Επιτυχία σημείωσε η 5η Γιορτή Ροδιού στην Ερμιόνη (φωτογραφίες)

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Επιτυχία σημείωσε η 5η Γιορτή Ροδιού στην Ερμιόνη (φωτογραφίες)

Οκτώβριος 26, 2015 - 20:08

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 5η Γιορτή Ροδιού στην Ερμιόνη, στις 24 και 25 Οκτωβρίου 2015, μια γιορτή που οργάνωσε ο Δήμος Ερμιονίδας, το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας, η Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης, η Εθελοντική Ομάδα Ερμιόνης, με τη συμμετοχή της Π.Ε. Αργολίδας, των Παραγωγών, των Συλλόγων και των Φορέων της περιοχής.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο 24 Οκτωβρίου στις 11:00 π.μ. με την Ποδηλατάδα (με πολλές συμμετοχές) μέσα από τα ροδοπερίβολα με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την Πλατεία Ηρώων στο λιμάνι της Ερμιόνης.

Το απόγευμα του Σαββάτου στις 18:30 πραγματοποιήθηκαν ομιλίες στο Πνευματικό Κέντρο Ερμιόνης (κτίριο Συγγρού) από τον κ. Δημαράκη Βασίλειο, Γεωπόνο με θέμα «Η καλλιέργεια της ροδιάς – Δυνατότητες και Προοπτικές», από τον κ. Δρούγκα Νικόλαο, Διαιτολόγο – Διατροφολόγο με θέμα «Η διατροφική αξία του ροδιού» και από την κ. Μαρκαντώνη – Γούτου Βασιλική, Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο με θέμα «Ρόδι: Υγεία και Ομορφιά».

Ακολούθησε το βράδυ του Σαββάτου στις 20:00 η μεγάλη συναυλία της Γλυκερίας στο λιμάνι της Ερμιόνης την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Η σπουδαία λαϊκή τραγουδίστρια μάγεψε και ξεσήκωσε τον κόσμο με τις ερμηνείες της, με αποτέλεσμα η βραδιά να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο γλέντι με πολύ κέφι, χορό και διασκέδαση.

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στις 9:30 π.μ. πραγματοποιήθηκε πεζοπορία στο μονοπάτι της Περσεφόνης με σημείο συνάντησης την είσοδο του Καταφυκίου ενώ στις 11:00 π.μ. είχαμε την έναρξη της Έκθεσης Ροδιού και Προϊόντων σχετικών με την Ροδοκαλλιέργεια και την Μεταποίηση του Ροδιού. Η Έκθεση ξεκίνησε με ομιλίες – χαιρετισμούς από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Αργολίδας κ. Τζανή Αναστάσιο, τον Βουλευτή Αργολίδας κ. Ανδριανό Ιωάννη, τον Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Σφυρή Δημήτρη, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης κ. Δάγκλη Χρήστο και την Πρόεδρο του Ν.Π. Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας κ. Μήτσου Κυριακή. Ακολούθησε η ομιλία του Γεωπόνου κ. Ρούμπου Ηλία, ο οποίος παρουσίασε όλες τις ενέργειες που έχει κάνει ο Δήμος Ερμιονίδας προκειμένου το Ρόδι Ερμιόνης να πάρει την πιστοποίηση Προϊόντος Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.), μια διαδικασία που βρίσκεται πλέον στο τελικό στάδιο υλοποίησης.

Στην Έκθεση συμμετείχαν παραγωγοί, έμποροι, επαγγελματίες και εθελοντικές ομάδες που προσέφεραν στους επισκέπτες ρόδια, ποτά και εδέσματα εμπνευσμένα από τις γεύσεις του ροδιού. Επίσης παρουσιάστηκαν καλλιτεχνικές δημιουργίες εμπνευσμένες από το ρόδι.

Γνωστός σεφ της περιοχής παρουσίασε τις δημιουργίες του με βάση το ρόδι.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη με αποτέλεσμα οι επισκέπτες και οι κάτοικοι της Ερμιονίδας να δοκιμάσουν το «ρόδι Ερμιόνης», το οποίο έχει χαρακτηριστικά που το κάνουν ιδιαίτερα ξεχωριστό.

Παρουσιαστές των εκδηλώσεων ήταν οι γνωστοί δημοσιογράφοι Διονύσης Μποτώνης και Μπάγια Αντωνοπούλου.

Το διήμερο των εκδηλώσεων τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Σφυρής Δημήτρης, ο Βουλευτής Αργολίδας κ. Ανδριανός Ιωάννης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Τζανής Αναστάσιος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γαβρήλος Γεώργιος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης, κ. Δάγκλης Χρήστος, οι Αντιδήμαρχοι Ερμιονίδας, καθώς και Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι.
Ο Δήμος Ερμιονίδας εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες σε όσους συμμετείχαν στην διοργάνωση της γιορτής, στους εθελοντές και στους χορηγούς της.