Η Δεξιά θέλει «ντου» με κόρες και μ' αγγόνια...

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Η Δεξιά θέλει «ντου» με κόρες και μ' αγγόνια...

Ιούνιος 29, 2015 - 18:45

Να τι παθαίνεις αν επί εβδομήντα κάθεσαι στα αβγά σου και ξαφνικά βγαίνει το επαναστατικό από μέσα σου. Λες ό,τι να 'ναι, δίχως να υπολογίζεις τις συνέπειες, σαν νεοσσός που προσπαθεί να πετάξει νωρίς-νωρίς από τη φωλιά και τρώει τα μούτρα του. Μόνο που, στην περίπτωση της Ντόρας Μπακογιάννη, δεν θα φάει η ίδια τα μούτρα της, πράγμα που δεν θα με πείραζε προσωπικά καθόλου, αλλά οι πολίτες.

Οι της Νέας Δημοκρατίας πολύ προσφάτως έμαθαν τι σημαίνει «διαμαρτυρία» και «κατεβαίνω σε διαδήλωση». Μόλις η Ελλάδα έβγαλε αριστερή κυβέρνηση, δειλά στην αρχή, και τώρα υπερήφανα πια ως ψημένοι επαναστάτες, δηλώνουν το περίφημο «Μένουμε Ευρώπη». Και μπράβο τους, αν μη τι άλλο δικαίωμα στη διαμαρτυρία έχουν όλοι. Την αρχή έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης, φορώντας το κασκέτο των εργαζομένων στην «Ελληνικός Χρυσός», και ακολούθησε ακόμα και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στο προηγούμενο «Μένουμε Ευρώπη», από όπου έδωσε τις ευχές του για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας, με τα γνωστά αποτελέσματα...

Μέσα στον δεξιό επαναστατικό πυρετό, λοιπόν, η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία κατά τα άλλα πάντοτε ήταν σοβαρή στις δηλώσεις της, προσεκτική και πολύ διαβασμένη, από την τηλεόραση του Star και την εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου είπε:

«Μπορούμε να κάνουμε και το άλλο. Να μαζευτούμε όλοι μαζί να κάνουμε μια διαδήλωση να μπούμε μέσα στο Μαξίμου. Αλλά είναι ένα ενδεχόμενο που ακόμα δεν το βάζουμε πάνω στο τραπέζι».

Όψιμοι επαναστάτες, ηρεμήστε. Εδώ, τόσα χρόνια δεν έκανε ντου ο κόσμος στο Μαξίμου κι ας παιζόταν το μέλλον του κορώνα - γράμματα, θα το κάνετε εσείς μην και βγούμε από την Ευρώπη και το ευρώ; Αυτή είναι η μοναδική «κόκκινη γραμμή»; Όταν περνούσατε τα μνημόνια αδιάβαστα και τα κάνατε νόμους του κράτους δίχως μα και μου, όταν συζητούσατε μόνο με τριτοκλασάτα στελέχη της τρόικα λαμβάνοντας εντολές, όταν -ακόμα χειρότερα- ευθύνεστε για όλα τα κακώς κείμενα της ελληνικής πραγματικότητας μαζί με τους κυρίους του ΠαΣοΚ, μιλάτε για «ντου» στο Μαξίμου; Όταν, υπογράφοντας ό,τι να 'ναι, η Ελλάδα λάμβανε σιγά-σιγά τη θέση του αποδιοπομπαίου τράγου της Ευρώπης και από ισότιμο μέλος καταντούσε αποπαίδι, ποιος κυβερνούσε; Και ποιος κάλεσε ποτέ τον κόσμο να κάνει «ντου» στο Μαξίμου τότε; Κανείς.

Είναι αδιανόητο, ανεύθυνο και τουλάχιστον υποκριτικό η Δεξιά να φωνάζει για το αποτέλεσμα της δικής της πολιτικής εδώ και πολλά χρόνια. Δίχως καμία ουσιαστική αυτοκριτική -ούτε εκλογές δεν έκανε ο κ. Σαμαράς στο κόμμα του, μην και αφήσει την καρέκλα του προέδρου, προσμένοντας την «αριστερή παρένθεση»-, τώρα μέσω ενός πολύ σοβαρού κατά τα άλλα στελέχους της παράταξης, η Νέα Δημοκρατία καλεί ουσιαστικά στον διχασμό του ελληνικού λαού. Και μάλιστα, δεν είναι ο γραφικός Άδωνις που καλεί σε «ντου», αλλά η Ντόρα Μπακογιάννη.

Ένα κόμμα που ως κυβέρνηση δεν έκανε τίποτε, και που ως αντιπολίτευση περιορίστηκε σε λεονταρισμούς, αφήνοντας την ελληνική κυβέρνηση μοναδικό παίκτη, δίχως ουσιαστικό αντίλογο στη χώρα και δίχως καμία υποστήριξη έξω, δεν μπορεί να καλεί σε κανέναν ξεσηκωμό. Δεν εξάντλησε κανένα περιθώριο συνεννόησης με τον κ. Τσίπρα ο κ. Σαμαράς όταν αρνήθηκε ακόμα και να του παραδώσει τα κλειδιά του Μαξίμου...

Το μόνο που μπορεί να κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση, αν έχει τα κότσια, είναι να βοηθήσει όσο μπορεί και να μην σπέρνει τον διχασμό ανάμεσα στους πολίτες. Αν δεν μπορεί να κάνει τίποτε από τα παραπάνω, ας καθήσει στα αβγά της και ας μην ποντάρει στην έμφυτη τάση που έχουμε ως Έλληνες να φαγωνόμαστε μεταξύ μας.