Ένωση Νέων Αγροτών: Εκδήλωση για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ένωση Νέων Αγροτών: Εκδήλωση για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων

Ιανουάριος 23, 2012 - 13:34

Την Τρίτη, 24 Ιαν 2012, στις 19.30, στα γραφεία της στο Κέντρο Νεότητας Δήμαινας Αργολίδας οργανώνει συνάντηση η Ένωση Νέων Αγροτών Αργολίδας με θέμα «Σχέδιο Διαχείρισης Υδατικών Πόρων».
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Νέων Αγροτών Αργολίδας αποφάσισε να έχει ανοικτά τα γραφεία του στο Κέντρο Νεότητας Δήμαινας κάθε Τρίτη, 19.30 έως 21.30, σαν ένα διαρκές ραντεβού με τα μέλη του και με κάθε ενδιαφερόμενο για το μέλλον των αγροτών.
Την απόφασή του αυτή εγκαινιάζει την Τρίτη, 24 Ιαν 2012, με το Σχέδιο Διαχείρισης Υδατικών Πόρων, μετά την συνεδρίαση που έγινε στις 20/1/2012 στο Ναύπλιο, όπου η πρόεδρος της ΕΝΑ Αργολίδας, κα Γεωργία Δρόσου-Παγόδα μεταξύ άλλων τόνισε:
1.    Οι γεωργία μας αξιοποιεί, για να παράγει τροφή για όλους, κατά μέσο όρο το 90% των χρησιμοποιούμενων υδάτων στην Αργολίδα. Το νερό είναι ιδιαιτέρως πάρα πολύ σημαντικό για τον γεωργό, ως βασικό μέσο παραγωγής.
2.    Οι γεωργοί παράγουμε κάτι, παράγουμε πλούτο, αξιοποιώντας τον ήλιο, το διοξείδιο του άνθρακα από τον αέρα, το νερό και τα στοιχεία από το έδαφος.
3.    Για τους αγρότες ο χώρος δουλειάς και ο χώρος κατοικίας σχεδόν συμπίπτουν. Για τους γεωργούς το περιβάλλον δεν είναι απλά χώρος δουλειάς, αλλά είναι και τόπος κατοικίας της οικογένειας και των παιδιών. Σίγουρα ενδιαφερόμαστε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο για το φυσικό περιβάλλον που ζούμε μέσα του.
4.    Συμβαίνει μια περίεργη προσπάθεια ετεροπροσδιορισμού, από άλλο υπουργείο, και μάλιστα χωρίς την κυρίαρχη συμμετοχή μας, των όρων άσκησης των αγροτικών επαγγελμάτων και της ζωής μας, που δεν συνάδει σε μια δημοκρατική χώρα.
5.    Ως κύριοι χρήστες των νερών και με δεδομένο ότι είναι κοινή περιουσία και ενδιαφέρον όλων, αντιλαμβανόμαστε και θέλουμε να συνεξετάσουμε τις δυνατότητες εξοικονόμησης νερού, σε μια στρατηγική κοινής αποδοχής.
6.    Χρειάζεται οι επιφορτισμένοι με την έρευνα και τις εφαρμογές της να μας δώσουν στοιχεία για τις δυνατότητες παραγωγής αγροδιατροφικών προϊόντων με νέα συστήματα άρδευσης και σε μια στρατηγική κοινής αποδοχής, στην οποία οι κοινωνικοί εταίροι θα εντάξουν με αμοιβαιότητα τις απαιτήσεις και τις υποχρεώσεις τους.
7.    Λείπει παντελώς η συστηματική πληροφόρηση και η επαγγελματική κατάρτιση στην αγροτική επιχειρηματικότητα. Ούτε καν σύστημα ανταλλαγής εμπειριών δεν υπάρχει. Ότι κάνουμε το κάνουμε μόνοι. Αλλά, με έκπληξη βλέπουμε την διάθεση όλων να ετεροκαθορίσουν ΜΟΝΟΙ τους τις συνθήκες για την άσκηση των επαγγελμάτων μας.
Η Ένωση Νέων Αγροτών Αργολίδας μαζί με την ΠΕΝΑ συμμετέχει στην σύνταξη της πρότασης ΥΠΑΙΘΡΟΣ 2020, που αφορά στην δημιουργία μιας νέας γενιάς επαγγελματιών αγροτών, ικανής, με οργανωμένη συλλογική δράση και, με την μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, να προσφέρει αγροτικά προϊόντα πιστοποιημένων προδιαγραφών, που θέλουν οι καταναλωτές, και ανταγωνιστικού κόστους, τα οποία θα προσδιορίζουν, ανά μονάδα προϊόντος την μικρότερη συνολική περιβαλλοντική επιβάρυνση και την μεγαλύτερη δυνατή παραγωγή δημόσιων περιβαλλοντικών αγαθών.
Την Τρίτη, 24 Ιαν 2012, στις 19.30, στο Κέντρο Νεότητας Δήμαινας Αργολίδας η Ένωση Νέων Αγροτών Αργολίδας ετοιμάζεται να ολοκληρώσει την πρώτη εικοσαετία από την ίδρυση της πρώτης Ένωσης Νέων Αγροτών με πρώτο θέμα το Σχέδιο Διαχείρισης Υδατικών Πόρων, που είναι το  πρώτιστο μέσο παραγωγής αγροτικών τροφίμων.
Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Ημερομηνία: 
Τρίτη, 24 Ιανουάριος, 2012 - 19:30