Νέο καμπανάκι κινδύνου χτυπά η ΠΕΔ για τα σκουπίδια

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Νέο καμπανάκι κινδύνου χτυπά η ΠΕΔ για τα σκουπίδια

Απρίλιος 10, 2012 - 21:21

πυρκαγιά στις 24/3/2012 στη παράνομη χωματερή στο χωριο Φίχτια του Δήμου Άργους-Μυκηνών (eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)

Καμπανάκι κινδύνου από τους δημάρχους της Πελοποννήσου από την Κόρινθο και την συνεδρίαση της ΠΕΔ. Ο Πρόεδρος Παναγιώτης Νίκας προειδοποίησε για τους κινδύνους που υπάρχουν η Περιφέρεια να γεμίσει σκουπίδια το καλοκαίρι δεδομένου ότι οι ΧΑΔΑ πρέπει να έχουν κλείσει έως τα τέλη Ιουνίου. Ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης ενημέρωσε το σώμα πως από το ΕΠΕΡΑΑ έχουν εγκριθεί 38 εκ ευρώ.

«Υπάρχει σοβαρότατο πρόγραμμα το οποίο θα ενταθεί στις 30 Ιουνίου. Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι εγκρίθηκε στα πλαίσια του ΕΠΕΡΑΑ μια χρηματοδότηση 38 εκ ευρώ που περιλαμβάνει την αποκατάσταση των ανεξέλεγκτων ΧΑΔΑ 23 συστήματα κομποστοποίησης και 742 μικρά» είπε ο Γιάννης Σμυρνιώτης.
Το θέμα της ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή έθεσε εκ Δήμου Κορινθίων ο Πέτρος Λέκκας στην κατεύθυνση ελαχιστοποίησης των παραγομένων απορριμμάτων  . Εξέφρασε φόβους για είσοδο μεγάλων συμφερόντων που θα οδηγήσουν τους δήμους στην καύση , μέθοδο η οποία δεν είναι αποδεκτή αλλά και βιώσιμη.»Σαν ΠΕΔ να πρωταγωνιστήσουμε στο θέμα της ανακύκλωσης στην πηγή. Να μην περιμένουμε την περιφέρεια»
Η ΠΕΔ συζητά το θέμα εν όψει του αδιεξόδου που επίκειται στις 30 Ιουνίου. «Είναι αδύνατον να προκύψει μέχρι τότε αποτέλεσμα» σημείωσε ο κύριος Κόλλιας Δήμαρχος Τριφυλίας, κάνοντας λόγο για ενδιάμεσο στάδιο το οποίο θα τσακίσει τους δήμους εάν αργήσει να υλοποιηθεί. «Θα γίνουμε ένας απέραντος σκουπιδότοπος. Άμεσα θα πρέπει συγκεκριμένα να τεθεί το θέμα ης ημερομηνίας.»