Ο ΣΥΡΙΖΑ «Τιμωρεί» τους Αγρότες

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ο ΣΥΡΙΖΑ «Τιμωρεί» τους Αγρότες

Σεπτέμβριος 14, 2015 - 10:03

Άρθρο της Σόνιας Τάνταρου – Κρίγγου, Δικηγόρου

Υποψήφιας Βουλευτού Αργολίδoς της Νέας Δημοκρατίας.

Στην επέλασή του προς την εξουσία, ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός από τον πολιορκητικό κριό του «αντιμνημονιακού» αγώνα, με τις κατηγορηματικές και απερίφραστες καταγγελίες του για τα «μνημόνια» και τις «ανυποχώρητες» εξαγγελίες του ότι μόλις αναλάμβανε τη διακυβέρνηση της χώρας θα τα καταργούσε, επιδιδόταν εξίσου συστηματικά και σε μια άνευ προηγουμένου παροχολογική δημαγωγία προς διάφορες επαγγελματικές κατηγορίες. Προνομιακή θέση μεταξύ αυτών κατείχαν οι αγρότες, τους οποίους σε κάθε περίσταση και με κάθε αφορμή διαβεβαίωνε για την πρωταρχική σημασία που απέδιδε στον αγροτικό τομέα για την ανάπτυξη της χώρας και στους οποίους υποσχόταν αποφάσεις και ρυθμίσεις, που θα επέλυαν άμεσα και δραστικά τα προβλήματά τους, τα οποία κατά τη σχετική παραφιλολογία που θορυβωδώς διακινούσε άφηναν να λιμνάζουν και να διαιωνίζονται οι «μνημονιακές» κυβερνήσεις.

Αυτή η μεθοδική εκστρατεία παραπλάνησης των αγροτών από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 απέδωσε καρπούς. Ένα κόμμα, που ως τότε διέθετε μηδαμινή έως ελάχιστη απήχηση στον αγροτικό κόσμο, απέκτησε ξαφνικά διείσδυση και ερείσματα σε αυτόν και σε πολλές αγροτικές περιοχές εμφάνισε μεγάλη αύξηση των δυνάμεών του, διεκδικώντας ή και καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των αγροτών. Ωστόσο, όταν στις 27 Ιανουαρίου 2015 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανέλαβε την εξουσία, σύντομα αποδείχτηκε ότι εστερείτο κάθε συγκροτημένης και ολοκληρωμένης αγροτικής πολιτικής. Πως αγνοούσε στοιχειώδεις παραμέτρους του αγροτικού τομέα της οικονομίας και πως αντιμετώπιζε τα προβλήματά του κατά τρόπο πρόχειρο και αποσπασματικό. Χωρίς ίχνος επίγνωσης των ιδιαιτεροτήτων του αγροτικού χώρου και χωρίς συναίσθηση του σύνθετου και περίπλοκου χαρακτήρα των ζητημάτων του.

Μετά το γνωστό έπος των παλινωδιών, των υπαναχωρήσεων και του επίσης γνωστού σε όλους θεάτρου του παραλόγου, το οποίο οδήγησε από τη δήθεν ασυνθηκολόγητη «απόρριψη» των Μνημονίων στη συνομολόγηση του 3ου Μνημονίου, που φέρει την υπογραφή Τσίπρα-Καμμένου, αποδείχθηκε πως η κυβέρνηση της για «πρώτη φορά Αριστεράς» επεφύλασσε για τους αγρότες μια ακόμη μεγαλύτερη δυσάρεστη έκπληξη. Με μια δέσμη μέτρων που συμφώνησε με τους δανειστές και ενσωμάτωσε στο 3ο Μνημόνιο, στην πραγματικότητα απειλεί τους αγρότες με εξόντωση και τον αγροτικό τομέα της οικονομίας στην πατρίδα μας με αφανισμό. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τα όσα συμφώνησε, μεταξύ των άλλων:

Αύξησε το φόρο των αγροτών στο 20 % και στη συνέχεια στο 26 %.

Καταργεί όλες τις φοροελαφρύνσεις, όπως την επιστροφή φόρου στο πετρέλαιο κίνησης.

Βάζει φόρο 26 % σε όλες τις αγροτικές επιδοτήσεις.

Τριπλασιάζει τις ασφαλιστικές εισφορές προς τον ΟΓΑ.

Δίνει το ελεύθερο στις εταιρείες γάλακτος να διαμορφώνουν τη διάρκεια ζωής στο γάλα στο ράφι, βάζοντας ταφόπλακα στην εγχώρια γαλακτοκομική κτηνοτροφία.

Πρόκειται για μέτρα-σοκ, που εάν εφαρμοστούν θα διαλύσουν την Ελληνική αγροτική παραγωγή και θα θέσουν σε δεινή δοκιμασία την Ελληνική περιφέρεια στο σύνολό της. Και προφανώς, με τη συνομολόγησή τους στο πλαίσιο του 3ου Μνημονίου αποτελούν κατά κάποιο τρόπο την «τιμωρία» που επεφύλαξε ο ΣΥΡΙΖΑ στους Έλληνες αγρότες. Για την απρονοησία τους να τον ψηφίσουν μαζικά στις 25 Ιανουαρίου 2015. Ωστόσο, οι αγρότες έχουν ακόμη περιθώρια για να πουν την τελευταία τους λέξη: Στις επικείμενες εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου να καταψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τη δημαγωγία του και να υπενθυμίσουν στον Αλέξη Τσίπρα και τους συνεργάτες του την ιστορική φράση του Αβραάμ Λίνκολν, ότι δηλαδή: «Μπορεί κανείς να κοροϊδεύει λίγους για πολύ, ή πολλούς για λίγο, ποτέ όμως όλους για πάντα».