KNE Αργολίδας:Οι μαθητές παλεύουν για ένα σχολείο που θα τους μορφώνει και δε θα τους εξοντώνει

Time to read
less than
1 minute
Read so far

KNE Αργολίδας:Οι μαθητές παλεύουν για ένα σχολείο που θα τους μορφώνει και δε θα τους εξοντώνει

Νοέμβριος 09, 2014 - 01:33

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ανακοίνωση KNE Αργολίδας: Το Τ.Σ. Αργολίδας της ΚΝΕ στηρίζει τους αγώνες των μαθητών Ναυπλίου και Άργους που μαζί με χιλιάδες μαθητές σε όλη την χώρα έδωσαν με τις κινητοποιήσεις τους μία ακόμα μεγάλη απάντηση. Μετά το κάλεσμα των 15μελών, 5μελών και των Συντονιστικών Αγώνα Σχολείων πραγματοποιήθηκαν δεκάδες πολύμορφες μαθητικές κινητοποιήσεις από εκατοντάδες σχολεία σε όλη τη χώρα.

Οι μαθητές παλεύουν για ένα σχολείο που θα τους μορφώνει και δε θα τους εξοντώνει, που δε θα κοιτάει τους γονείς τους στην τσέπη, αλλά θα τους δίνει ολόπλευρη μόρφωση. Παλεύουν ενάντια στο σχολείο, που έχει ετοιμάσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι κυβερνήσεις που τη στηρίζουν. Με τις πολιτικές που εφαρμόζουν έχουν κάνει την Παιδεία εμπόρευμα και το σχολείο χώρο που μοιράζει σκόρπιες γνώσεις και δεξιότητες ανάλογα με αυτά που θέλουν να μαθαίνουμε, για να γίνουν αύριο οι μαθητές, όπως οι ίδιοι λένε, φτηνοί, ευέλικτοι εργαζόμενοι με το κεφάλι σκυφτό.

Σε κάθε σχολείο οι μαθητές αντιμετωπίζουν καθημερινά χιλιάδες προβλήματα από έλλειψη υλικοτεχνικών υποδομών και καθηγητών, μέχρι το ότι πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους για βιβλία αγγλικών, ή ακόμα και την μετακίνησή τους. Τρέχουν από το πρωί μέχρι το βράδυ σε φροντιστήρια (αν βέβαια τους το επιτρέπει η τσέπη των γονιών τους), για να μπορέσουν να περάσουν τις τάξεις με το σύστημα της τράπεζας θεμάτων που έχουν επιβάλει. Και όσοι μαθητές δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά σε αυτό το νέο Λύκειο έχουν δύο δρόμους ή να ακολουθήσουν μία τεχνική σχολή με τα δεκάδες προβλήματα που έχουν κι αυτές είτε να σταματήσουν τελείως το σχολείο.

Πάνω σε αυτές τις κινητοποιήσεις γίνεται μια αντιπαράθεση ανάμεσα στην νεολαία της κυβέρνησης και της νεολαίας του σύριζα, για το ποιος βρίσκεται πίσω από αυτές. Όμως αυτή η διαμάχη είναι κάλπικη, γιατί αφενός αυτό που έβγαλε τους μαθητές στους δρόμους είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ο νόμος για το Νέο Σχολείο και αφετέρου γιατί και οι δυο προσκυνούν την ΕΕ της οποίας είναι διαταγή όλες αυτές οι αλλαγές στη παιδεία. Με όλα αυτά το μόνο που θέλουν να κάνουν είναι να υπονομεύσουν όλους αυτούς τους αγώνες. Όμως οι μαθητές γνωρίζουν πολύ καλά ότι το μέλλον τους ανήκει και πρέπει να παλέψουν γι αυτό.

Επίσης καταγγέλλουμε τη συνέχεια και την κλιμάκωση των απειλών σε βάρος των μαθητών που κινητοποιούνται. Όπως έγινε και στο ΕΠΑΛ του Άργους για την κατάληψή που είχαν. Μετά τις απειλές του Υπουργού για τη «συμμόρφωση» των μαθητών στο Νέο Λύκειο που έχουν ετοιμάσει κυβέρνηση και ΕΕ, ήρθε και η παρέμβαση από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με σκοπό την ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων, των μαθητών που δεν συμβιβάζονται με την άθλια κατάσταση στα σχολεία και στο μέλλον τους.

 Οι αγώνες των μαθητών για σχολείο, που θα μορφώνει και δεν θα είναι πανάκριβο εξεταστικό κέντρο, που θα μοιράζει σκόρπιες γνώσεις και δεξιότητες, για μέλλον και ζωή με δικαιώματα είναι δίκαιος. Αυτό είναι το μοναδικό «αδίκημα» που κάνουν.

Συνεχίζουμε με πιο δυναμικούς και οργανωμένους αγώνες! Τα συζητάμε όλα αυτά μέσα στις τάξεις με τους συμμαθητές μας, γιατί πρέπει να γίνουμε περισσότεροι! Ετοιμαζόμαστε να συμμετέχουμε στις 27/11, μέρα απεργίας, με μαθητικά συλλαλητήρια και όπου τα σχολεία θα είναι κλειστά.

ΤΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ