Γ.Μανιάτης:Πρέπει να ζητήσουν μια μεγάλη συγνώμη από τον λαό

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Γ.Μανιάτης:Πρέπει να ζητήσουν μια μεγάλη συγνώμη από τον λαό

Αύγουστος 27, 2015 - 00:14

φωτογραφία eurokinissi

Συνέντευξη του πρώην υπουργού Γιάννη Μανιάτη στον ΣΚΑΙ 100,3 με Β. Λυριτζή (26/8/2015).

1. Ιστορική αναγκαιότητα να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Απίστευτη πολιτική αλαζονεία να διεκδικεί αυτοδυναμία και να ισχυρίζεται οποιοσδήποτε ότι μπορεί να κυβερνήσει μόνος του τον τόπο με τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει, μετά τα τραγικά λάθη που έκαναν Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ. Παλεύουμε από το 2012 για μία κυβέρνηση εθνικής ευθύνης, εθνικής συνεργασίας.
2. Ο πολιτικός χώρος της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, της πολιτικής οικολογίας που ανήκουμε, επιδιώκει μία κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο. Μία κυβέρνηση με στόχευση σε ένα ισχυρό και αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος και μία κυβέρνηση που να στηρίζει τις ιδιωτικές επενδύσεις, για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.
3. Δουλεύουμε για την ανασυγκρότηση και επανασύσταση του ευρύτερου χώρου της Δημοκρατικής Παράταξης. Έναν χώρο της τάξης του 20% στην κοινωνία, ο οποίος δυστυχώς δημοσκοπικά εκφράζεται με λιγότερα ποσοστά. Υλοποιούμε τη στρατηγικού χαρακτήρα απόφαση που πήραμε στο συνέδριό μας για επανασύνδεση των σχέσεων με τις δυνάμεις και κινήσεις του προοδευτικού χώρου. Έχουμε ειλικρινή και δημιουργικό διάλογο με τη ΔΗΜΑΡ. Πολύ θετική η ανταπόκριση του ΚΙΔΗΣΟ στην πρόσκληση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά για συνολική συστράτευση. Οι ψηφοφόροι του ΚΙΔΗΣΟ είναι κομμάτι του εαυτού μας. Είμαστε στο ίδιο μετερίζι του αγώνα, μίας πολιτικής, δύσκολης και πατριωτικής, που ασκήθηκε από το 2010 έως σήμερα και όλα δείχνουν ότι δικαιώνεται.
4. Αυτοί που με ψέματα, πολιτικές απάτες και ιδεοληψίες προς τον Ελληνικό λαό το έπαιξαν αντιμνημονιακοί υπερήρωες που θα κάνουν την Ευρώπη να γονατίσει μπροστά τους, πρέπει να ζητήσουν μια μεγάλη συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τα δεινά του τρίτου και απεχθέστερου μνημονίου.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ