Προσκύνημα Αρκάδων στον Άγιο Ιγνάτιο Θεοφόρο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Προσκύνημα Αρκάδων στον Άγιο Ιγνάτιο Θεοφόρο

Μάιος 01, 2012 - 09:12

Μεγάλη ευλογία και σημαντική πνευματική ωφέλεια είχαν την τύχη να λάβουν αρκετοί χριστιανοί εκ της Τριπόλεως, οι οποίοι μετέβησαν την Δευτέρα 30 Απριλίου 2012, με δύο πούλμαν,  στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου στην Ζόγκα  Ελληνικού Αργολίδος.

Το προσκύνημα αυτό και ο φιλόξενος αυτός χώρος, έχει δημιουργηθεί  προ ετών,  με την πρωτοβουλία  του Ιερομόναχου Ιγνατίου του  Γρηγοριάτου  και την στήριξη ευσεβών φιλόχριστων  χριστιανών.

Αφού οι συμμετέχοντες Τριπολίτες  στο προσκύνημα  επικαλέστηκαν την χάρη και την ευλογία του Αγίου Ιγνατίου, έλαβαν ένα Μοναστηριακό κέρασμα και αμέσως μετά  επισκέφτηκαν  το Θρησκευτικό και Λαογραφικό Μουσείο,  το οποίο φιλοξενεί άριστα εκθέματα. Εν συνεχεία συμμετείχαν με ευλάβεια  στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε στο καθολικό του Ιερού Προσκυνήματος, συμπροσευχομένου  του Θεοφιλεστάτου  Βοηθού Επισκόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος, Επιδαύρου κ.κ. Καλλινίκου.
Μετά το πέρας του Εσπερινού, Κλήρος και Λαός, παρακολούθησαν την ψυχωφελή ομιλία από τον Ομότιμο Καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου των Αθηνών κ. Γεώργιο Κρουσταλάκη με θέμα « Αναζητώντας το πρόσωπο του Θεού, η ώρα της μεγάλης συνάντησης» ομιλία, η οποία έγινε στο Συνεδριακό Κέντρο του Προσκυνήματος.
Η προσέλευση των χριστιανών στο Ιερό προσκύνημα και την προγραμματισμένη ομιλία ήταν πολύ μεγάλη,  πλήθος κόσμου με λεωφορεία και ιδιωτικά αυτοκίνητα είχαν καταφθάσει από νωρίς,  τόσο  εκ της Αργολίδος, όσον εκ  της Αθήνας αλλά και των γύρω  Νομών.
Συνδυαστικά με το πρόγραμμα της πρώτης  ομάδος του εν λόγω προσκυνήματος εκ της Τριπόλεως, (  Γκρούπ   Τουριστικού  Γραφείου κ. Καπόγιαννη )  το οποίο είχε επιτυχώς διοργανωθεί παρουσία και μέριμνα της κ. Κωστούλας Καπόγιαννη,  και δράττοντας της ευκαιρίας προ της ενάρξεως της Ακολουθίας του Εσπερινού, ομάδα δέκα Τριπολιτών, με επικεφαλή τον Αιδ. Ιερέα π. Ιωάννη Σουρλίγγα, μετέβησαν στο ανακαινισμένο Ιερό Μετόχιο του Αγίου Νικολάου Ζόγκας,  το οποίο ανήκει στην  Σεβασμία Ιερά Μονή της Παναγίας των Τσιπιανών ( Νεστάνης Μαντινείας) όπου προσκύνησαν την χάρη του Αγίου  Νικολάου και αντίκρισαν για πρώτη φορά τον  Αγιασμένο αυτό τόπο, που είναι άρρηκτα δεμένος με την τοπική εκκλησία και την πορεία και Ιστορία της Ιεράς Μονή  Νεστάνης Μαντινείας.
Η επιστροφή των προσκυνητών με την βοήθεια του θεού και του Αγίου Ιγνατίου,  έγινε χωρίς κανένα πρόβλημα, ενώ οι πάντες έμειναν ευχαριστημένοι και με τα καλύτερα των εντυπώσεων από όσα είδαν και άκουσαν.   Τέλος  ο Αιδ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Δημογέροντας, ως επισφράγισμα των όσων αξιώθηκαν οι προσκυνητές να βιώσουν και να ακούσουν,  ομίλησε κατά την ώρα της επιστροφής, για τον βίο και την πολιτεία του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου.
ΧΡΙΣΤΟΣ  ΑΝΕΣΤΗ

+ Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας