Περιοδεία του Π. Καμμένου στη Τρίπολη (βίντεο&φωτο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Περιοδεία του Π. Καμμένου στη Τρίπολη (βίντεο&φωτο)

Ιανουάριος 12, 2015 - 17:54

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος βρέθηκε στην Τρίπολη όπου και παραχώρησε συνέντευξη Τύπου λίγο πριν από την ομιλία του στην Καλαμάτα.

Ο κ. Καμμένος κατ’ αρχάς συναντήθηκε με τον δήμαρχο Τρίπολης κ. Δημήτρη Παυλή στο παλιό δημαρχείο της Τρίπολης και συνομίλησε μαζί του για τα προβλήματα του Δήμου Τρίπολης και φυσικά για το μείζον θέμα των απορριμμάτων.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ξεκινώντας τη συνέντευξη αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα των απορριμμάτων και τόνισε ότι θα είναι δίπλα στον Δήμο Τρίπολης σε όποια κίνηση κάνει για την επίλυση του μεγάλου προβλήματος. Επίσης, μίλησε και για το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης το οποίο θα γίνει και πολιτικό, τονίζοντας την ανάγκη ενός ακόμα αεροδρομίου στην περιφέρεια.

Στη συνέχεια μίλησε για την κεντρική πολιτική σκηνή, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση με διάφορα σενάρια περί πτώχευσης και παγώματος μισθών και συντάξεων, που βέβαια απέβησαν άκαρπα, προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο να τους ψηφίσει. «Μόνος του τα λέει, μόνος του τα ακούει» τόνισε.

Επίσης δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στην προεκλογική του διαφήμιση στην οποία πρωταγωνιστούν οι έφηβοι τη στιγμή που ο νόμος «απαγορεύει» στους 18χρονους να ψηφίσουν.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουμε καταθέσει συγκεκριμένο πρόγραμμα», είπε, αναφερόμενος στο πρόγραμμα του κόμματος για τη λαθρομετανάστευση , τονίζοντας για ακόμα μία φορά ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να ζήσει πλέον με έναν τόσο μεγάλο αριθμό μεταναστών.

Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να δοθεί μια λύση, προκρίνοντας την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου.

Στη συνεχεία, δέχτηκε τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων οι οποίες είχαν να κάνουν με την ΕΡΤ και τους απολυμένους, με τις δημοσκοπήσεις, με την επόμενη μέρα των εκλογών, με την αυτοδυναμία, αλλά και με το πρόγραμμα του κόμματος για τις ευπαθείς ομάδες και για τη νεολαία.

Ο κ. Καμμένος για την ΕΡΤ τόνισε ότι «πρέπει να ανοίξει την επόμενη μέρα των εκλογών γιατί η χώρα έχει ανάγκη μια ΕΡΤ, μια ΕΡΤ όμως χωρίς ρουσφέτια».

Έπειτα, μίλησε για τις ευπαθείς ομάδες όπως τα άτομα με αναπηρία και τις πολύτεκνες οικογένειες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει μια πολιτική «Καιάδα», καθώς όλα τα πλεονεκτήματα και τα επιδόματα που είχαν κόπηκαν, ενώ τα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών εκλαμβάνονται ως τεκμήρια.

Για τη νεολαία είπε χαρακτηριστικά: «Κλειδώστε τους παππούδες σπίτια τους», προφανώς να για να μην πάνε να ψηφίσουν και «για να επέλθει κοινωνική δικαίωση». «Πρέπει οι νέοι να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους και να ασχοληθούν με τα κοινά και να μην αφήσουν τη χώρα στα χέρια των 80χρονων», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ερωτήθηκε για το ενδεχόμενο συνεργασίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων με άλλο κόμμα. Ξεκίνησε θέτοντας το ερώτημα αν εφαρμόζεται το Σύναγμα στη Ελλάδα.

Και εξακολούθησε: «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουμε ένα πρόγραμμα εδώ και δύο χρόνια το οποίο και ανανεώνουμε συνεχώς. Θα συνεργαστούμε με όποιον θα βοηθήσει στην απελευθέρωση της χώρας, σεβόμενος τις κόκκινες γραμμές του προγράμματος μας. Εμείς στα θέματα τα εθνικά και της Εκκλησιάς δεν θα κάνουμε πίσω ούτε χιλιοστό. Το χρέος είναι και αυτό θέμα που αποτελεί κόκκινη γραμμή. Αν υπάρχει κόμμα που θα σεβαστεί τις κόκκινες γραμμές μας, θα συνεργαστούμε».

Δεν υπάρχουν πλέον κουμουνιστές που παίρνουν το λαιμό με κονσερβοκούτια. Οι Έλληνες θα ζήσουμε μαζί, θέλουμε να ενώσουμε τους Έλληνες. Και θα συνεργαστούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα συνεργαστούμε αν δεχθεί τις κόκκινες γραμμές.

Στην ερώτησή μας για αν θεώρει ότι τη δύναμη σε αυτές τις εκλογές την έχει όχι ο νικητής των εκλογών,  αλλά τα μικρά κόμματα, κάλεσε τους πολίτες να αντιληφθούν ότι «ο μόνος τρόπος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι αυτοδύναμος είναι να είναι ο ανεξάρτητος Έλληνας δυνατός».

«Αύριο θα είμαστε εγγυητές για να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση όπου θα είναι προστατευμένα τα εθνικά θέματα, η θέση της Ορθοδοξίας, η οικονομική πολιτική, η προστασία των σπιτιών των πολιτών». Και έκλεισε υποσχόμενος ότι ο πρώτος νόμος που θα ψηφιστεί στις 26 Φεβρουαρίου θα είναι η αναστολή κάθε πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας.

Έφη Καστραντά

ArcadiaPortal.gr Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στην Τρί