ΑΥΡΑ:η κατάληψη των κοινόχρηστων χώρων προϋπήρχε της κατάργησης της δημοτικής αστυνομίας

Time to read
less than
1 minute
Read so far

ΑΥΡΑ:η κατάληψη των κοινόχρηστων χώρων προϋπήρχε της κατάργησης της δημοτικής αστυνομίας

Σεπτέμβριος 27, 2014 - 11:37

 «Τραπεζοκαθισμάτων συνέχεια»

Με ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε την απαντητική συνέντευξη του Δημάρχου σχετικά με την πρόταση της ΑΥΡΑ για τα τραπεζοκαθίσματα και τους κοινόχρηστους χώρους. Με απορία τον ακούσαμε να αντιπολιτεύεται έντονα τις εποικοδομητικές και καλοπροαίρετες προτάσεις της παράταξής μας, αναφερόμενος στην ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών για προστασία τους από «φήμες και στρεβλές καταστάσεις».

Επειδή και εμείς πιστεύουμε ακράδαντα στην ανάγκη επαρκούς ενημέρωσης των πολιτών μας για προστασία τους από ανέξοδες δηλώσεις αποποίησης ευθυνών, πληροφορούμε τον κόσμο της πόλης ότι η χαοτική και ανυπόφορη κατάσταση με την κατάληψη των κοινόχρηστων χώρων από τραπεζοκαθίσματα και τις εγκαταστάσεις στέγασής τους, προϋπήρχε της κατάργησης της δημοτικής αστυνομίας. Πολιτική βούληση και τόλμη δεν υπήρχε από την δημοτική αρχή για να μπει μια τάξη στο χάος και να ικανοποιηθεί ένα πάγιο αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτών.

Έστω και τώρα ο κ. Δήμαρχος, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα έθεσε θέμα ελεγκτικών οργάνων και κανονιστικών πράξεων, δραττόμενος δε της ευκαιρίας, νουθέτησε τους καταστηματάρχες να σέβονται τους πεζούς, αρνούμενος στην ουσία τον ρόλο του υπεύθυνου και αρμόδιου εκπροσώπου του Δήμου να αναλάβει τις ευθύνες και τις αυτονόητες πρωτοβουλίες που πρέπει να επωμισθεί.

Τον καλούμε:

Να εξοπλίσει δημοτική υπηρεσία και υπαλλήλους με ελεγκτικά και εποπτικά καθήκοντα, όπως έχει συμβεί και σε άλλους Δήμους, για να τηρούνται οι νόμοι και να προασπίζονται τα δικαιώματα των πολιτών.

Να αποτυπωθούν εμφανώς και με ακρίβεια στο χώρο, οι επιφάνειες που μπορούν να καταλαμβάνουν τα τραπεζοκαθίσματα από επιτροπή του Δήμου.

Να εισάγει, ο ίδιος, στο Δημοτικό Συμβούλιο, το θέμα των μόνιμων (;) ή δυσμετακίνητων κατασκευών όλων των επαγγελματιών καθώς και τον τρόπο σκίασης με εισήγησή του.

Να εξαντλήσει την πειθώ του, συστήνοντας στους ωφελούμενους επαγγελματίες από την ανάπλαση της πόλης (οδών Αμαλίας, Σιδ. Μεραρχίας και Βασ. Κωνσταντίνου), να σεβαστούν πρωτίστως, τα δικαιώματα των πολιτών, μέχρις ότου επακολουθήσουν και οι κανονιστικές αποφάσεις. Επικαλούμαστε, προς το παρόν, την πειθώ του κ. Δημάρχου, επειδή δεν κατανοούμε το λόγο που δεν εισάγονται για ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο οι παραπάνω κανονιστικές, ώστε να μην δημιουργηθεί και νέο πρόβλημα στις προαναφερόμενες οδούς.

Η Συντονιστική Επιτροπή της ΑΥΡΑ