Προσπάθεια κατάληψης κτιρίου που εκποιεί το ΤΑΙΠΕΔ στο Ναύπλιο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Προσπάθεια κατάληψης κτιρίου που εκποιεί το ΤΑΙΠΕΔ στο Ναύπλιο

Ιούλιος 26, 2014 - 16:11

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

(φωτογραφίες & βίντεο eurokinissi-Bασίλης Παπαδόπουλος). Την Παρασκευή το βράδυ έγινε προσπάθεια κατάληψης του κτιρίου στο Μεγάλο Δρόμο στο Ναύπλιο, το οποίο εκποιεί το ΤΑΙΠΕΔ.

Μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης Συλλογικοτήτων, Φορέων και Πολιτών Αργολίδας προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο αλλά δεν τα κατάφεραν. Η πολύ γερή πόρτα και η παρουσία της αστυνομίας απέτρεψαν την κατάληψη. Δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ πολιτών και αστυνομίας και απειλήθηκαν επεισόδια.

Η Ομάδα Τύπου των Συλλογικοτήτων, Φορέων και Πολιτών Αργολίδας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των ακινήτων του δημοσίου σε δελτίο τύπου αναφέρει:

''40 μέρες μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ναυπλιέων να υιοθετήσει με σχεδόν απόλυτη πλειοψηφία το ψήφισμα της Ανοιχτής Συνέλευσης Συλλογικοτήτων, Φορέων και Πολιτών Αργολίδας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των ακινήτων του δημοσίου, που έγινε στο Ναύπλιο στις 17/6/2014, το κτήριο της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου παραμένει ακόμα κλειστό, “κατειλημμένο παράνομα” από το ΤΑΙΠΕΔ και πρόσφατα μάλιστα ενεργοποιήθηκε η διαδικασία πώλησής του σε ιδιώτες.
Ο Δήμος όλο αυτό το διάστημα δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια να διεκδικήσει το κτήριο και να το θέσει σε δημόσια χρήση, παρά την δέσμευση του.
Την Παρασκευή 25/7 με απόφαση της 2ης Ανοιχτής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στο θεατράκι του ΟΣΕ στις 23/07/2014 επιχειρήσαμε να υλοποιήσουμε αυτήν την απόφαση. Να αμφισβητήσουμε δηλαδή έμπρακτα το “δικαίωμα” της κυβέρνησης να πουλάει δημόσια περιουσία σε ιδιώτες, αδιαφορώντας για την αξία που έχει αυτή η περιουσία στην κατεύθυνση της ικανοποίησης ζωτικών κοινωνικών αναγκών.
Σε μια πόλη με ελλείψεις σε σχολική στέγη, χώρους στέγασης δημόσιων υπηρεσιών, πολιτιστικών δραστηριοτήτων και κοινωνικών δομών αλληλεγγύης, θεωρούμε πρόκληση ένα κτήριο σε τέτοια νευραλγική θέση να πωλείται και να μην χρησιμοποιείται για το δημόσιο συμφέρον και τις τοπικές ανάγκες, όπως για παράδειγμα τη χρήση του από τη Σχολή Καλών Τεχνών ή ως δημοτικό κοινωνικό ιατρείο /φαρμακείο που δεν υπάρχει στο Ναύπλιο.
Μπορεί η κλειδαριά ασφαλείας της σιδερένιας πόρτας και η παρουσία στη συνέχεια της αστυνομίας να μην κατέστησαν δυνατή την υλοποίηση της απόφασης μας αυτήν την φορά, όμως είναι ξεκάθαρο στη συνείδηση όλων μας ότι θα συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα τον αγώνα να μην πουληθεί ούτε σπιθαμή δημόσιας περιουσίας από το ΤΑΙΠΕΔ.
Η ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ''

Ομάδα Τύπου της Ανοιχτής Συνέλευσης Συλλογικοτήτων, Φορέων και Πολιτών Αργολίδας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των ακινήτων του δημοσίου.Δελτίο τύπου.

(φωτογραφίες & βίντεο eurokinissi-Bασίλης Παπαδόπουλος) www.argolidaportal.gr

EUROK ENTASI SE DIAMARTYRIA IA TAIPED