Αισιόδοξες οι προβλέψεις για την τουριστική κίνηση στην Πελοπόννησο (video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Αισιόδοξες οι προβλέψεις για την τουριστική κίνηση στην Πελοπόννησο (video)

Ιούνιος 04, 2014 - 13:09

Ο Πρόεδρος του τουριστικού οργανισμού Πελοποννήσου και πρόεδρος Ξενοδόχων Αρκαδίας κ. Κωνσταντίνος Μαρινάκος, σε συνέντευξή του στο Arcadia Portal μίλησε για τη θερινή τουριστική περίοδο που ξεκίνησε με την έναρξη Ιουνίου. Μιας και αυτή είναι η πρώτη συνέντευξη που παραχωρεί μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο ίδιος θέλησε να ευχαριστήσει όλες τις απερχόμενες δημοτικές αρχές του νομού αλλά και ολόκληρης της Πελοποννήσου, για την πολύ καλή συνεργασία που είχαν ως φορείς.

Στη συνέχεια συνεχάρη τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη για την επανεκλογή του, και τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Τρίπολης. Τόνισε ότι οι δημοτικές αρχές νέες και ήδη υπάρχουσες, θα πρέπει να θέσουν τις στρατηγικές και αναπτυξιακές τους προτεραιότητες τόσο στον τουρισμό όσο και στον πρωτογενή τομέα, οι οποίες αποτελούν τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα πολύ σημαντικά έργα για τον τουρισμό που πρέπει να γίνουν στην Πελοπόννησο με στόχο να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια.
Δύσκολα μπορεί να ανατραπεί το δύσκολο οικονομικό πλήγμα που έχει δεχτεί ο τουρισμός, αλλά με στοχευμένες προσπάθειες το κλίμα μπορεί να γίνει πιο ευοίωνο.

Ο Ιούνιος δεν είναι ο κατεξοχήν μήνας διακοπών για τους Έλληνες,  έτσι κάνει και μια «κοιλιά». Αλλά τα πρώτα δείγματα είναι ενθαρρυντικά και οι Έλληνες δείχνουν να έχουν συμβιβαστεί με την οικονομική ύφεση και προσπαθούν να κάνουν διακοπές με πιο λίγα χρήματα. Τα δελεαστικά πακέτα προσφορών που έχουν φτιάξει οι επιχειρηματίες, βοηθούν τον κόσμο να απολαύσει ποιοτικές διακοπές με μικρότερο κόστος. Μία τετραμελής οικογένεια για ένα 3ημερο θα χρειαστεί 180 ευρώ για τη διαμονή της, ποσό το οποίο προσαρμόζεται ανάλογα με την κατηγορία του καταλύματος.

Όσο για τον εισερχόμενο τουρισμό κ. Μαρινάκος ανέφερε ότι η πληρότητα που έχει να κάνει με τη Ρωσία, έχει δεχθεί μείωση 30% και 15% από τη Γερμανία  αντίστοιχα, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Για το αν υπάρχει η διάθεση από τη μεριά των επιχειρηματιών του τουρισμού να μειώσουν τις τιμές τους, ο πρόεδρος του Τ.Ο.Π είπε ότι βοηθώντας τον τουρισμό βοηθούν και τις επιχειρήσεις τους, άρα υπάρχει όφελος για όλους. Αλλά δεν περνούν όλα από τους επιχειρηματίες,  καθώς η ανάπτυξη μπορεί να έρθει με τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Με τις κατάλληλες κινήσεις και από τις δύο πλευρές και καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια θα έρθει και η τοπική ανάπτυξη.

ArcadiaPortal.gr «Πρέπει να γίνουν έργα για τον τουρισμό στην Πελοπόννησο»