Περισσότερες από 60 ομάδες στον 10ο Τουρνουά ΑΤΡΕΑΣ (βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Περισσότερες από 60 ομάδες στον 10ο Τουρνουά ΑΤΡΕΑΣ (βίντεο)

Μάρτιος 28, 2015 - 14:43

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Συνέντευξη τύπου για το 10ο διεθνές ποδοσφαιρικό τουρνουά ΄΄Ατρέας΄΄,από την οργανωτική επιτροπή  που την αποτελούν ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος,ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης για θέματα αθλητισμού Βασίλης Σιδέρης και ο πρόεδρος της ΕΠΣΑ Γιάννης Αποστολόπουλος.

Από τις 4-6 Απριλίου  στα γήπεδα της περιοχής   θα διεξαχθεί το 10ο διεθνές ποδοσφαιρικό τουρνουά ΄΄Ατρέας΄΄, ένας  καταξιωμένος πλέον αθλητικός θεσμός που προβάλλει την Αργολίδα διεθνώς.

Διοργανωτές  η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αργολίδας , η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο δήμος Ναυπλίου.  Θα πάρουν μέρος περισσότερες από 60 ομάδες- από Ελλάδα και εξωτερικό - με παιδιά γεννημένα από το  2000 μέχρι και το 2007.

~ Το λόγο πήρε πρώτος ο δήμαρχος Δημ.Κωστούρος ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε συνδιοργανωτές σε αυτό το τουρνουά που έχει γίνει θεσμός κι έχει φτάσει σε όλη την Ευρώπη.

Είναι πάνω απ όλα ένα κοινωνικό γεγονός.

Να συγχαρώ όσους παλεύουν για να γίνονται τέτοιες διοργανώσεις αυτή την δύσκολη εποχή που ζούμε.

Θέλω να καλέσω όλους τους δημότες να το παρακολουθήσουν και εύχομαι ο θεσμός να τα …εκατοστήσει».   

Ακολούθως ο αντιπεριφερειάρχης – και αντιπρόεδρος της ΕΠΣΑ- Βασ.Σιδέρης ανέφερε  με τη σειρά του στο ότι ο θεσμός αυτός έχει καθιερωθεί, αποτελεί τουριστικό-κοινωνικό-οικονομικό γεγονός για την περιοχή και ότι 600 αθλητές , από 60 ομάδες, αυτές τις ημέρες θα είναι στην Αργολίδα. «Σκοπός μας ως Περιφέρειας, είναι η ανάπτυξη του ποδοσφαίρου και της Αργολίδας. Και τέλος θέλω να συγχαρώ τον κ.Τόλια για τη συμβολή του όλα αυτά τα χρόνια», τόνισε.

Τέλος ο πρόεδρος της ΕΠΣΑ Γιαν.Αποστολόπουλος ανέφερε: Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο και την Περιφέρεια για τη σημαντική βοήθειά τους στο να γίνει το 10ο τουρνουά ΑΤΡΕΑΣ. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλά βήματα στο ποδόσφαιρο της περιοχής και στις υποδομές.

Είναι το διαχρονικότερο τουρνουά στην Ελλάδα και γι αυτό η ΕΠΟ το έχει υπο την αιγίδα της. Η συμβολή του είναι μεγάλη στην επιτυχία των Μικτών Ομάδων- όπως και των ίδιων των παιδιών, των γονέων τους , των προπονητών τους. Και ως συνέχεια αυτού, τις ημέρες του Πάσχα, πέντε παιδιά θα συμμετάσχουν στην προεπιλογή των Εθνικών Ομάδων, υπο τον κ.Γεωργόπουλο.

Να τονίσω κι εγώ τη συμβολή του κ.Τόλια, γιατί δεν είναι εύκολο να φέρεις ομάδες από  το εξωτερικό όπως η Σαουθάμπτον, ομάδες από την Κύπρο, τον Λίβανο.

Να τονίσω βεβαίως και τη συμβολή του ενωσιακού μας προπονητή κ.Διατσίγκου και των συνεργατών του σε όλες αυτές τις προσπάθειες».

Έχουν δηλώσει συμμετοχή , μεταξύ άλλων, η  Αγγλική ομάδα  Σαουθάμπτον, ο Παναθηναϊκός, ο Αστέρας Τρίπολης , ομάδες από Κύπρο, Λίβανο και , φυσικά, πολλές ομάδες από την Αργολίδα.   Η επίσημη έναρξη του τουρνουά  θα γίνει στο στάδιο Ναυπλίου το Σάββατο 4 Απριλίου και ώρα 11.30.

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ

• SOUTHAMPTON - ΑΓΓΛΙΑ • VITESSE - ΟΛΛΑΝΔΙΑ • ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ • ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ • ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ - ΚΥΠΡΟΣ • ELITE ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΒΥΡΗΤΤΟΥ - ΛΙΒΑΝΟΣ • ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ • ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΡΑΤΑΙΔΗ • ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΕΡΒΕΡ • ΣΧΟΛΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΡΣΕΝΑΛ (ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ – ΚΗΦΙΣΙΑ- ΑΦΙΔΝΕΣ- ΧΑΛΑΝΔΡΙ – ΘΕΣΣ/ΝΙΚΗ - ΒΟΛΟΣ – ΛΕΙΒΑΔΙΑ – ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΛΕΥΚΩΣΙΑ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

ΕΠΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ: 1όμαδα: 2000-2001 4 ομαδες: 2002-2003 • ΕΠΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΑΡΓΟΥΣ - ΜΥΚΗΝΩΝ • ΕΠΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΝΑΥΠΛΙΑΣ • ΕΠΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ - ΣΠΕΤΣΩΝ • ΕΠΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ - ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ

Δείτε το βίντεο.(βίντεοκαι φωτο eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος) www.argolidaportal.gr

Ημερομηνία: 
Σάββατο, 4 Απρίλιος, 2015 - 11:00

ArgolidaPortal.gr