Ξεκίνησαν οι διαμαρτυρίες για την ανακήρυξη του Πρωθυπουργού ως επίτιμου Δημότη Ναυπλίου (φωτο&βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ξεκίνησαν οι διαμαρτυρίες για την ανακήρυξη του Πρωθυπουργού ως επίτιμου Δημότη Ναυπλίου (φωτο&βίντεο)

Νοέμβριος 28, 2014 - 18:17

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Πολίτες του Ναυπλίου που είναι αντίθετοι με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης  να  ανακηρύξει  τον πρωθυπουργό  Α. Σαμαρά σε επίτιμο δημότη Ναυπλίου έχουν αναρτήσει πανό στο κέντρο της πόλης και έχουν γράψει συνθήματα σε δημόσια κτήρια (δικαστήρια) καλώντας παράλληλα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή στις 12:30 μ.μ. στο Ναύπλιο στην Πλατεία Συντάγματος.Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ - ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ

τον πρωθυπουργό Σαμαρά η δημοτική αρχή του Δήμου Ναυπλιέων  ανακηρύττει τον πρωθυπουργό Σαμαρά σε «επίτιμο δημότη» Ναυπλίου, παραδίδοντάς του το «χρυσό κλειδί» της πόλης.

Η τελετή αυτή, που θα αποτελέσει μέρος των εορτασμών για την άλωση του Παλαμηδίου, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το κοινό αίσθημα της πλειοψηφίας του αργολικού λαού που υποφέρει από την δυσβάσταχτη μνημονιακή κυβερνητική πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και του αυταρχισμού.

Σε μια πρωτοφανή επίδειξη δουλοπρέπειας και στοιχεία που παραπέμπουν σε βασιλικά καθεστώτα (είναι γνωστή η σχέση του πρωθυπουργού με οικογένεια της τοπικής κοινωνίας) η «σεμνή» αυτή τελετή, που θα κοστίσει 6.000 ευρώ στον δοκιμαζόμενο λαό, παρουσιάζεται από τη δημοτική αρχή και τον δήμαρχο Κωστούρο ότι γίνεται για το «καλό της πόλης» και για να «τα έχουμε καλά με τον Σαμαρά.

Στην πραγματικότητα η φιέστα αυτή θα γίνει αφενός για να εμφανιστεί στο πανελλήνιο ότι η κυβέρνηση αυτή χαίρει της υποστήριξης του κόσμου, και αφετέρου για να καλλιεργήσει στον κόσμο της Αργολίδας και του Ναυπλίου τη μοιρολατρία και την υποταγή απέναντι σε αυτούς που του καταστρέφουν τη ζωή και το μέλλον.

Σαν δημότες Ναυπλίου αρνούμαστε να βραβευτεί στο όνομά μας η φτώχεια και η καταπίεση του ελληνικού λαού προκειμένου να εξυπηρετήσουν ορισμένοι τοπικοί παράγοντες του Δήμου τα μικροσυμφέροντά τους!

Αρνούμαστε να τα «έχουμε καλά» με την κυβέρνηση που μας έχει καταδικάσει στην μιζέρια, την ανεργία, τη μετανάστευση!

ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ!
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ:
ΚΥΡΙΑΚΗ 30/11, 12:30, ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΝΑΥΠΛΙΟ

Πρωτοβουλία πολιτών ενάντια στην ανακήρυξη Σαμαρά σε επίτιμο δημότη Ναυπλίου

Κυριακή στις 12:30 μ.μ.
Ναύπλιο - Πλατεία Συντάγματος

ArgolidaPortal.gr