Το πολιτικό θράσος και το παιδί του δημοτικού

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Το πολιτικό θράσος και το παιδί του δημοτικού

Μάρτιος 11, 2015 - 14:26

Τις πιο σοβαρές δηλώσεις που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια έκανε χθες ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Με ένα πρωτόγνωρο πολιτικό «θράσος» μίλησε στα γερμανικά τηλεοπτικά δίκτυα ARD και ZDF και ανέφερε ότι περίπου 80 δισ. ευρώ κέρδισε η Γερμανία από την ελληνική κρίση. Και στην συνέχεια μας "σόκαρε" με την ατάκα: «η Γερμανία θα πρέπει να πάψει να κρύβει τέτοιους μεγαλοαπατεώνες». 

Εμείς μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει αυτό...

Αυτό...

...και γενικά ακολουθούσαμε την γνωστή πολιτική τακτική με τίτλο «τουμπεκί ψιλοκομμένο».

Με πολύ έξυπνο τρόπο και χωρίς ακρότητες στήριξε την προσπάθεια που κάνουν οι Έλληνες. Είπε χαρακτηριστικά: «Στερεότυπα πως όλοι οι Έλληνες είναι κλέφτες, τεμπέληδες και ψεύτες, αν και όλες οι ευρωπαϊκές στατιστικές λένε πως οι Έλληνες εργάζονται περισσότερες ώρες την εβδομάδα από όλους τους Ευρωπαίους. Αυτή τη στιγμή έχουμε στην Ελλάδα 60% νεανική ανεργία, πρέπει να συζητήσουμε, να δούμε τι θα γίνει με αυτή τη νέα γενιά, ποια στάση θα κρατήσει αυτή η νέα γενιά απέναντι στην ΕΕ εάν δεν θα έχει δουλειά και ακούει συνέχεια για κυρώσεις. Εντάξει, καταλαβαίνω πως "η Ελλάδα πρέπει να τιμωρηθεί", πως "όλοι οι Ελληνες είναι κακοί", μπορώ να τα δεχθώ όλα αυτά, αλλά θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει μετά. Αυτό που λέω διαρκώς είναι πως θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει μελλοντικά. Πρέπει να έχουμε μια θετική κατάσταση win-win...» 

Και τέλος για το θέμα των σκανδάλων: «Δεν μπορεί να επιχειρηματολογεί κανείς με ψευτοηθικιστικές παραινέσεις, και την ίδια στιγμή αυτά τα άτομα που προκάλεσαν τα σκάνδαλα, όπως ο κ. Χριστοφοράκος της Siemens, να βρίσκονται στη Γερμανία. Αυτό θα πρέπει να σταματήσει. Η γερμανική δικαιοσύνη πρέπει να μας κοινοποιήσει της καταθέσεις τους. Είμαστε κατά της διαφθοράς, είμαστε κατά του πλούτου που προέκυψε με μεθόδους διαφθοράς, αλλά η Γερμανία θα πρέπει να πάψει να κρύβει τέτοιους μεγαλοαπατεώνες».

Αντίθετα με τον Κοτζιά, ο Πάνος Καμμένος προτίμησε τις ψευτοαπειλές να "πλημμυρίσει την Ευρώπη με μετανάστες" θέλοντας να κλέψει λίγο αίγλη από τις δηλώσεις Κοτζιά και την Βαρουφακιάδα που ζούμε αυτό το καιρό. Οι απειλές θύμισαν παιδάκι του δημοτικού και το πως απειλεί αν δεν του κάνουν το χατήρι... Αλλά εδώ ο Καμμένος πέρασε σε άλλη ...πίστα και απείλησε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την Ευρώπη!!! Προσοχή Πάνο, γιατί μετά από μερικές πίστες έρχεται και το GAME OVER.

 

 

 

Tags: