Τατούλης: Εγκληματικές οι επιθέσεις με ευθύνη συγκεκριμένης πολιτικής παράταξης

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τατούλης: Εγκληματικές οι επιθέσεις με ευθύνη συγκεκριμένης πολιτικής παράταξης

Απρίλιος 10, 2012 - 15:49

o Περιφερειάρχης Π.Τατούλης (eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)

Μην τολμήσουν να ξανακάνουν το ίδιο

Για δολοφονική επίθεση έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα αναφορικά με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Πέμπτης. Πριν την ολιγόλεπτη εισήγηση του κ. Τατούλη προηγήθηκε η προβολή βίντεο με τα γεγονότα, τα οποία χαρακτηρίστηκαν «μαύρη στιγμή για την κοινωνία, για την Πολιτεία και για το θεσμό του Περιφερειακού Συμβουλίου», ενώ επιρρίφθηκαν ευθύνες σε συγκεκριμένη πολιτική παράταξη «η οποία προετοίμασε και υποκίνησε την δολοφονική επίθεση».

Μάλιστα κατονομάστηκε ο  επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου, Θανάσης Πετράκος, ως υπεύθυνος  ενώ ο κ. Τατούλης σημείωσε πως στόχος ήταν ο ίδιος και έχει στοιχεία που το επικυρώνουν αυτό.

Θα αποδοθούν ποινικές ευθύνες

Μάλιστα σημείωσε πως θα αναζητηθούν και θα αποδοθούν ευθύνες και στους κατοίκους που ενεπλάκησαν στα γεγονότα και μάλιστα ήδη έχει σταλεί διάβημα στην εισαγγελία Ναυπλίου για την αδράνεια των εισαγγελικών αρχών της Τρίπολης, ενώ ξεκαθαρίστηκε πως η Περιφέρεια και προσωπικά ο κ. Τατούλης θα  προχωρήσει σε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, αφού μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει όσα θα έπρεπε να έχουν γίνει από τον εισαγγελέα και δεν έχει κληθεί κανένας για απολογία.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο κ. Τατούλης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους «να μην τολμήσουν να πράξουν κάτι ανάλογο και να δημιουργήσουν πάλι επεισόδια», ενώ μίλησε για πλήγμα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σε μία στιγμή που είχε αποκτήσει εξωστρέφεια και διακρινόταν για τις πρωτοπόρες ιδέες της και την ασφάλεια που παρέχει σε όλα τα επίπεδα. Πλήγμα που πρέπει να το επουλώσουν όπως είπε χαρακτηριστικά όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι και να βάλουν και πάλι την Περιφέρεια σε τροχιά ανάπτυξης, όπως το πράττουν μέχρι τώρα. Ενώ ξεκαθάρισε πως η αντιμετώπιση της βίας είναι υπόθεση όλων τους.
Αναφορικά με την επένδυση σημείωσε πως είναι ιδιαίτερα φιλική στο περιβάλλον και η δική του θέση ήταν να μην πάρει απόφαση το Περιφερειακό Συμβούλιο αφού δεν είχε εμπλακεί από την αρχή στην υπόθεση αλλά όταν η πρότασή του δεν πέρασε όφειλαν να ταχθούν υπέρ ή κατά της μονάδας. Ήταν όπως είπε μία πρόταση διαμεσολαβητική, διευκόλυνσης. Τόνισε ακόμα πως είχε υπάρξει συμφωνία με τον τεχνικό και νομικό σύμβουλο και με μέλος του συλλόγου αλλά στην πορεία αυτή δεν υπήρξε γιατί ενώ περίμεναν τις προτάσεις του συλλόγου που θα ενσωματώνονταν στην πρότασή τους για βελτίωση της ΜΠΕ ενημερώθηκαν από τον τεχνικό σύμβουλο του συλλόγου ότι με εντολή του δεν αποτελεί πλέον σύμβουλο του συλλόγου και έτσι η συμφωνία δεν ισχύει.

Φιλική στο περιβάλλον η επένδυση - η περιφέρεια διασφαλίζει την σωστή λειτουργία της
Απαντώντας σε ερωτήσεις ενημέρωσε πως το Περιφερειακό Συμβούλιο θα συνεχιστεί από εκεί που διεκόπη και πως θα υπάρξει πλέον ασφάλεια , ενώ μίλησε για κόντρα πολιτική με τον κ. Πετράκο που όμως δεν κρατήθηκε σε αυτό το επίπεδο αλλά πήρε άλλη τροπή με υπαιτιότητα του κ.Πετράκου, που δεν αντέχει όπως είπε ο κ. Τατούλης τις πολιτικές αντιπαραθέσεις και τις συγκρούσεις σε πολιτικό επίπεδο. Για τον κ. Δράκο είπε πως δεν έχει ευθύνη για τα επεισόδια αλλά υπολόγισε όσον αφορά την υπόθεση αυτή καθαυτή της μονάδας το πολιτικό κόστος και σημείωσε πως «ναι μεν είναι δικαιολογημένες οι ανησυχίες των πολιτών αλλά εμείς προσπαθήσαμε και βάλαμε στη ΜΠΕ την οποία προκαλέσαμε και πάλι εμείς όρους που θα διασφάλιζαν την σωστή λειτουργία της. Τέλος ο κ. Τατούλης ξεκαθάρισε πως είναι παρών στην κεντρική πολιτική σκηνή και δεν έχει αποχωρήσει από αυτή σημειώνοντας ότι «αυτό που με ενδιαφέρει είναι να σωθεί η χώρα, αυτό είναι το διακύβευμα, αρκεί να μη φοβηθεί ο αστικός κόσμος της χώρας». Παρόντες στη συνέντευξη τύπου ήταν όλοι οι αντιπεριφερειάρχες των ΠΕ και οι θεσμικοί (πλην της κας. Τζανετέα που είχε συνάντηση με το ΚΕΕΛΠΝΟ στη Λακωνία για το θέμα της ελονοσίας) καθώς και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου.(φωτογραφίες eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)