Οι επικίνδυνες ονειρώξεις του κ. Λαφαζάνη και της πλατφόρμας του

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Οι επικίνδυνες ονειρώξεις του κ. Λαφαζάνη και της πλατφόρμας του

Ιούλιος 08, 2015 - 13:11

Ο καθένας στο κρεβάτι του κάνει ό,τι θέλει. Και εκεί, στο υπέρδιπλο κρεβάτι της αριστερής πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν αρχίσει να «φτιάχνονται» με την ιδέα μιας ηρωικής εξόδου από την Ευρωζώνη, Μιας εξόδου με λάβαρο το «στεντόρειο», όπως λέει ο κ. Ν. Περπερέας στο άρθρο του, «όχι» της προηγούμενης Κυριακής.

Στο σεξ -κατά μόνας ή με παρέα- και στην πολιτική, τελικώς ο καθένας ερμηνεύει τα πράγματα όπως θέλει. Και η αριστερή πλατφόρμα ερμηνεύει το «όχι» στην πρόταση των δανειστών ως «όχι» στο ευρώ. Συντασσόμενοι, παραδόξως, με την πλευρά των δανειστών που ουκ ολίγες φορές τού έδωσε ακριβώς αυτή την ερμηνεία. Δεν περνάει από το μυαλό της περίφημης αριστερής πλατφόρμας ότι οι Έλληνες είπαν «όχι» σε μια πρόταση για επώδυνα μέτρα, ότι εξουσιοδότησαν την κυβέρνηση να επαναδιαπραγματευτεί και όλα αυτά μέσα στο κοινό νόμισμα και στην Ευρωζώνη; Τα ίδια δεν λέει και ο Τσίπρας, που έχει μαλλιάσει η γλώσσα του; Πόσο καλά ακούνε; Τι διάολο, πρόεδρο τον έχουν.

Αλήθεια, θεωρούν ότι είναι τόσο εύκολο για τον ελληνικό λαό, τα συμφέροντα του οποίου υπερασπίζονται με σθένος, να φάει την κλωτσιά του και να βγει από το κοινό νόμισμα; Και, ακόμα χειρότερα, αυτό πιστεύουν ότι επιθυμούν οι Έλληνες;

Διαβάζουμε στο άρθρο του Ν. Περπερέα στον ιστότοπο iskra.gr: «Η Γερμανία, ενδεχομένως, να συνεχίσει να επιδεικνύει τις επόμενες ημέρες ασύγγνωστη πυγμή αδιαλλαξίας, αρνούμενη πεισματικά κάθε επίδραση από το στεντόρειο ''όχι'' του ελληνικού δημοψηφίσματος. Αν, όμως, αυτή η επίδειξη πυγμής από το Βερολίνο δεν μεταφραστεί σε συμφωνία, πράγμα που προϋποθέτει άτακτη υποχώρηση της ελληνικής κυβέρνησης, τότε η Γερμανία κινδυνεύει να χάσει πάρα πολλά και κρίσιμα από εξελίξεις που ''υποχρεωτικά'' θα σπρώξουν την Ελλάδα σε τροχιά εθνικού νομίσματος».

Ρε παλικάρια, τι πιστεύατε, ειλικρινά τώρα. Ότι η Γερμανία θα κωλώσει μπροστά σε ένα «όχι» και θα υποχωρήσει; Τα είπε χθες ο Γιουνκέρ, τα είπε και ο Ολάντ, τα είπαν όλοι: έχουν προετοιμαστεί για το Grexit. Σύμφωνοι, δεν θα είναι εύκολο για την Ευρώπη, αλλά για μαντέψτε ποιος πραγματικά θα φάει το αγγούρι...

Με τις τράπεζες κλειστές για μία και πλέον εβδομάδα. έχουν ήδη σημειωθεί τεράστια προβλήματα σε όλους τους παραγωγικούς τομείς της χώρας. Τουρισμός, εμπόριο, για να μην μιλήσουμε για τα άδεια καταστήματα. Μια κακή πρόγευση του τι μέλλει γενέσθαι.

Και κάτι ακόμα; η επιστροφή στη δραχμή, η έκδοση IOU και δεν ξέρω τι άλλο, δεν θα είναι ονείρωξη, αλλά πραγματικότητα. Πόσο έτοιμη είναι η χώρα μας για κάτι τέτοιο;

Ο Τσίπρας πριν από λίγο καιρό, είχε πει για τον κ Λαφαζάνη ότι χαίρεται που έχει μια τόσο δυνατή εσωτερική αντιπολίτευση. Τέτοιες ώρες, η δυνατή αυτή αντιπολίτευση θα μπορούσε να βγει από το εφηβικό δωμάτιο των ονειρώξεων και να στηρίξει μια προσπάθεια εθνική, μια προσπάθεια που θα προσγειώσει όσο το δυνατόν πιο ομαλά τη χώρα. Αν πιστεύουν ότι θα είναι παιχνιδάκι το πέρασμα σε ένα εθνικό νόμισμα, ή ότι θα είναι πιο εύκολο από μια επώδυνη συμφωνία, δεν βλέπουν πέρα από το μαξιλάρι του ύπνου τους. Και κυρίως δεν ακούνε τι ζήτησε ο λαός με το «όχι», που τόσο τον σέβονται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε και λέει ότι στοχεύει σε μια Ευρώπη των λαών και της αλληλεγγύης. Αυτό είναι το πραγματικό διακύβευμα. Προς τα εκεί οφείλει να κατευθύνεται ο ιδεαλισμός της Αριστεράς για να είναι δημιουργικός.

Αλλιώς, υπάρχει και το ΚΚΕ, που είναι πρωταθλητής στον "αυνανισμό" χρόνια τώρα.

Tags: