Προσυνδιάσκεψη της Ν.Δ. στη Τρίπολη (βίντεο&φωτο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Προσυνδιάσκεψη της Ν.Δ. στη Τρίπολη (βίντεο&φωτο)

Μάιος 17, 2015 - 10:27

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου 16 Μαΐου ξεκίνησαν οι διεργασίες της 3ης προσυνδιάσκεψης της Νέας Δημοκρατίας στην Αρκαδική Πρωτεύουσα.

Ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς δεν κατάφερε να παρευρεθεί σε αυτή την συνδιάσκεψη λόγω υγείας,καθώς πριν από λίγες μέρες υπέστη κάταγμα στον αγκώνα.

Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης κατέφθασαν από νωρίς στελέχη του κόμματος, όπου και παραχώρησαν δηλώσεις για ένα επίκαιρο ζήτημα θέμα που απασχολεί την ελληνική κοινωνία,αυτό της Παιδείας.

Ο κ. Φορτσάκης ανέφερε ότι, κατά την άποψη της ΝΔ, η Παιδεία για την Ελλάδα είναι το πρώτο σημαντικό πολιτικό πρόβλημα διότι πάνω σε αυτήν πατάει η οργάνωση της χώρας, η οποία που διαμορφώνει την νοοτροπία μας και είναι πιο σημαντική από την οικονομία. «Αντί να κάνουμε βήματα μπροστά, αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση κάνει βήματα πίσω. Η Παιδεία γυρίζει πολλά χρόνια πίσω. Αρνούμαστε να αναδείξουμε τους καλύτερους,αυτούς που έχουν δεξιότητες», επεσήμανε.

«Η ΝΔ είναι φανερό ότι θα στηρίξει οτιδήποτεσυμφέρει τη χώρα, αλλά δεν θα στηρίξει φοροεισπρακτικά μέτρα ακραίας μορφής», είπε απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη στήριξη στην κυβέρνηση εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας.

Ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης μίλησε για τη συνδιάσκεψη, η οποία γίνεται με πολύ σημαντικές παρουσίες της παράταξης, όπως σημείωσε. «Είμαστε ένα κόμμα που βρίσκει τις δυνάμεις για να κάνει έναν εσωτερικό διάλογο ανάμεσα σε μέλη της ΝΔ, να δούμε τι έφταιξε, και δεν είμαστε πλέον κυβέρνηση και να γίνει ανασυγκρότηση δυνάμεων», επεσήμανε.

Το στέλεχος της ΝΔ και υποψήφια κατά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές με τη ΝΔ στην Αρκαδία κυρία Εύη Τατούλη στις δηλώσεις της μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη συνδιάσκεψη και σε αυτές τις διαδικασίες και επεσήμανε ότι δεν χρειάζεται να απευθύνονται σε χειροκροτητές ούτε σε εκείνους που θρηνούν για κάποιο εκλογικό αποτέλεσμα. «Σήμερα θα μιλήσουμε για την επόμενη μέρα της χώρας», σημείωσε. «Πρέπει να μας απασχολήσει η ανθρωπιστική κρίση την οποία διέρχεται η χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κεντρικό σύνθημα της προσυνδιάσμεψης ήταν το «Ακούμε, συζητάμε, προχωράμε» και θέμα της η «Παιδεία ως μέσο κοινωνικής προόδου – Σχολεία αριστείας – Πανεπιστήμια γνώσης και παραγωγής».

Στην αίθουσα για τις εργασίες της συνδιάσκεψης μεταξύ των στελεχών και των πολιτευτών που παρευρέθηκαν, ήταν οι οικοδεσπότες ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης και Τίμος Κατσίπος Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Αρκαδίας. Ο Γενικός Διευθυντής της ΝΔ Κώστας Τσιμάρας,  ο Α. Παπαμιμίκος, γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης, Κώστας Μπούρας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο υπεύθυνος του τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής της ΝΔ Φορτσάκης ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Ν.Δ. Μενέλαος Δασκαλάκης και η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη.

Φυσικά, το «παρών» έδωσαν ο βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης και ο κ. Γ Διδασκάλου. Μεταξύ των στελεχών ήταν και ο κ.Δαβάκης Αθανάσιος βουλευτής Λακωνίας, ο βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός, ο βουλευτής Κορινθίας Χρήστος Δήμας, επίσης πολιτευτές Αρκαδίας ο κ. Λυκουρέντζος και η κυρία Εύη Τατούλη. Τις εργασίες παρακολούθησαν ο πρώην δήμαρχος Τρίπολης κ. Ιωάννης Σμυρνιώτης,  ο κ. Κοντοζαμάνης, ο κ. Βαλασόπουλος και ο κ. Κατσίρης, αλλά και βουλευτές της Αχαΐας.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της φοιτητικής παράταξης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και ΟΜΑΔΑ.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί με την σειρά τον βουλευτή Αρκαδίας Κώστα Βλάση, τον υπεύθυνος του τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτή της ΝΔ Φορτσάκη, τον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη , τον βουλευτή Κορινθίας Χρήστο Δήμα και τέλος την πολιτευτή της ΝΔ Εύη Τατούλη.

www.arcadiaportal.gr  Έφη Καστραντά

ArcadiaPortal.gr Τρίπολη: Παιδεία ως μέσο κοινωνικής προόδου στην προσυνδιάσκεψη της ΝΔ