Ημερίδα με θέμα Χωρικός σχεδιασμός η νέα προοπτική στην ανάπτυξη στο Άργος (βίντεο&φωτο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ημερίδα με θέμα Χωρικός σχεδιασμός η νέα προοπτική στην ανάπτυξη στο Άργος (βίντεο&φωτο)

Δεκέμβριος 02, 2014 - 12:39

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ενημερωτική Ημερίδα με τίτλο «Χωρικός Σχεδιασμός – Η Νέα Προοπτική στην Ανάπτυξη» πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου και ώρα 6μ.μ. στην Αίθουσα Διαλέξεων του Επιμελητήριου Αργολίδας.

Το πρόγραμμα παρουσίασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους επιχειρηματίες της περιοχής, υποψήφιους επενδυτές και ιδιοκτήτες γης στις Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου ( ΖΟΕ) του Νομού Αργολίδας.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας κ. Φώτιος Δαμούλος, ο οποίος ανέφερε στην ομιλία του τη σημασία αυτού του θέματος για την περιοχή και τον αναχαιτιστικό ρόλο της μη ρύθμισης των Ζωνών Οικιστικού Ελέγχου, έως σήμερα, στις αναπτυξιακές δυνατότητες του Νομού. Ο κ. Δαμούλος καλωσόρισε και ευχαρίστησε την ηγεσία και το επιτελείο του ΥΠΕΚΑ για την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα της Διοίκησης του Επιμελητηρίου ώστε να ενημερωθούν έγκαιρα οι πολίτες της Αργολίδας για τις πολιτικές του εν λόγω Υπουργείου στο θέμα αυτό που ταλανίζει δεκαετίες την περιοχή.

Κεντρικός Ομιλητής της ημερίδας ήταν ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος ενημέρωσε το κοινό για τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί από το Υπουργείο όσον αφορά τον χωρικό και πολεοδομικό σχεδιασμό της χώρας. Ο κ. Μανιάτης επεσήμανε ότι με τη στενή συνεργασία του Δήμου Άργους –Μυκηνών, του Επιμελητηρίου Αργολίδας και του ΥΠΕΚΑ, οι ΖΟΕ της ευρύτερης περιοχής του Νομού, θα είναι οι πρώτες ζώνες στην Ελλάδα που με τεκμηριωμένο και επιστημονικό τρόπο θα αλλάξουν, ενώ σε λίγους μήνες θα υποβληθεί και το πολυαναμενόμενο Προεδρικό Διάταγμα στο Συμβούλιο Επικρατείας.

Για τα τεχνικά ζητήματα της μελέτης και της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί, τοποθετήθηκαν σχολαστικά ο Σωκράτης Αλεξιάδης, Γενικός Γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος και ο Θεοδόσιος Ψυχογιός, Διευθυντής Πολεοδομικού Σχεδιασμού ΥΠΕΚΑ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίου Γεώργιος Διδασκάλου, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας  Αναστάσιος Χειβιδόπουλος,ο Δήμαρχος Άργους- Μυκηνών  Δημήτρης Καμπόσος, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρής,οι αντιδήμαρχοι Άργους-Μυκηνών ,Παναγιώτης Παπαϊωάννου,Πέτρος Μαρλαγκούτσος,ο πρώην δήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Πλατής ,ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡΜ Παναγιώτης Σχοινοχωρίτης ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Άργους Φώτιος Κολεβέντης και πλήθος επιχειρηματιών και επαγγελματιών που είχαν άμεσο ενδιαφέρον για τη ρύθμιση των Ζωνών Οικιστικού Ελέγχου και τις αλλαγές όσον αφορά τις χρήσεις γης.(βίντεο&φωτο eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος) www.argolidaportal.gr

ArgolidaPortal.gr ΑΡΓΟΣ ΗΜΕΡΙΔΑ 01122014