Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στη Ν.Κίο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στη Ν.Κίο

Μάρτιος 06, 2015 - 09:57

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ  

8 Μάρτη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Η μέρα αυτή έχει τις ρίζες της στη βαθιά ιστορία του εργατικού κινήματος όταν οι εργάτριες στα υφαντουργεία και τα ραφτάδικα της Νέας Υόρκης το 1857 κατεβαίνουν σε απεργία και διαδηλώσεις με αιτήματα για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, για μείωση από 16 σε 10 των ωρών εργασίας, για εξίσωση μισθών ανδρών και γυναικών, για ίσα δικαιώματα.

Οι εργοδότες αντιδρούν βίαια, τρομοκρατούν, απειλούν και απολύουν. Χρησιμοποιούν την αστυνομία η οποία με επιθέσεις βάφει τις διαδηλώσεις των εργατριών με αίμα.

Η Β΄ Διεθνής Συνδιάσκεψη των Σοσιαλιστριών Γυναικών, που συνήλθε στην Κοπεγχάγη το 1910 καθιέρωσε, μετά από πρόταση της Κλάρας Τσέτκιν, την 8η Μάρτη σαν Διεθνή μέρα της γυναίκας κάτω από δύο βασικά συνθήματα:

Πάλη για τα δικαιώματα της γυναίκας και πάλη για την ειρήνη!

Γυναίκα εργαζόμενη, άνεργη, αυτοαπασχολούμενη, αγρότισσα, νέα, μετανάστρια, η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μάρτη σηματοδοτεί τους αγώνες των γυναικών της εργατικής τάξης, σε όλο τον κόσμο, στο πέρασμα των χρόνων. Όμως όλα αυτά που είχαν κατακτηθεί με τους αγώνες της εργατικής τάξης και φυσικά και των γυναικών τον περασμένο αιώνα, ισοπεδώθηκαν στο όνομα της κρίσης και των θυσιών του λαού, για να σωθεί η χώρα... Ακόμα και σήμερα με τη νέα κυβέρνηση (συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) φαίνεται καθαρά ότι τίποτα καινούριο δε θα προκύψει για το λαό. Η νέα συμφωνία που δεσμεύονται από τους μηχανισμούς της ΕΕ να υπογράψουν, δείχνει ότι συνεχίζεται η αντιλαϊκή στρατηγική ΕΕ – μονοπωλίων που υλοποιούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Η συμφωνία αυτή περιλαμβάνει:

Συνέχιση της εποπτείας και της αξιολόγησης από τους “θεσμούς” (βλέπε: τρόικα) Κομισιόν - ΔΝΤ – ΕΚΤ. Συνέχιση των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου. Συνέχιση των πρωτογενών πλεονασμάτων, χωρίς να προσδιορίζεται το μέγεθός τους. Συνέχιση των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και εξασφάλιση της δημοσιονομικής πειθαρχίας. Δέσμευση για επιτυχή ολοκλήρωση του «τρέχοντος προγράμματος», δηλαδή του μνημονίου. Επίσης με τη συμφωνία, η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι δε θα προχωρήσει σε καμιά ακύρωση μέτρων που υλοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια χωρίς τη συμφωνία των εταίρων.

Η θέση της καθεμιάς μας είναι μέσα στους αγώνες που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα για να σταματήσουμε οριστικά τη βάρβαρη πολιτική που τσακίζει τη ζωή μας. Το δυνάμωμα της ταξικής πάλης, η οργάνωση των εργατών και των εργατριών, η αποφασιστικότητα, η αναπόφευκτη σύγκρουση με την εργοδοσία, μπορεί να ματαιώσει τα μέτρα που παίρνουν εις βάρος μας.

Το ταξικό εργατικό κίνημα μένει στην ουσία του εορτασμού της ημέρας της γυναίκας. Της γυναίκας αγωνίστριας, εργάτριας, μάνας, συζύγου, της γυναίκας με τον πολλαπλά εκμεταλλευόμενο ρόλο στο καπιταλιστικό σύστημα καθώς αντιμετωπίζεται σαν φτηνό εκμεταλλεύσιμο εργατικό δυναμικό. Έχουμε τα αιτήματα για την ισοτιμία της γυναίκας σε καθημερινή πάλη. Ορισμένα είναι: συνταξιοδότηση στα 55 και για τα ΒΑΕ στα 50, η διευκόλυνση ωραρίου στις μητέρες, η πλήρης προστασία της μητρότητας, η ένταξη επιπλέον ειδικοτήτων στα ΒΑΕ, δωρεάν παιδικοί σταθμοί, δωρεάν παιδεία και υγεία.

Σας καλούμε στην εκδήλωση που διοργανώνει

το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας για τη Μέρα της Γυναίκας

την Κυριακή 8 Μάρτη στις 20:00, στο Cafe Άμμος (Σαρηγιάννης), στην παραλία Ν.Κίου.

Ενίσχυσε την πάλη σου. Οργανώσου στο σωματείο. Δυνάμωσε το ΠΑΜΕ!