Συλλαλητήριο κατά της ανεργίας στο Άργος

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Συλλαλητήριο κατά της ανεργίας στο Άργος

Σεπτέμβριος 28, 2014 - 11:30

ΔΕ ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ!

ΔΕ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΑΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ!

 Η Γραμματεία Αργολίδας του Π.Α.ΜΕ. καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τα εργατικά σωματεία της περιοχής να οργανώσουν την πάλη τους και να απαιτήσουμε την άμεση λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας των ανέργων.

 Η προκλητική τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας προβλέπει την «αξιοποίηση του διαδικτύου» προς «όφελος των ανέργων και των εργασιακών τους προοπτικών».

 Έτσι, λέει το υπουργείο, δεν θα απαιτείται πλέον η αυτοπρόσωπη παρουσία των εγγεγραμμένων στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ για την ανανέωση της κάρτας ανεργίας τους, αλλά θα αρκεί η ψηφιακή και εξ αποστάσεως επιβεβαίωσή τους ότι εξακολουθούν να αναζητούν εργασία. Ο υπουργός Εργασίας, προκαλεί πάλι τους ανέργους, τους συνταξιούχους,τους εργαζόμενους. Ενώ μείωσε το επίδομα ανεργίας, περιόρισε τους δικαιούχους, άφησε εκατομμύρια ανέργους χωρίς καμία προστασία, σήμερα μας λέει δε θα σας ταλαιπωρούμε, τώρα θα μπορείτε από το διαδίκτυο να ανανεώνετε την κάρτα ανεργίας. Ε και τι; Λύθηκαν τα προβλήματα μας; Κανένας άνεργος δεν έθεσε ζήτημα χρόνου. Ο άνεργος έχει άπλετο χρόνο.

Το ζητούμενο είναι ότι οι άνεργοι δεν μπορούν να κινηθούν, γιατί δεν έχουν να πληρώσουν εισιτήριο στα ΚΤΕΛ και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και αυτό που πρέπει να απαιτήσουμε μαζί τους, είναι να κυκλοφορούν δωρεάν με την κάρτα ανεργίας,μαζί με τους μαθητές, φοιτητές και συνταξιούχους.

 Συνάδελφοι, να απαιτήσουμε την επιχορήγηση όλων των ανέργων χωρίς προϋποθέσεις με επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όσο διαρκεί η ανεργία και να σταματήσει ο ΟΑΕΔ την επιχορήγηση των επιχειρηματικών ομίλων. Ακόμη, να καταργηθεί ο περιορισμός και η ρύθμιση που αφαίρεσε την επιδότηση από τους ξενοδοχοϋπάλληλους. Κανένας εργάτης με μισθό κάτω ανασφάλιστος, χωρίς συλλογική σύμβαση. Να επανέλθουν οι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα του 2009.

 Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των ασφαλιστικών ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία. Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ. Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που επηρεάζουν τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις, την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις.

Να μπει φρένο στη φοροληστεία και στην αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών και των φόρων που πλήττουν μισθούς και συντάξεις.Οι άνεργοι πρέπει να απαντήσουν, μαζί με τους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα ενάντια σε αυτήν τηνεπίθεση και να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ., στις 3 Οκτώβρη στις 7:00 μ.μ στην Πλατεία του Αγ.Πέτρου στο Άργος και στο πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η του Νοέμβρη στην Αθήνα, με αιχμή την ανεργία.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, η λαϊκή οικογένεια, όλοι να είναι στους δρόμους και να απαιτήσουμε ουσιαστική προστασία των ανέργων.

Να δώσουμε αποφασιστική απάντηση σε όσους σφαγιάζουν καθημερινά τις ζωές μας.  Να νιώσουν την ανάσα μας, να αισθανθούν την πίεσή μας. Εργοδοτικές οργανώσεις, υπουργεία, εφορίες, τράπεζες, καταστήματα ΟΑΕΔ και ασφαλιστικών φορέων να αναστενάξουν από την καθημερινή παρουσία μας. Να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί.

Δεν πάμε για να ανακόψουμε μόνο την επίθεση! Πάμε και για να αποσπάσουμε, να κερδίσουμε. Από εμάς εξαρτάται!

Να ετοιμαστούμε για μεγάλο αγώνα!

ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ στα συλλαλητήρια του Π.Α.ΜΕ.

Παρασκευή 3 Οκτώβρη, 19:00 πλ. Αγ. Πέτρου, στο Άργος

Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τους εργαζόμενους όλης της χώρας στο πανελλαδικό συλλαλητήριο

στην Αθήνα, την 1η Νοέμβρη, 12 μ.μ., στο Σύνταγμα.