Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Άργος

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Άργος

Απρίλιος 16, 2015 - 08:47

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Αργολίδας:ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/4 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΩΝ (ΣΙΤΑΡΑΓΟΡΑ) ΣΤΙΣ 7.00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Καμία αναμονή, καμία ανοχή στη νέα συγκυβέρνηση. Έχουμε βιώσει στο πετσί μας ότι οι αναμονές και οι ανοχές, μας έχουν οδηγήσει μόνο σε χάσιμο χρόνου. Αντίθετα έχουν κερδίσει πολύτιμο χρόνο η εργοδοσία και το κεφάλαιο.
Πολύ σύντομα η κυβέρνηση απέδειξε ότι πρώτο της μέλημα είναι να θωρακίσει την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου, να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά του.
Γι’ αυτό και δεν λέει κουβέντα για την ανάκτηση των απωλειών για το λαό, δεν σκοπεύει να καταργήσει κανέναν από τους 400 εφαρμοστικούς νόμους που τσάκισαν το λαϊκό εισόδημα, τα δικαιώματα των εργαζομένων.  Ακόμα και το 751 κατώτατο μισθό που θα νομοθετούσε άμεσα, τώρα το παραπέμπει στο 2016 στην καλύτερη, κουβέντα δε γίνεται για τις συλλογικές συμβάσεις. Μάλιστα καλεί σε κοινωνικό διάλογο τη ΓΣΕΕ και το ΣΕΒ πάνω στα θέματα του κατώτατου μισθού, όμως έχουμε πικρή πείρα από «κοινωνικούς διαλόγους». Η κυβέρνηση έκανε ήδη διάλογο με του ίδιους φορείς που στο παρελθόν έχουν καθίσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και με μεγάλη προθυμία έχουν σφαγιάσει εργασιακά δικαιώματα και μισθούς.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα σε όλους τους τόνους.
Αρνούμαστε να ζήσουμε με ψίχουλα.

Αρνούμαστε να αποδεχτούμε ως οριστικά χαμένες τις απώλειες που είχαμε μέσα στην κρίση. Οι λογικές του δήθεν ρεαλισμού, του «μικρότερου κακού», της υποχώρησης από τις απαιτήσεις είναι καταστροφικές, είναι λογικές της εργοδοσίας.
Δικιά μας προτεραιότητα είναι η μόνιμη σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα, που θα εξασφαλίζονται από συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
 
ΥΠΟΓΡΑΦΗ Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με επαναφορά στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς.
Κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από 751 ευρώ.
Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση. Να μπει τέρμα στη σύγχρονη γκιλοτίνα των ατομικών συμβάσεων, στις ενώσεις προσώπων.
Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό. Κατάργηση της δυνατότητας που καθιερώθηκε για υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων με μισθούς χαμηλότερους από τις κλαδικές συμβάσεις.
Να αποκατασταθούν οι σταθερές εργασιακές σχέσεις. Κατάργηση των νόμων που προωθούν και ενισχύουν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο τομέα.
Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των εφαρμοστικών νόμων που κατακρεούργησαν την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις (κύριες-επικουρικές και εφάπαξ), να μπει τέρμα στους μηχανισμούς που μειώνουν τις συντάξεις από το 2015.
Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος.
Άμεση κάλυψη όλων των ανέργων όσο διαρκεί η ανεργία. Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ.

ΠΑΜΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ