Τι λένε τα πρώτα γκάλοπ

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τι λένε τα πρώτα γκάλοπ

Αύγουστος 26, 2015 - 14:09

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Από το πρωί της Δευτέρας ξεκίνησαν οι δημοσκοπήσεις. Βέβαια, να υπενθυμίσουμε εδώ ότι τόσο κατά τις προηγούμενες εκλογές όσο και κατά το δημοψήφισμα, τα γκάλοπ και τα exit poll είχαν πέσει έξω κατά πολύ, εγείροντας ερωτηματικά για την αξιοπιστία των στοιχείων.

Παρ' όλα αυτά, ας δούμε τι λένε οι πρώτες εκτιμήσεις, με πάσα επιφύλαξη καθώς το σκηνικό είναι εξαιρετικά ρευστό και οι πολίτες μουδιασμένοι.
    
Τα αρχικά ευρήματα δείχνουν χαμηλές επιδόσεις για ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, που φαίνεται ότι κινούνται στο 20%. Με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει ένα 2% παραπάνω.

Το Ποτάμι και η Χρυσή Αυγή ανεβαίνουν ελαφρώς, και κινούνται στο 7%, όπως και η νεόκοπη Λαϊκή Ενότητα. Το ΚΚΕ βρίσκεται στα ίδια επίπεδα, στο 5%-6%, 
Σταθεροποιημένο παρουσιάζεται το ΚΚΕ που κινείται στο κλασσικό 5 με 6%, ενώ κοντά στο 4,68% που έλαβε στην τελευταία βουλευτική κάλπη φαίνεται να κινείται το ΠαΣοΚ, αλλά αν συνεργαστεί τελικώς με το ΚΙΔΗΣΟ και τη ΔΗΜΑΡ, θα βρεθεί στη Βουλή, όπως εκτιμάται.

Οι ΑΝΕΛ χάνουν έδαφος και βρίσκονται στο 3%, ενώ ο Λεβέντης αναμένεται να κάνει την έκπληξη, διότι ήδη οι Κεντρώοι παίρνουν 3%, σε σχέση με το 1,97% της αναμέτρησης του Ιανουαρίου.