας και ασφαλώς και στην Αργολίδα. Εγώ ο ίδιος είχα το τελευταίο χρονικό διάστημα πολλές συναντήσεις με τους αλουμινοκατασκευαστές της Αργολίδας. Είχα δεσμευτεί ότι θα προχωρήσουμε και θα αρχίσουν να γίνονται  εκταμιεύσεις των ποσών που χρωστούν οι τράπεζες αλλά και το ΕΤΕΑΝ στους κατασκευαστές  και σήμερα μπορώ με χαρά να ανακοινώσω ότι από Δευτέρα  τα χρήματα αυτά θα έχουν πιστωθεί στους αντίστοιχους λογαριασμούς των τραπεζών και άρα θα αρχίσουν να γίνονται εκταμιεύσεις.

Μιλάμε για ένα πρόγραμμα που έχουν ενταχθεί συνολικά 47.000 ελληνικά  νοικοκυριά, με ένα συνολικό  προϋπολογισμό περίπου 490.000.000 εκατ. ευρώ.  Πρόκειται  για ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα αναβάθμισης των κατοικιών των μεσαίων και φτωχών νοικοκυριών  της χώρας .

Το ακόμη πιο ευχάριστο είναι ότι στη νέα προγραμματική περίοδο, στο ΕΣΠΑ 2014-2020, το πρόγραμμα αυτό θα συνεχιστεί με άλλα 700 περίπου εκατομμύρια ευρώ  που έχουμε ζητήσει να μας εγκρίνει η ευρωπαϊκή επιτροπή.  Επίσης, τα προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας σε κτήρια θα επεκταθούν, στα επαγγελματικά κτήρια με άλλα 200 περίπου εκατομμύρια ευρώ και στα δημόσια και δημοτικά  κτήρια   με άλλα 250.000.000 εκατ. ευρώ.  Συνολικά στο χώρο της οικοδομής  ως Υπουργείο Περιβάλλοντος θα επενδύσουμε την επομένη προγραμματική περίοδο πάνω από 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ προκειμένου να θωρακίσουμε ενεργειακά τα κτήρια μας, να έχουμε εξοικονόμηση ενέργειας, να μειώσουμε το κόστος διαβίωσης των νοικοκυριών. Με απλά λόγια να κάνουμε λίγο πιο εύκολη, πιο  βιώσιμη την καθημερινότητα των πολιτών που δεν αντέχουν να πληρώνουν υψηλούς λογαριασμούς είτε στο πετρέλαιο είτε στο ηλεκτρικό ρεύμα. Είναι μια κατεύθυνση που την πιστεύουμε βαθιά και σε αυτήν την κατεύθυνση θα βαδίσουμε με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα».