Καμμένος από Τρίπολη: Στέγη σε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (βίντεο)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Καμμένος από Τρίπολη: Στέγη σε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (βίντεο)

Οκτώβριος 02, 2015 - 13:18

''Στόχος και των μεταναστών είναι να φύγουν από την Ελλάδα''

 

Στην τελετή ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων οπλιτών της 2015 Ε' ΕΣΣΟ 2015, στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης της Πολεμικής Αεροπορίας στην Τρίπολη βρέθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, ο οποίος σε δηλώσεις τους μίλησε για τις εξελίξεις στο υπουργείο όσον αφορά στην κοινωνική πολιτική, αλλά και για το προσφυγικό ζήτημα και τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων.

Όπως ανέφερε, «η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία προχωρεί σε αναδιάταξη των δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων και στην επέκταση των δυνατοτήτων αυτών των παιδιών που υπηρετούν για λίγο χρονικό διάστημα, ώστε να μπορούν να αποδώσουν περισσότερο στην πατρίδα και να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να βοηθήσουν την πατρίδα».

Σε περιόδους ειρήνης όπως αυτές που διανύει η χώρα μας τώρα, ο υπουργός δήλωσε ότι οι στρατιώτες μπορούν να προσφέρουν στην κοινωνία, όπως είδαμε τις περιόδους φυσικών καταστροφών και σε ανάγκες μεγάλης κρίσης.

«Η πολιτική αυτή θα συνεχιστεί παράλληλα με ελάφρυνση των μονίμων για καλύτερη διαβίωση μονίμων στελεχών με τη δημιουργία σπιτιών για τους αξιωματικούς και τους υπαξιωματικούς που έχουν υποστεί μείωση στους μισθούς και στις συντάξεις», επεσήμανε.

Σε αυτό το πλαίσιο, το υπουργείο εκμεταλλεύεται στο έπακρο την περιουσία των ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν επενδύσεις μαζί με Έλληνες ομογενείς που θα βοηθήσουν ώστε να μπορεί η Πολιτεία να προσφέρει στέγη σε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το αν θα δημιουργηθούν κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στην Πελοπόννησο, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι δεν γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι, καθώς είναι στην αρμοδιότητα του υπουργείου Πολίτικης Προστασίας. Επεσήμανε, όμως, ότι στόχος και των μεταναστών είναι να φύγουν από την Ελλάδα και τα μόνα κέντρα τα οποία χρειάζονται και ήδη δημιουργούνται είναι τα «hot spots» όπου γίνεται η καταγραφή των προσφύγων και η προώθησή τους σε χώρες που έχουν αναλάβει την ευθύνη, όπως ανέφερε.

Μακάρι να μπορούσαμε στην Ελλάδα να τους φιλοξενήσουμε, αλλά εδώ δεν μπορούμε να συντηρήσουμε τον δικό μας λαό που υποφέρει από την οικονομική δυσπραγία. Ό,τι μπορούμε κάνουμε, στο πλαίσιο της δυνατότητας της γρήγορης μετεγκατάστασης

Τέλος, σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετική με την αντιμετώπιση των ΑΝΕΛ από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τις δημοσκοπήσεις που έδειχναν ότι το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν θα έμπαινε στη Βουλή, αλλά και τα μετεκλογικά δημοσιεύματα που θέλουν τους ΑΝΕΛ να έχουν εσωτερικό πρόβλημα, ο κ. Καμμένος απάντησε λακωνικά:

Ε, τι να κάνουμε; Ξύδι
 

Έφη Καστραντά

ArcadiaPortal.gr Καμμένος από Τρίπολη: Στέγη σε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων