Η ΑΥΡΑ για την παραχώρηση των οικοπέδων από το ΤΑΙΠΕΔ στο Δήμο Ναυπλιέων

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Η ΑΥΡΑ για την παραχώρηση των οικοπέδων από το ΤΑΙΠΕΔ στο Δήμο Ναυπλιέων

Σεπτέμβριος 26, 2014 - 17:24

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

«Σχετικά με την δήλωση του Δημάρχου κ. Κωστούρου για την παραχώρηση των οικοπέδων πλησίον Αγ. Αναστασίου».

Οι πανηγυρισμοί, οι επευφημίες και η επανάπαυση δεν ταιριάζουν σε ενεργούς και δημοκρατικούς πολίτες, σε ανθρώπους δηλαδή που δεν νιώθουν αθύρματα των επαγγελματιών και ειδικών της εξουσίας. Ατυχώς, τα χαρακτηριστικά αυτά φαίνεται να ενστερνίσθηκε και ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, που έσπευσε θριαμβολογώντας να χιλιοευχαριστήσει τον κ. Υπουργό ΥΠΕΚΑ για την παραχώρηση των τριών οικοπέδων της πόλης μας στο Δήμο Ναυπλιέων.

Εμείς αναρωτιόμαστε: Και αν ακόμη δόθηκαν υποσχέσεις για την απόδοση των τριών αυτών οικοπέδων του Αγ. Αναστάση στη χρήση του Δήμου, είναι αυτό αρκετό για να εξασφαλίσει την ασυλία του κ. Υπουργού και το χαμογελαστό του πρόσωπο, όταν θα επικοινωνήσει στο προσεχές μέλλον με τους πολίτες της Αργολίδας για να τους ζητήσει την ψήφο τους; Τι πρόκειται όμως να γίνει με τα φιλέτα του Δήμου μας, τις παραλίες Καραθώνα- Κονδύλι- Ραμαντάνι; Τι τύχη θα έχουν οι αρχαιολογικοί χώροι και τα ΞΕΝΙΑ και κυρίως το παλιό ΞΕΝΙΑ που σε λίγο θα κινδυνεύει να καταρρεύσει;

Και συνεχίζουμε: Ο κ. Δήμαρχος, παρέλειψε όμως να αναφερθεί, έστω και μονολεκτικά, στους συνεχείς και διεκδικητικούς αγώνες των πολιτών και φορέων για να απενταχθούν όλα τα ακίνητα που περιλήφθηκαν παράνομα και εν μια νυκτί στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ.

Καλό λοιπόν θα είναι, ο κ. Δήμαρχος να παύσει να συνδιαλέγεται μόνος του με τους υπαίτιους του προβλήματος και να εμπιστευθεί τη φωνή και απαίτηση των συνδημοτών μας. Τον καλούμε να εφαρμόσει άμεσα την πλατιά βούληση των πολιτών, τιμώντας και τηρώντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που εκδόθηκε με απαίτηση κατοίκων και φορέων της πόλης και να διεκδικήσει με μαζικούς και διαρκούς αγώνες την απόδοση, ΌΛΩΝ των ακινήτων της επαίσχυντης λίστας του ΤΑΙΠΕΔ, στους πραγματικούς κυρίους αυτών, δηλαδή στους δημότες.

Ναύπλιο, 26/9/14

Η Συντονιστική Επιτροπή της ΑΥΡΑ