Aπελευθέρωση γερακιών (βίντεο&φωτο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Aπελευθέρωση γερακιών (βίντεο&φωτο)

Μάιος 12, 2015 - 13:05

Εκδήλωση επανένταξης αποθεραπευμένων ειδών γερακιών στο φυσικό τους περιβάλλον - Γεράκι Λακωνίας.
Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 07 Μαΐου 2015 στο Γεράκι Λακωνίας, η εκδήλωση απελευθέρωσης – επανένταξης άγριων πουλιών στο φυσικό τους περιβάλλον. Ο Φορέας Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού σε συνεργασία με τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «ANIMA» διοργάνωσε την επανένταξή στη φύση, δύο γερακίνων (Buteo buteo) και ενός βραχοκιρκίνεζου (Falco tinnunculus), που μεταφέρθηκαν στην περιοχή ειδικά για το σκοπό αυτό. Τα άγρια πτηνά είχαν περισυλλεχθεί τραυματισμένα και φιλοξενούνταν στις εγκαταστάσεις της «ΑΝΙΜΑ», όπου και αποθεραπεύθηκαν, εωσότου ήταν υγιή και ικανά να αφεθούν ελεύθερα στο φυσικό τους περιβάλλον.
Τη μοναδική εμπειρία απελευθέρωσης είχαν την ευκαιρία να ζήσουν περίπου 350 άτομα που παρευρέθησαν στην εκδήλωση, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη. Στο σύνολο τους ήταν κυρίως μαθητές και εκπαιδευτικοί από το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Γερακίου. Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους εκπρόσωποι του Δήμου Ευρώτα αλλά και του Τοπικού Συμβούλιου Γερακίου.
Η απελευθέρωση των ειδών γερακιών πραγματοποιήθηκε από την εκπρόσωπο της «ANIMA» κυρία Αλευρά Καίτη με τη συμμετοχή τριών μαθητών που επιλέχθηκαν μετά από κλήρωση. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κληρώθηκαν επίσης αναμνηστικά δώρα του Φορέα Διαχείρισης για ακόμα έξι τυχερούς μαθητές. Νωρίτερα την ίδια μέρα, τα στελέχη του Φορέα Διαχείρισης ενημέρωσαν τους μαθητές στο σύνολό τους, εντός των σχολικών αιθουσών, για αυτά τα χαρακτηριστικά είδη άγριας ορνιθοπανίδας που απαντούν στην προστατευόμενη περιοχή όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού.
Η εκδήλωση της απελευθέρωσης ήταν ανοιχτή για το κοινό, αποτελώντας ένα σημαντικό μάθημα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για όλες τις ηλικίες. Ο Φορέας Διαχείρισης σε συνεργασία με την ΑΝΙΜΑ και πλήθος κόσμου, απέδειξε ότι η κοινή προσπάθεια και η συμμετοχή μπορεί να επιφέρει περισσότερα και καλύτερα αποτελέσματα για την προστασία και την ανάδειξη του φυσικού πλούτου της περιοχής του Πάρνωνα.
Ευχαριστούμε θερμά τον ιερέα κ. Χαραμή Ιωάννη για την παραχώρηση του προαύλιου χώρου της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη και όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού
Τμήμα Πληροφόρησης, Εκπαίδευσης & Δημοσιότητας
Πληροφορίες:  Αρβανίτης Διαμαντής
Άστρος Αρκαδίας, 22001
Τηλ: 27550 22021, Fax: 27550 22025 
Email: press@fdparnonas.gr Web: www.fdparnonas.gr

Απελευθέρωση γερακίνων στο Γεράκι Λακωνίας