Παρουσίαση του 2ου Mediterranean yacht show 2015 στο Ναύπλιο (βίντεο&φωτο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Παρουσίαση του 2ου Mediterranean yacht show 2015 στο Ναύπλιο (βίντεο&φωτο)

Απρίλιος 16, 2015 - 15:30

Από τις 2 έως τις 6 Μαΐου, ο Δήμος Ναυπλιέων και η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Θαλάσσιου Τουρισμού θα διοργανώσουν  το 2ο Mediterranean Yacht Show στο Ναύπλιο. Μια εκδήλωση που θα βοηθήσει το θαλάσσιο τουρισμό και κατ΄επέκταση τον Ελληνικό τουρισμό.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Μιχάλης Σκουλικίδης στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ανέφερε ότι μετά την πολύ επιτυχημένη πρώτη εμφάνιση πέρυσι τον Μάιο , στη φετινή δεύτερη έκθεση θα συμμετέχουν όπως ήταν αναμενόμενο πολύ περισσότερα και μεγαλύτερα σκάφη και πάνω από 200 yacht brokers. Επίσης, πρόσθεσε ότι το Mediterranean Yacht  Show, στο οποίο θα εκτεθούν επανδρωμένα επαγγελματικά σκάφη με ελληνική και κοινοτική σημαία, θα ξεκινήσει μία ημέρα μετά τη λήξη του αντίστοιχου Show στη Γένοβα, επιτρέποντας σε πολλούς επισκέπτες να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ελλάδα για να δουν την έκθεση του Ναυπλίου. Αναφερόμενος στο Ναύπλιο τόνισε ότι «είναι μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας και ιδανική για την διοργάνωση της έκθεσης σκαφών». Σύμφωνα με τον κ. Σκουλικίδη, η έκθεση απευθύνεται σε επαγγελματίες του εξωτερικού που καλύπτουν πάνω από το 95% στα ναύλα των επανδρωμένων σκαφών στην Ελλάδα. Αναφερόμενος στον θαλάσσιο τουρισμό, είπε ότι «Σε μια περίοδο πολύ δύσκολη για την Ελλάδα είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε την ιδιαίτερα μεγάλη αξία που έχει ο θαλάσσιος τουρισμός για την οικονομία μας».

Ο δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτρης Κωστούρος σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντική για το Ναύπλιο η διοργάνωση της εν λόγω έκθεσης τονίζοντας ότι «η διεθνής έκθεση επαγγελματικών σκαφών αναψυχής η οποία απευθύνεται σε επαγγελματίες του γιώτινγκ η οποία διοργανώθηκε πέρυσι για πρώτη φορά και εξέπληξε επισκέπτες αλλά και συμμετέχοντες δεν θα μπορούσε να λείπει και φέτος από το τουριστικό πρόγραμμα του δήμου». Αναφερόμενος στον θαλάσσιο τουρισμό είπε ότι «στον τομέα αυτό ,τον οποίο το Ναύπλιο διαθέτει πρόδηλα κάθε δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει, δεν μπορεί παρά να αποτελέσει άμεσο και κεντρικό στόχο στην προσπάθεια τουριστικής προβολής και ανάπτυξης του Δήμου Ναυπλιέων» Επίσης, τόνισε ότι « ο Δήμος Ναυπλιέων  θα εκμεταλλευτεί  όλες τις δυνατότητες της περιοχής και σε συνδυασμό με την επικείμενη δημιουργία της Μαρίνας Ναυπλίου, να αποτελέσει το κέντρο θαλάσσιου τουρισμού της Ανατολικής Πελοποννήσου».

Την ένθερμη υποστήριξή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη διοργάνωση της έκθεσης δήλωσε, και ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας  Τάσσος Χειβιδόπουλος. Ο κ. Χειβιδόπουλος αναφέρθηκε στο θαλάσσιο τουρισμό τον οποίο χαρακτήρισε βαρίδι της ανάπτυξης στην Πελοπόννησο. Στο πλαίσιο αυτό και υπερασπιζόμενος τις δράσεις που φέρνουν λεφτά στον τόπο, τόνισε ότι πλέον σε συνεργασία με το Δήμο Ναυπλιέων  έχει προχωρήσει το έργο της εκβάθυνσης του λιμανιού και βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την  επιτάχυνση των διαδικασιών για την υλοποίηση επενδύσεων μέσω της δημοπράτησης της Μαρίνας . Κατόπιν αυτού, πρόσθεσε ότι το Ναύπλιο βρίσκεται πολύ κοντά στο να αναδειχθεί ως τουριστικός προορισμός υψηλού επιπέδου.
Στη σημερινή συνέντευξη τύπου μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου κ. Σταύρος Αυγουστόπουλος, ο Λιμενάρχης Ναυπλίου κος Σπύρος Μαρίνος, η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ κ. Πόπη Καλκούνου ,ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Καχριμάνης ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα τουρισμού Παύλος Χρηστίδης, και εκπρόσωποι φορέων.(βίντεο&φωτο eurokinissi-Β.Παπαδόπουλος)

ομιλία του προέδρου του Συνδέσμου  Μιχάλη Σκουλικίδη https://youtu.be/5xsDebLE4X8

ομιλία του δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου https://youtu.be/0VGzfb2zDnc

ομιλία του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τάσσου Χειβιδόπουλου https://youtu.be/opBI_V4WMAA

ομιλία του προέδρου του λιμενικού ταμείου Στ. Αυγουστόπουλου https://youtu.be/U_NNDWfRoVY

 

ArgolidaPortal.gr Ναύπλιο παρουσίαση 2ο Mediterranean yacht show 2015

ArgolidaPortal.gr Παρουσίαση του 2ου Mediterranean yacht show 2015 στο Ναύπλιο

ArgolidaPortal.gr

ArgolidaPortal.gr Παρουσίαση του 2ου Mediterranean yacht show 2015 στο Ναύπλιο