«Γόρδιος δεσμός» η εκλογή συμπαραστάτη του πολίτη (video)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

«Γόρδιος δεσμός» η εκλογή συμπαραστάτη του πολίτη (video)

Δεκέμβριος 01, 2014 - 21:00

Το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου στην 15η τακτική συνεδρίαση ψήφισε το πρόσωπο που θέλει για περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης (άρθρ. 179 Ν.3852/2010).

Υστέρα από τις τοποθετήσεις των παρατάξεων επί του θέματος πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία όπου τα μέλη κλήθηκαν να αποφασίσουν για συμπαραστάτη ανάμεσα στον Αντιπρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Γεώργιο Μπουλούκο  ο οποίος είχε διατελέσει περιφερειακός συμπαραστάτης της προηγούμενης θητείας και του κ. Δημήτρη Κωστόγιαννη προέδρου του δικηγορικού συλλόγου Τρίπολης.

Ποικίλες οι απόψεις που ακούστηκαν για την επιλογή του συμπαραστάτη, με την  μείζονα μειοψηφία να “υποστηρίζει” τον κ. Κωστόγιαννη και με την πλειοψηφία να “υποστηρίζει” τον κ. Μπουλούκο. Από την άλλη ο κ. Κάτσαρης τόνισε ότι θα απέχει από την διαδικασία της ψηφοφορίας, o κ. Δέδες θεωρεί ότι πρέπει να γίνει μία αλλαγή στο πρόσωπο του συμπαραστάτη, εκφράζοντας με λίγα λόγια την άποψή  του υπέρ του κ. Κωστόγιαννη. Ο κ. Γόντικας θέλοντας να εκφράσει την αντίθεσή του είπε ότι στο ψηφοδέλτιο που θα ρίξει στην κάλπη θα γράψει το όνομα της παράταξης του “Λαική Συσπείρωση”.

Η κα Λυμπεροπούλου τόνισε ότι ο θεσμός είναι απόλυτα σωστός και πρέπει να συνεχιστεί.

Τέλος ο κ. Δολτσινιάδης τάχθηκε υπέρ του κ. Μπουλούκου ο οποίος θέλησε να συνεχίσει τον έργο του.

Ο κ. Μανώλης τόνισε ότι εφόσον ο κ. Τατούλης δεν πάρει πίσω τους χαρακτηρισμούς του για ‘’χουλιγκάνους” που είχε αναφέρει στο προηγούμενο περιφερειακό συμβούλιο δεν θα στηρίξει την πρόταση τους για τον συμπαραστάτη.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ανέφερε:

Θεωρώ ότι αυτό που κυριαρχεί είναι η έλλειψη λόγου και τους διακρίνει η συναισθηματική ατελέσφορη ηθοποιία Είναι η χειρότερη παραποίηση της δημοκρατίας.

Ο ρόλος του περιφερειάρχη είναι θεμελιώδης παράγοντας στη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου. Αυτή η διαγωγή σας ξεπερνά όλες τις πολιτικές ρητορείες της αμετροέπειας που σας διακρίνει.

Γνωρίζω τον κ. Κωστόγιαννη και τον εκτιμώ και τον σέβομαι. Τον μπλέξατε σε μία σκηνοθετημένη λογική για να αποδείξετε ότι έχετε μια ολοκληρωμένη πρόταση.

Ο κ. Κωστόγιαννης είναι αποποιημένος και αποστασιοποιημένος από οποιαδήποτε πολιτική δράση.

Η θέση της αντιπολίτευσης αδρανοποιεί το Περιφερειακό Συμβούλιο, τους ενδιαφέρει να σταματούν το έργο της περιφέρειας.

Καλώ τον κ. Κωστόγιαννη να αποσύρει την υποψηφιότητά του

Λέω ξεκάθαρα πράγματα, ο ρόλος μας είναι να υλοποιήσουμε και να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία που κάναμε με τους Πελοποννήσιους πολίτες.

Χαιρεκακία Γατσόπουλου, αντισυναδελφική δεοντολογία που ξεπέρασε κάθε όριο. Αν δεν εκλεγεί και αυτή τη φορά ο συμπαραστάτης του πολίτη θα είναι ήττα και αποτυχία για το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Μετά από ψηφοφορία και ακόμη μία φορά δεν εκλέχθηκε ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης του πολίτη και της επιχείρησης δίνοντας συνέχεια στο “σίριαλ” αυτής της ψηφοφορίας που θα πραγματοποιηθεί πάλι σε επόμενη συνεδρίαση.

Ψήφισαν 47

Έγκυρα 44

Λευκά 1

Άκυρα 2

Μπουλούκος 32

Κωστόγιαννης 12

ΑrcadiaPortal.gr Eκλογή Συμπαραστάτη του Πολίτη