Το έθιμο του Κλήδονα στο Κουτσοπόδι (φωτογραφίες)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Το έθιμο του Κλήδονα στο Κουτσοπόδι (φωτογραφίες)

Ιούνιος 24, 2015 - 10:52

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Τα ΚΑΠΗ του Δήμου Άργους – Μυκηνών σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Σύλλογο Κουτσοποδίου « Αγία Κυριακή» γιόρτασαν τον Αι Γιάννη ,άναψαν τις φωτιές και αναβίωσαν το έθιμο του Κλήδονα. Ένα χαρούμενο και διαχρονικό έθιμο που κατάφερε να επιζήσει στους αιώνες και να ενώνει τις γενιές.

Συγκεντρώθηκαν στη Πλατεία Κοίμησης της Θεοτόκου στο Κουτσοπόδι την Τρίτη το βράδυ και με πολύ κέφι τραγούδια και χορούς «γύρισαν» το χρόνο πίσω ζωντανεύοντας τις παραδόσεις του λαϊκού πολιτισμού της πατρίδας μας.

Στην εκδήλωση συμμετείχε το Χορευτικό του Λυκείου Ελληνίδων του περιφερειακού τμήματος Κουτσοποδίου με Υπεύθυνο τον Δάσκαλο χορού Δημήτρη Αργυρόπουλο .Η γιορτή έκλεισε με παραδοσιακή μουσική και ένα μικρό μπουφέ για τους επισκέπτες.Παρόντες στην εκδήλωση ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ του δήμου Άργους – Μυκηνών Ιωάννης Νότης ,ο αντιδήμαρχος Χρήστος Πετσέλης ,η αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Ελισάβετ Πετροπούλου ,οι δημοτικοί συμβούλοι Νίκος Δελής και Βαγγέλης Τζαβέλλας. (φωτογραφίες eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος) www.argolidaportal.gr