Βασίλης Σιδέρης: Να παραιτηθεί ΤΩΡΑ ο αναίσχυντος Νίκος Φίλης

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Βασίλης Σιδέρης: Να παραιτηθεί ΤΩΡΑ ο αναίσχυντος Νίκος Φίλης

Νοέμβριος 07, 2015 - 14:23

Χωρίς καμία αίσθηση ντροπής ή μεταμέλειας, ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης επανέλαβε και υποστήριξε δημόσια την, προ ετών, δήλωσή του για μη γενοκτονία των Ποντίων.

Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, με τις εκατοντάδες χιλιάδες σφαγές, τις διώξεις και τον ξεριζωμό από την Πατρίδα τους, είναι η πιο μελανή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού έθνους.

Η βαρβαρότητα που υπέστησαν οι Πόντιοι, κατά τη διάρκεια των διωγμών, πρέπει να μας κάνει όχι μόνο να τους θυμόμαστε, να τους σεβόμαστε και να τους τιμάμε αλλά και να απομονώνουμε τις ανθελληνικές φωνές, απ' όπου κι αν προέρχονται, ακόμα περισότερο δε, όταν βγαίνουν από τα στόματα ασεβών ανθρώπων, οι οποίοι κατέχουν θέσεις βαρυσήμαντες, όπως αυτή του Υπουργού Παιδείας.

Εάν εμπιστευόμαστε το μεγαλύτερο αγαθό, αυτό της παιδείας, σε ανθρώπους όπως ο κ. Φίλης, που προφανώς ενστερνίζεται απόλυτα τις θέσεις και τις προκλητικές απόψεις της κας Ρεπούση, τότε σίγουρα πρέπει να ανησυχούμε για το μέλλον του έθνους μας και της προπαγάνδας που είναι αναγκασμένα να ανεχθούν τα παιδιά μας.

Ακόμα χειρότερο είναι το γεγονός, πως ο κ. Φίλης διατηρεί ακόμα τη θέση του στο Υπουργείο Παιδείας και ο Πρωθυπουργός της χώρας, που διαχωρίζει ως νησιά τη Λέσβο και τη Μυτιλήνη και φυσικά δεν γνωρίζει ότι υπάρχουν θαλάσσια σύνορα, Αλέξης Τσίπρας, δεν τον έχει απομακρύνει, όχι μόνο από το υπουργείο αλλά και από την κοινοβουλευτική του ομάδα.

Είναι ξεκάθαρη πρόκληση απέναντι στον ελληνικό λαό η δήλωση του κ. Φίλη, ότι η εξόντωση εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων δεν αποτελεί γενοκτονία και η στάση του κ. Τσίπρα να τον διατηρεί στη θέση του Υπουργού Παιδείας δείχνει, δυστυχώς, τη συγκατάθεσή του. Διαφορετικά θα είχε αντιδράσει άμεσα και θα τον είχε απομακρύνει, όμως, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, δεν προτιθεται να το κάνει.

Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου είναι αναγνωρισμένη από τη Βουλή των Ελλήνων από το 1994, όταν και είχε ψηφιστεί ομόφωνα η ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως «Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο».

Το 2007 η γενοκτονία των Ποντίων αναγνωρίστηκε επίσημα, μαζί αυτή των Ασσυρίων, από τη Διεθνή Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών (IAGS, International Association of Genocide Scholars).

Οι Έλληνες δεν πρέπει να ξεχνάμε τι σημαίνει προσφυγιά, ξεριζωμός και απώλειες. Λυπάμαι βαθύτατα για την κυβέρνηση που αποτελείται από ανιστόρητους, αγεωγράφητους και εθνικά επικίνδυνους. Η δήλωση του κ. Φίλη είναι ξεκάθαρη πρόκληση, η σιωπή του κ. Τσίπρα αποτελεί συνενοχή.

Βασίλης Σιδέρης

Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου