Άλλος με την (τρύπια) βάρκα μας!

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Άλλος με την (τρύπια) βάρκα μας!

Σεπτέμβριος 30, 2015 - 01:47

Μια βάρκα ήταν μόνη της σε θάλασσα γαλάζια. Καπετάνιο δεν είχε, αλλά είχε επίδοξους βαρκάρηδες πολλούς!

Εκεί στη Νέα Δημοκρατία, ώσπου να έρθει η Παρασκευή, όλοι έχουν δικαίωμα στο όνειρο να γίνουν καπεταναίοι. Πρώτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κινήθηκε ταχύτατα. Με το που έβγαλε την ανακοίνωση ο Μεϊμαράκης για την εκκίνηση των διαδικασιών, τον φαντάζομαι να είναι μπροστά στην τηλεόραση με κοντά παντελονάκια και το αγαπημένο παιχνίδι του στο χέρι να αποτελειώνει κουλουράκια με μαρμελάδα. «Να το ξέρει η Ντόρα;», αναρωτήθηκε και τσουπ! χωρίς να πει στον μπαμπά πού πάει, και με την αίσθηση ότι όχι μόνο κάνει σκανταλιά, αλλά και ότι θα προλάβει την αδερφή του - καμάρι της οικογένειας, τρέχει και πατάει πρώτος το κόκκινο κουμπί της υποψηφιότητας! Οι κακές γλώσσες λένε ότι με το που έμαθε η μεγάλη αδελφή τα καθέκαστα, ξεστόμισε: «Α, το μυξιάρικο. Θα του δείξω εγώ!» και έτρεξε να στηρίξει Μεϊμαράκη.

Μισό λεπτό, όμως. Δεν ήταν ο Κυριάκος πρώτος. Ο Πέτρος Τατούλης ήταν ο πρώτος. Και μάλιστα, από την παραίτηση Σαμαρά  κιόλας με παρεμβάσεις του υπογράμμιζε την ανάγκη ανασυγκρότησης του κεντροδεξιού χώρου. Μα είναι ο Πέτρος Τατούλης μέλος της Νέας Δημοκρατίας; Όχι, δεν είναι. Αλλά είναι πολιτικός. Και επειδή δεν αντέχει τα Σοβιέτ, όπως συχνά-πυκνά έχει χαρακτηρίσει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, θέλει κι αυτός να ενδυναμώσει την Κεντροδεξιά. Αλλά μισό λεπτό. Κεντροδεξιά βλέπει την παράταξη ο Τατούλης. Ο Άδωνις, από την άλλη, την βλέπει Δεξιά. Και βγαίνει στο Twitter και ανακοινώνει ότι παρατά το εμπόριο βιβλίων και ξεκινά εκστρατεία με σκοπό να φορέσει το κασκέτο του βαρκάρη! Η Ευγενία τι λέει για όλα αυτά; Είναι της μοδός τα κασκέτα, να τον πάει για ψώνια; Ο Άδωνις είχε πει ότι δεν θα κατέβαινε κόντρα στον Βορίδη. Ε, ναι, δύο από την άκρα δεξιά να σφάζονται, δεν λέει. Αφού, λοιπόν, ο Μάκης προτιμά να κυβερνηθεί από το να κυβερνήσει, τσουπ! να και ο Άδωνις στην κούρσα.

Και από την άλλη, ο Τζιτζικώστας. Που είναι περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, οραματίζεται βαθιές αλλαγές στη Νέα Δημοκρατία και έπεσαν όλοι πάνω του να τον φάνε, βλ. Αντώναρος, επειδή δεν θα έχει δικαίωμα να εκλεγεί πριν από το 2019 και να καταλάβει πρωθυπουργικό θώκο πριν από το 2022 και μέχρι τότε, φέξε μου και γλίστρισα. Μόνο ο Παπαμιμίκος τον στηρίζει, και ο Μεϊμαράκης αφρίζει. Για κάτσε, όμως. Ο Μεϊμαράκης τι θα αποκάμει;

Ό,τι θέλει! Ο Ευάγγελος πρέπει να βρίσκεται σε μια τρανς φάση, τύπου «δεν ξέρω τι θέλω και ποιος είμαι», «κόσμε, θέλω και δεν θέλω, και πατώ και δεν πατώ, μια με τον Θεό μιλάω, μια με τον εξ' από 'δώ» και οι μέρες περνούν. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Μεϊμαράκης ευχαρίστησε τους πάντες, ως συνήθως, και είπε ότι θα ανακοινώσει όποτε εκείνος επιθυμεί τι θέλει να κάνει. Και διαμηνύει: «Αν πάρω απόφαση, θα την πάρω με πολιτικά κριτήρια για να αλλάξω τη ΝΔ, να είμαι καιρό και όχι για να κάνω τον τοποτηρητή». Θέλει καπετανιλίκι με διάρκεια τούτος εδώ. Εμ, τι, τσάμπα έφτυσε αίμα από τότε που του φόρτωσαν την υπηρεσιακή καρέκλα; Πάντως, πολλά νεύρα έχει με τον Παπαμιμίκο, που φαίνεται να ευνοεί τον Τζιτζικώστα, ενώ όλοι οι άλλοι επισημαίνουν ότι δεν μπορεί ο πρόεδρος της ΝΔ να είναι εξωκοινοβουλευτικός.

Και από τη Θεσσαλονίκη έρχεται και ο χαμένος τα τελευταία χρόνια Ψωμιάδης. Μεγάλο κεφάλαιο της Νέας Δημοκρατίας, θυμίζει τις εποχές που οι πολιτικοί χόρευαν ζεϊμπέκικα στα παραλιακά κέντρα. Έχει δεινότητα στις μεταμφιέσεις και κρατάει πάντα σε πρώτη ζήτηση στην ντουλάπα την κάπα του Ζορό και το μικρόφωνό του στην κωλότσεπη διά πάσαν χρήσιν. Δημοφιλής στη λαχαναγορά, με αδελφό αστέρι του υποκόσμου κουμπουροφόρο και πιστολέρο, την είδε ιδανικός υποψήφιος. Ανακατεμένος παντού και ειδικός στο ανακάτεμα, θέλει κι αυτός να γίνει αρχηγός. Εδώ που τα λέμε, με το βιογραφικό του, αν η Καμόρα ξεμείνει από αρχηγό, μπορεί κάλλιστα να καταθέσει τα χαρτιά του εκεί.

Εν ολίγοις, φτάνουμε στην Παρασκευή και μόνο ο Μεϊμαράκης δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του. Αν πει το μεγάλο όχι, η Ντόρα, λένε οι πηγές, καραδοκεί για να κατεβεί κόντρα στο μυξιάρικο χωρίς κανέναν ενδοιασμό και να του δείξει αυτή, που της τραβάει ακόμα τα μαλλιά. 

Εν τω μεταξύ, μαλλιά κουβάρια η Νέα Δημοκρατία από μικρότερες, μη αναμενόμενες υποψηφιότητες. Μετά τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κηφισιάς Μάρκο Πανέτα, προστίθενται στη λίστα των υποψηφίων αρχηγών της ΝΔ ο 33χρονος Σαράντος Ευσταθόπουλος,  ο οποίος δραστηριοποιείται στον τομέα του Διαδικτύου και της διαφήμισης και διετέλεσε αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος Πειραιά. Και μέσω Facebook ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του και ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος Βόλου Ηλίας Ζαρκάδας, με την ιδιότητα του «απλού πολίτη». Οι λόγοι των υποψηφιοτήτων, μάλλον επικοινωνιακοί, αφού σιγά μην συγκεντρώσουν 50 υπογραφές. Αλλά όλο το ζουμί, είναι το ανακάτεμα που γίνεται στο κόμμα.

Καραμπόλες, ψίθυροι, συμμαχίες που θα καθορίσουν το μέλλον της παράταξης και όχι απλώς τον αρχηγό της. Και αυτό είναι το ζήτημα. Ποιοι θα είναι οι παρασκηνιακοί από εδώ και πέρα, όποιος και να είναι ο αρχηγός. Διότι, μπορεί η εκλογή από τη βάση να εξυμνείται από όλους, αλλά, ελάτε τώρα, χωρίς παρατρεχάμενους δουλειά δεν γίνεται. Και είτε η Νέα Δημοκρατία κλίνει προς το Κέντρο περισσότερο είτε προς τη Δεξιά, οι πίσω από τον αρχηγό θα κινούν τα νήματα. Αν επικρατήσει ο Ευάγγελος, δεν θα έχει πίσω του την Ντόρα μια ζωή, για παράδειγμα; Δεν θα της χρωστάει;..