Δ.Κοδέλας:Οι πολιτικές λιτότητας πλήττουν ευθέως τα δικαιώματα του παιδιού

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Δ.Κοδέλας:Οι πολιτικές λιτότητας πλήττουν ευθέως τα δικαιώματα του παιδιού

Νοέμβριος 22, 2014 - 22:35

Επ’ αφορμής της επετείου της υπογραφής της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του παιδιού, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Αμμανατίδου Ευαγγελία, Παναγιώτα Δριτσέλη, Αφροδίτη Σταμπουλή και Δημήτρης Κοδέλας έκαναν την ακόλουθη δήλωση :

«Για να έχει νόημα η μνημόνευση της Παγκόσμιας ημέρας για τα δικαιώματα του παιδιού στη χώρα μας, θα πρέπει όλοι οι συναρμόδιοι φορείς να ασχοληθούν σοβαρά με τις συνέπειες που έχουν επιφέρει στο επίπεδο ζωής των παιδιών οι άγριες πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται. Από τις 20 Νοεμβρίου του 1989, που υιοθετήθηκε η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του παιδιού από τον ΟΗΕ μέχρι σήμερα, η βελτίωση του επιπέδου προστασίας των δικαιωμάτων γενικότερα, αλλά και των δικαιωμάτων του παιδιού ειδικότερα παραμένει ζητούμενο. Στην εποχή των μνημονίων που διανύουμε οι πυλώνες του κοινωνικού κράτους και της προστασίας της παιδικής ηλικίας έχουν διαλυθεί. Η παιδεία, η υγεία και η κοινωνική προστασία δέχονται ανηλεείς επιθέσεις, ενώ καμία προσπάθεια δεν γίνεται για την βελτίωση του επιπέδου ζωής των παιδιών προερχόμενων από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται κάθε μέρα για την ανατροπή των διακρίσεων σε όλο το κοινωνικό φάσμα και για την θωράκιση της παιδικής ηλικίας. Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, είναι απόλυτη ανάγκη να σχηματιστεί ένα ευρύ κοινωνικό μέτωπο διεκδίκησης όλων των θεμελιωδών δικαιωμάτων, μεταξύ των οποίων και των δικαιωμάτων του παιδιού.»

Αμμαντίδου – Πασχαλίδου Ευαγγελία, Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Δριτσέλη Παναγιώτα

Σταμπουλή Αφροδίτη

Κοδέλας Δημήτρης