Παρέμβαση Ανδριανού για την επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Παρέμβαση Ανδριανού για την επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες

Μάιος 14, 2012 - 18:36

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, ύστερα από επικοινωνία του με τον προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ Ναυπλίου και τον προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ Άργους για το θέμα της επιστροφής Φ.Π.Α στους αγρότες, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η καθυστέρηση στην καταβολή της επιστροφής Φ.Π.Α στους αγρότες, ιδιαίτερα στην δύσκολη σημερινή οικονομική συγκυρία, συνιστά σημαντικό πρόβλημα και στερεί από τους αγρότες την οικονομική ανάσα που χρειάζονται σήμερα για να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχα από τους αρμοδίους, η καθυστέρηση οφείλεται στην περίπλοκη και χρονοβόρα διαδικασία αποστολής των δηλώσεων στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ., καθώς και στον διπλό έλεγχο που υποχρεούνται να διεξάγουν οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., ο οποίος αφορά αφενός τα δηλωθέντα από τους αγρότες στοιχεία και παραστατικά, και αφέτερου, στη συνέχεια, την διασταύρωση-έλεγχο κάθε ένα αγρότη ξεχωριστά για τυχόν οφειλές προς το Δημόσιο ώστε αυτές να συμψηφισθούν με την αναλογούσα επιστροφή Φ.Π.Α  και ύστερα να προκύψει το καθαρό πληρωτέο προς τον κάθε αγρότη.

Οι προϊστάμενοι και των δύο Δ.Ο.Υ με ενημέρωσαν ότι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς η διαδικασία των ελέγχων και  θα εντατικοποιήσουν ακόμη περισσότερο την προσπάθεια ώστε να καταστεί δυνατό οι αγρότες να εισπράξουν στις αρχές του καλοκαιριού την επιστροφή Φ.Π.Α που δικαιούνται.

Θα συνεχίσω να παρακολουθώ συνεχώς το θέμα μέχρι την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας επιστροφής Φ.Π.Α στους αγρότες της Αργολίδας».