Ένα δάκρυ για τον Αλέξη...

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ένα δάκρυ για τον Αλέξη...

Φεβρουάριος 11, 2015 - 11:39

Θα παραδεχτώ ότι ένα δάκρυ έφυγε και από εμένα όταν άκουσα τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να κάνει τις προγραμματικές δηλώσεις. Οι αποτυχημένες μεταρρυθμίσεις - επιλογές των τελευταίων κυβερνήσεων μας έφτασαν στον πάτο και με αυτά που ακούσαμε αρχίζει να πιστεύει ο κόσμος πως ήρθε η ...ελπίδα.

Μέχρι και ο πολιτικός "αντίπαλος" Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δήλωσε ότι "ο Τσίπρας ήταν απίστευτος" και στην συνέχεια η δημοσκόπηση της GPO έδειξε πως θετικά αποτιμούν οι πολίτες σε ποσοστό 79,2% τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, ενώ την ίδια εκτίμηση εκφράζουν 6 στους 10 ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO για τον τηλεοπτικό σταθμό Mega το 85% των πολιτών θεωρούν ότι οι προγραμματικές αυτές δηλώσεις είναι συνεπείς με τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα καλά έως τώρα αλλά... κάνοντας ένα μικρό σκανάρισμα στις συγκινητικές δηλώσεις του νέου μας πρωθυπουργού έχω μια απορία. Το 2012 σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ.Τσίπρα το 33% που εξέλεξε ΝΔ ήταν μια θλιβερή μειοψηφία η οποία εκμεταλεύτηκε τον άδικο νόμο της ενισχυμένης αναλογικής τον οποίο τον έκραζε όποτε είχε ευκαιρία (και είχε 100% δίκαιο). Τώρα το 36% δεν είναι θλιβερή μειοψηφία; Είδατε καμία δήλωση για αλλαγή του εκλογικού νόμου; Ελπίζω να μην το ξεχάσουνε αυτό το θέμα και ότι μπήκε στην άκρη προς το παρόν λόγω του ερχόμενου Eurogroup.

Καλά ξεκίνησε η νέα κυβέρνηση με τις νέες εξαγγελίες και την αποκατάσταση της αδικίας που φαίνεται να έχει σαν προτεραιότητα. Αλλά επειδή αυτός ο τόπος έχει χορτάσει από λόγια, θα περιμένω να δω πως θα πάνε οι διαπραγματεύσεις και τι θα γίνει τις επόμενες μέρες... γιατί αν τύχει και ο Αλέξης δεν εφαρμόσει οτι υποσχέθηκε, να δώ αν θα ταξιδέψει ξανά μέλος της κυβέρνησης του με οικονομική θέση...