«Επίτιμη» η φτώχεια και ο αυταρχισμός στον Δήμο Ναυπλίου?

Time to read
less than
1 minute
Read so far

«Επίτιμη» η φτώχεια και ο αυταρχισμός στον Δήμο Ναυπλίου?

Νοέμβριος 08, 2014 - 13:11

Δεν πέρασαν παρά μερικές μέρες από το ψήφισμα που εξέδωσε ο δήμος Ναυπλίου για την υπεράσπιση των έξι δημοτών του που διώκονται επειδή διαδήλωσαν ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, και από τη δημοτική αρχή προτείνεται η επιβράβευση της κυβέρνησης που ευθύνεται για το ξεπούλημα αυτό. Επιβράβευση που περνάει μέσα από την ανακύρηξη του πρωθυπουργού σε «επίτιμο δημότη Ναυπλίου».

Η πρόταση αυτή, εκτός του ότι αποδεικνύει ότι τα περί «ανεξάρτητης και ακομμάτιστης» δημοτικής παράταξης Κωστούρου ήταν χονδροειδή προεκλογικά ψέματα, αποτελεί τεράστια πρόκληση: Πρώτον για την τοπική κοινωνία που δοκιμάζεται από τα μνημονιακά κυβερνητικά μέτρα και δεύτερον για όλον τον λαό που αυτή τη στιγμή είναι από τους πρώτους στην Ευρώπη σε φτώχεια και ανεργία.

Τέτοιες κινήσεις εντάσσονται στον ευρύτερο κυβερνητικό σχεδιασμό εξωραϊσμού της εικόνας του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης κάνοντας το μαύρο άσπρο:

- το ξεπέρασμα της κρίσης σε βάρος του λαού και προς όφελος των λίγων ονομάζεται «δημοσιονομική προσαρμογή»

- οι χιλιάδες απολύσεις σε ιδιωτικό τομέα και το κλείσιμο μικρών επιχειρήσεων παρουσιάζονται σαν «θυσία για το καλό της Ελλάδας» και στο δημόσιο σαν «αξιολόγηση»

- οι εκατομμύρια άνεργοι και ημι-άνεργοι βαφτίζονται «τεμπέληδες»

- το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και πλούτου είναι «επενδύσεις»

- η διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και υγείας είναι «εξορθολογισμός του κράτους»

- η νεολαία που αγωνίζεται για το μέλλον της είναι «θρασίμια», οι απεργοί «συντεχνίες» και οι                 διαδηλωτές «τρομοκράτες»

- ο αυταρχισμός και η κυβερνητική σύμπλευση με τους φασίστες γίνεται «κοινωνική και πολιτική σταθερότητα»

- η με κάθε κόστος παραμονή στο ευρώ ονομάστηκε «διασφάλιση της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας»

Με ανάλογα φαιδρά επιχειρήματα, η παράταξη Κωστούρου, προσπάθησε στο δημοτικό συμβούλιο της 6ης Νοέμβρη να μας πείσει ότι «για το καλό της πόλης πρέπει να τα έχουμε καλά με τον Σαμαρά». Ανάμεσα στα λίγα που ακούστηκαν σε μια 25λεπτη διαδικασία-εξπρές ώστε να γίνουν όσες λιγότερες τοποθετήσεις από τον κόσμο που είχε έρθει να παρέμβει, ακούστηκε από τον δήμαρχο το εξής επιχείρημα:

«Βραβεύουμε τον Σαμαρά σαν ένα πρόσωπο που βοηθάει και έχει βοηθήσει στο παρελθον όποτε χρειάστηκε τον Δήμο Ναυπλιέων»

Η απάντηση:

1. Καταρχήν ο Σαμαράς εκτός της ιδιότητας του...«προσώπου» την οποία διαθέτουν όλα τα ανθρώπινα όντα, τυγχάνει να έχει και την ιδιότητα του πρωθυπουργού που σημαίνει ότι προϊσταται μιας συγκεκριμένης κυβέρνησης, η οποία προέκυψε από ένα συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα, δηλαδή την Νέα Δημοκρατία (στην τωρινή συγκυβέρνηση από δυο, μαζί με το ΠΑΣΟΚ).

2. Πώς ακριβώς ένα «απλό πρόσωπο» έχει τη δυνατότητα να «βοηθά» έναν ολόκληρο Δήμο? Προφανώς και δεν την έχει χωρίς κάποια πολιτική ισχύ. Επομένως ο Σαμαράς «βοηθάει» τον Δήμο χάρη στην πολιτική δύναμη που του δίνει ο πρωθυπουργικός θώκος και η προεδρία στη Νέα Δημοκρατία. Εφόσον όμως τον κύριο Κωστούρο «δεν τον ενδιαφέρουν τα κόμματα» όπως ο ίδιος είπε και δεν αναφέρεται σε αυτά θα πρέπει να εξηγήσει τώρα ποια ήταν και είναι η βοήθεια που δίνει ο Σαμαράς «σαν πρόσωπο» στην περιοχή (και όχι σαν πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργός).

Η μόνη βοήθεια που μπορεί πάντως να δώσει ένα πρόσωπο που δεν έχει ή δεν θέλει να χρησιμοποιήσει την πολιτική του θέση και δύναμη, είναι ή οικονομική, ή ηθική ή με την ίδια του την προσωπική εργασία. Επειδή κάτι από τα δύο τελευταία δεν έχει παρατηρηθεί όσον αφορά «το πρόσωπο» Σαμαρά ίσως να ισχύει το πρώτο. Έχει βοηθήσει ο κύριος Σαμαράς τον Δήμο οικονομικά, μέσω π.χ. κάποιας προσωπικής δωρεάς? Από ότι είναι μέχρι τώρα γνωστό και πάλι όχι.      

Στο σημείο αυτό είναι που πρέπει να απαντήσει ο κύριος Κωστούρος αν έλαβε προσωπικά κάποιο είδος βοήθειας από τον κύριο Σαμαρά. Από όλα τα παραπάνω που προκύπτουν από τα ίδια τα λεγόμενα του δημάρχου η βοήθεια που έλαβε και λαμβάνει ο ίδιος και η παράταξή του είναι πολιτικότατη και κομματικότατη, από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και την συγκυβέρνηση γενικότερα.  

Για τους λόγους αυτούς στις 30 Νοέμβρη στο Ναύπλιο δεν βραβεύεται «ένα πρόσωπο», αλλά ο εν ενεργεία πρωθυπουργός που ανήκει στη Νέα Δημοκρατία, την πολιτική της οποίας και εφαρμόζει στηριζόμενος τοπικά σε αυτούς που σήμερα του δίνουν το χρυσό κλειδί της πόλης του Ναυπλίου. Είναι φανερό ότι θα οργανωθεί από τη δημοτική αρχή, στο όνομα όλων των δημοτών του Ναυπλίου, μια τελετή επιβράβευσης της μνημονιακής πολιτικής, της φτώχειας και του αυταρχισμού η οποία μάλιστα θα προβληθεί σαν δείγμα της απήχησης που έχει ο πρωθυπουργός πανελλαδικά ώστε να συνεχίσει ανενόχλητος τα ίδια και χειρότερα.

Σαν Τοπική Επιτροπή ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αργολίδας καλούμε όλους όσους προσβάλλονται από την απόφαση αυτή του δημοτικού συμβουλίου Ναυπλίου να αντιδράσουν στην κοροϊδία:

Να μην ανεχτούν οι μαθητές και η νεολαία του Ναυπλίου να βραβεύονται στο όνομά τους αυτοί που τους καταδικάζουν στο αβέβαιο μέλλον και την ανεργία.
Να μην ανεχτούν οι άνθρωποι του μεροκάματου του Ναυπλίου να βραβεύονται στο όνομά τους αυτοί που τους στερούν το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή.
Να μην ανεχτούν οι αγρότες του Ναυπλίου να βραβεύονται στο όνομά τους αυτοί που τους ανάγκασαν πριν λίγο καιρό να βγουν και να κλείσουν τους δρόμους.
Να μην ανεχτούν οι μικροί επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες του Ναυπλίου να βραβεύονται στο όνομά τους αυτοί που τους έκλεισαν το μαγαζί και το γραφείο.
Να μην ανεχτούν οι συνταξιούχοι του Ναυπλίου να βραβεύονται στο όνομά τους αυτοί που τους κλέβουν τους κόπους μιας ζωής για να πληρωθούν τα ΕΝΦΙΑ και κάθε λογής χαράτσια.

Καλούμε όλους αυτούς και τις πολιτικές δυνάμεις που αγωνίζονται στην περιοχή ενάντια στην κυβερνητική πολιτική να συντονιστούν όπως έκαναν και για το ζήτημα του ΤΑΙΠΕΔ και να δώσουν στις 30 Νοέμβρη, την ίδια μέρα της βράβευσης του Σαμαρά στην πόλη μας την απάντηση ότι η κοροϊδία αυτή δεν θα περάσει στο όνομά τους!