Πρωταθλητής με την αξία του το Λεωνίδιο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Πρωταθλητής με την αξία του το Λεωνίδιο

Απρίλιος 10, 2012 - 09:49

Ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα της Α κατηγορίας ανδρών στο τοπικό μπασκετ.Η ομάδα του Λεωνιδίου κατέκτησε τον τίτλο ( για δεύτερη φορά στην ιστορία της ) και την  άνοδο στην Γ εθνική κατηγορία.
Η ομάδα της Κυνουρίας δίκαια κατέκτησε τον τίτλο αφού είχε κατά κοινή ομολογία την  πιο οργανωμένη ομάδα λειτουργώντας σε επαγγελματικά επίπεδα.
Από την κατηγορία υποβιβάστηκε η Ολυμπιάδα Λεχαιου υστέρα από μια πολύχρονη παρουσία στην Α κατηγορία,και μάλιστα είναι η τρίτη κατά σειρά ομάδα της περιοχής της Βοχας της Κορινθίας που υποβιβάζεται από την Α κατηγορία,είχαν προηγηθεί το Βέλο και το Κοκκωνι,και εάν υπολογίσεις και το Ξυλόκαστρο τότε μια περιοχή που κάποτε είχε πολλές ομάδες τώρα έμεινε με μόλις μια το Κιάτο.
Αυτοί που πρέπει πια να προσέξουν και να βρουν λύσεις είναι το Ναύπλιο αφού και οι δυο ομάδες απογοήτευσαν και κυρίως προβληματίζουν για το μέλλον.
Ήταν ένα πρωτάθλημα επηρεασμένο βέβαια από την οικονομική κρίση οι ομάδες είχαν στο ροστερ τους τέσσερες με πέντε μεγάλους και από και πέρα συμπλήρωναν την δεκάδα-ελάχιστες ομάδες είχαν δωδεκάδα νέα παιδιά.Παρ όλο ότι υπήρχαν νέα παιδιά όμως ταλέντα δεν είδαμε να βγαίνουν-πλην ελάχιστων εξαιρέσεων.
Αυτό όμως που παρατηρήθηκε εφέτος ήταν ότι οι περισσότερες ομάδες έκαναν ελάχιστες προπονήσεις μέσα στην εβδομάδα,και αυτό βεβαία ήταν που έκανε την διαφορά το Λεωνίδιο αφού έκανε στανταρ τουλάχιστον τρεις προπονήσεις κάθε εβδομάδα ενώ οι άλλοι μαζευόντουσαν με το ζόρι σε μια άντε το πολύ δυο προπονήσεις.
Ας θυμηθούμε την τελική βαθμολογία.
1 ΛΕΩΝΙΔΙΟ 43
2 ΚΡΑΝΙΔΙ 40
3 ΚΙΑΤΟ 38
4 ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ 36
5 ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΧ.ΚΟΡΙΝΘΟΥ 36
6 ΕΡΜΙΟΝΗ 34
7 ΚΟΡΙΝΘΟΣ 32
8 ΤΗΡΩΝ 29
9 ΝΑΥΠΛΙΟ 29
10 ΟΙΑΞ 28
11 ΜΕΘΑΝΑ 25
12 ΛΕΧΑΙΟ 24
ΛΕΩΝΙΔΙΟ
Με ορισμένους παίκτες επιπέδου Γ εθνικής ( Μουλας,Μαγγωνακης,Μπουτσικακης ) και με πολύ καλή οργάνωση με διοίκηση συνεπής οικονομικά που έχει τις δυνατότητες να την πάει ακόμα πιο ψηλά,δίκαια πήρε το πρωτάθλημα κάνοντας μόνο μια ήττα.
Ελπίδα για το μέλλον ο νεαρός Λεωνιδιωτης Τσεμπελης.
ΚΡΑΝΙΔΙ
Με τους ιδίους σχεδόν παίκτες με πέρυσι άλλα με την οργάνωση από τον πάγκο του Παναγιώτη Γκολαντα το Κρανιδι έκανε πολύ καλή πορεία και πήρε την δεύτερη θέση,βάζοντας συγχρόνως και βάσεις για την επόμενη χρόνια.
Στηρίχθηκε στους Κοντογιαννη,Γιαννακοπουλο,Προσυλη ενώ βοήθησε σημαντικά ο Καλαιτζακης όταν επέστρεψε από τον τραυματισμό του.
ΑΡΑΤΟΣ ΚΙΑΤΟΥ
Η ανανέωση που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια ο Αρατος Κιάτου έχει αρχίσει να αποδίδει ανεβαίνοντας εφέτος στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.
Η ομάδα του Μιχάλη Μαθιοπουλου είναι μια ομάδα συνόλου με τον νεαρό Αναγνωστόπουλο να είναι μια μεγάλη ελπίδα για το Ελληνικό μπασκετ.
ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ Ν.ΚΙΟΥ
Την καλύτερη πορεία και θέση στην ιστορία του έκανε εφέτος ο Αργοναύτης φτάνοντας στην  τέταρτη θέση της βαθμολογίας.
Η επιστροφή του Νασου Μιχαλόπουλου που τώρα πια ήταν πιο ώριμος όσο πότε βοήθησε πολύ ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξαν ο αδελφός του Μιχάλης ο Γρήγορης Θωμόπουλος και ο Χατζηαντωνακης.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Προηλθε από την συγχώνευση της Αρχαίας Κορίνθου και του Πανιωνίου Κορίνθου,έκανε καλή πορεία όμως θα μπορούσε να πάει και καλύτερα.
Στηρίχθηκε στο δίδυμο Σταυροπουλος και Λεβεντοπουλος ενώ βοήθησε και ο Καυκης,γενικα είναι ομάδα που μπορεί να φτάσει στο διεκδικεί ακόμα και τίτλο.
Α.Ο.ΕΡΜΙΟΝΗΣ
Για νεοφώτιστη στην κατηγορία η Ερμιόνη πήγε πολύ καλά,σωθηκε άνετα και πέτυχε και ορισμένες μεγάλες νίκες.
Οι πρωην Κρανιδιώτες Μαναριωτης και Γκολεμης όπως και ο Ναυπλιώτης Κοσιωρης ήταν αυτοί που στήριξαν την ομάδα του Γιάννη Σκορδη.
Κ.Α.Ο.ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Περιμέναμε πολλά περισσότερα από την ομάδα της Κορίνθου,ξεκίνησε καλά αλλά μετά ξεφούσκωσε και μάλλον μας απογοήτευσε αφού αλλιώς την θέλαμε.
Τα αδέλφια Παζαρα και οι Αρβανιτακης,Ραπτης ήταν αυτοί που ξεχώρισαν.
ΤΗΡΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
Η επιστροφή του Τηρωνα στο τοπικό έδειχνε πολύ δύσκολη,έκανε κακό ξεκίνημα όμως στην συνεχεία ανέβηκε και πέτυχε τον στόχο του που ήταν η παραμονή.
Στηρίχθηκε σε έμπειρους παίκτες όπως ο πλει-μεικερ Δανιήλ,ο αγέραστος Τζιμης Καζιανης και ο πανηψυλος Ξενακης.
ΝΑΥΠΛΙΟ
Με μόλις τέσσερεις  έμπειρους παίκτες ( τα ξαδέλφια Παπασαραντου τον Κόκαλα και τον Γεωργουση ) και τα αλλά πιτσιρίκια ο Φιλινης στην πρώτη του ως προπονητής είχε λίγες επιλογές και η πορεία της ομάδας δεν ήταν αυτή που μας είχε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια.
ΟΙΑΞ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
Η πρώτη αγωνιστική ήταν καταστροφική για τον ΟΙΑΚΑ ηλθαν τιμωρίες μετά ηλθαν τραυματισμοί έμεινε χωρίς πλει-μεικερ και έσωσε την χρόνια στο πάρα πέντε.
Ο Δημήτρης Προυζος ήταν όαση στον φετινό ΟΙΑΚΑ ενώ βοήθησαν οι Λιακοπουλος.Κατσαλουλης,Μπακάλης.
ΜΕΘΑΝΑ
Τα Μέθανα την γλύτωναν στο τσακ τα τελευταία χρόνια,εφέτος όμως έχουν μόνο μια επιλογή για να σώσουν την κατηγορία,το μπαράζ με την δεύτερη ομάδα της Β κατηγορίας.
Και πάλι έπαιξαν οι ίδιοι και οι ίδιοι παίκτες,Μενδρινος,Γκιώνης κ.λ.π.
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΛΕΧΑΙΟΥ
Τίτλοι τέλους για την Ολυμπιάδα που μετά από χρόνια επιστρέφει στην Β κατηγορία.
Λίγοι παίκτες χωρίς κάποιους που αν κάνουν την  διαφορά έμεινε νωρίς πίσω και δεν μπόρεσε να αντιστρέψει την εις βάρος της κατάσταση
(ρεπορτάζ Κώστας Τασσόπουλος)