Δηλώσεις Γ. Μανιάτη για τη μονάδα αφαλάτωσης Ύδρας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Δηλώσεις Γ. Μανιάτη για τη μονάδα αφαλάτωσης Ύδρας

Αύγουστος 23, 2014 - 19:35

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Βίντεο eurokinissi Βασίλης Παπαδόπουλος
Με αφορμή τα επίσημα εγκαίνια της Μονάδας Αφαλάτωσης Ύδρας που θα γίνουν την Δευτέρα 25-8-2014 ο ΥΠΕΚΑ Γ. Μανιάτης έκανε δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ τονίζοντας πως πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία και το παραγόμενο αφαλατωμένο νερό καλύπτει πλήρως τις προδιαγραφές της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής νομοθεσίας για το πόσιμο νερό.

Σύμφωνα με τον κ Μανιάτη στόχος του υπουργείου ΠΕΚΑ είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα να δημιουργηθούν μονάδες αφαλάτωσης σε όλες τις παράκτιες περιοχές της χώρας ώστε να λυθεί μόνιμα το πρόβλημα της υδροδότησης.
Η μονάδα αφαλάτωσης Ύδρας έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία από την Παρασκευή 8 Αυγούστου, είναι δυναμικότητας 1.600 κυβικών μέτρων πόσιμου νερού την ημέρα και καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του νησιού της Ύδρας.
Οι χημικές και μικροβιολογικές εργαστηριακές αναλύσεις που έγιναν σε διάφορα σημεία του οικισμού έδειξαν ότι το παραγόμενο αφαλατωμένο νερό καλύπτει πλήρως τις προδιαγραφές της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής νομοθεσίας για το πόσιμο νερό.
Η λειτουργία της μονάδας αφαλάτωσης σημαίνει και μείωση του κόστους προμήθειας του νερού από τον Δήμο Ύδρας της τάξεως του 60%, δεδομένου ότι το νερό της αφαλάτωσης στοιχίζει 1,19 €/κυβικό (με ΦΠΑ) ενώ μέχρι σήμερα το κόστος προμήθειας και μεταφοράς του νερού με υδροφόρα πλοία κόστιζε 3,19 €/κυβικό (με ΦΠΑ). Αυτό σημαίνει ετήσιο όφελος για τον Δήμο που ξεπερνά τις 500.000 €.
(Βίντεο & φωτογραφίες eurokinissi Βασίλης Παπαδόπουλος)www.argolidaportal.gr

 

EUROKINISSI ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΕΚΑ Γ. ΜΑΝΙΑΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ