Μαζί στις ψηφοφορίες, μαζί στις Βρυξέλλες

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Μαζί στις ψηφοφορίες, μαζί στις Βρυξέλλες

Ιανουάριος 19, 2012 - 13:52

Συναίνεση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ στις μεταρρυθμίσεις απαιτούν οι δανειστές.
Η ώρα της κρίσης για την κυβέρνηση Παπαδήμου και τα τρία κόμματα που τη στηρίζουν έφθασε. Ο πρωθυπουργός, στις επαφές που είχε με την Άνγκελα Μέρκελ, το Νικολά Σαρκοζί και το Ζοζέ Μπαρόζο ενημερώθηκε για τα αιτήματα των δανειστών. Δε θέλουν απλά την έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης, θέλουν τη δέσμευση όλων των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση. Και για τώρα και για μετά.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Λουκάς Παπαδήμος είδε χθες το Γιώργο Παπανδρέου και το Γιώργο Καρατζαφέρη και σήμερα θα δει τον Αντώνη Σαμαρά. Ο πρωθυπουργός άκουσε τα «παράπονα» του Γιώργου Παπανδρέου για τη στάση της ΝΔ. «Συμπεριφέρεται ως αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση, δεν πάει άλλο» του είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έμεινε στις πάγιες θέσεις του για παράταση του βίου της κυβέρνησης.
Το κρίσιμο ραντεβού είναι το απόγευμα. Δεδομένου ότι η ΝΔ προηγείται και στις δημοσκοπήσεις, για τους ευρωπαίους η στάση της είναι κρίσιμη. «Ο Αντώνης Σαμαράς θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του» επισημαίνουν συνεργάτες του πρωθυπουργού, που είναι έτοιμοι να καλέσουν σύσκεψη και των τριών αρχηγών υπό τον Λουκά Παπαδήμου «για να ειπωθούν τα πράγματα με το όνομά τους».
Στην κατεύθυνση αυτή λειτουργεί και η ιδέα που έχει πέσει στο Μέγαρο Μαξίμου να πάνε όλοι οι αρχηγοί στις Βρυξέλλες με τον πρωθυπουργό στην επικείμενη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες. Για να δείξουν την ενότητα του πολιτικού κόσμου και τη δέσμευσή του στις αποφάσεις που απαιτούνται. Μια προϋπόθεση εκ των ων ουκ άνευ για να προχωρήσει η ΕΕ στη νέα δανειακή σύμβαση.
Πηγή: protothema.gr