ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης 0-1

Time to read
less than
1 minute
Read so far

ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης 0-1

Νοέμβριος 09, 2015 - 11:41

ICONPRESS-EUROKINISSI

Σπουδαία νίκη για τον Αστέρα Τρίπολης που επικράτησε με 0-1 στο ΟΑΚΑ της ΑΕΚ με γκολ του Δημήτρη Παπαδόπουλου στο 89ο λεπτό για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.
Η αρκαδική ομάδα συνεχίζει την ανοδική της πορεία και το αήττητο σερί των τελευταίων αγώνων περνώντας και από το ΟΑΚΑ σε ένα παιχνίδι που το διαχειρίστηκε εξαιρετικά παρά τα διαιτητικά λάθη.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να βρουν ρυθμό και η ΑΕΚ να απειλή πρώτη με μια γυριστή κεφαλιά του Λαμπρόπουλου στο 16' μετά το φάουλ του Μάνταλου. Οι Κιτρινόμαυροι δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν σωστά και να βγάλουν φάσεις, απειλώντας μόνο μέσα από στημένα απόρια της εξαιρετικής αμυντικής λειτουργλίας του Αστέρα Τρίπολης όπως το φάουλ του Γκάλο -που απέκρουσε ο Μπαντής- στο 33'. ΗΑΕΚ στην μοναδική καλή της στιγμή στο πρώτο ημίχρονο από οργανωμένη επίθεση ήταν στο 39’ όταν ο Μάνταλος πέρασε την κάθετη για τον Αραβίδη, αλλά ο Μπαντής αντέδρασε γρήγορα και έδιωξε τον κίνδυνο.
Το ήρεμο πρώτο 45λεπτο έκλεισε όταν στις καθυστερήσεις ο Βάργκας ενώ ήταν πεσμένος από το φάουλ του Λανθαρότε αντέδρασε πολύ άσχημα και ο Κουκουλάκης σωστά έδειξε κόκκινη κάρτα για την κλωτσιά προς τον αντίπαλο του.
Στην επανάληψη η ΑΕΚ παρότι έπαιξε με 10 παίκτες μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε για να πετύχει ένα γκολ με τον Μπαντή όμως να αποκρούει τόσο το διαγώνιο σουτ του Αραβίδη όσο και το φάουλ του Μάνταλου. Στην συνέχεια τα λεπτά ο Αστέρας ισορροπούσε την κατάσταση και μετά το 70' άρχισε να πιέζει εκμεταλλευόμενος και το γεγονός ότι η Ένωση έπαιζε και με παίχτη λιγότερο.
Η φάση, πέρα από αυτή του Βάργκας που θα σημάδευε το ματς έγινε στο 74' όταν ο Κουκουλάκης για κάποιο λόγο που μόνο ο ίδιος ξέρει ακύρωσε κανονικό γκολ του Παπαδόπουλου αλλά τελικά αυτό δεν στοίχισε στον Αστέρα γιατί στο 89' ο Φούντας έκανε ωραία κίνηση και σουτ με τον Μπαρόχα να μην μπλοκάρει και τον Παπαδόπουλο να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα με την αρκαδική ομάδα να πανηγυρίζει μία πολύ σπουδαία νίκη.
Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Γκολ: 89' Παπαδόπουλος
ΑΕΚ (Πογιέτ): Μπαρόχα, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Σοϊλέδης, Γκάλο, Γιόχανσον, Σιμόες , Μάνταλος (84' Κορδέρο), Βάργκας, Μπαρμπόσα (70' Μπουοανότε), Αραβίδης (71' Κρισάντους)
Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Μπαντής, Λούι, Ζησόπουλος,Σανκαρέ, Παντελιάδης, Ιγκλέσιας (64' Δημούτσος), Κουρμπέλης, Μάσα (85' Φούντας), Μπερτόλιο, Λανθαρότε (68' Φερνάντεζ), Παπαδόπουλος.

Στάικος Βεργέτης: «Πετύχαμε μία σπουδαία νίκη»

Ως μία σπουδαία νίκη χαρακτήρισε την επιτυχία του Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ ο Στάικος Βεργέτης στην συνέντευξη τύπου αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Παράλληλα ο Έλληνας τεχνικός στάθηκε και στο γεγονός της αποβολής τονίζοντας έφερε πιο αργά την κούραση στην ομάδα του ενώ αναφορικά με τις τελευταίες νίκες επισήμανε δεν υπαρχει κάποιο μαγικό κουμπί με την ομάδα του να δουλεύει πολύ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Στάικος Βεργέτης

"Πετύχαμε μία πολύ σπουδαία νίκη. Τόσο όσον αφορά την βαθμολογική μας εξέλιξη όσο και γιατί την πετύχαμε μέσα στην έδρα μιας σπουδαίας ομάδας όπως είναι η ΑΕΚ. Σίγουρα υπήρχε η κούραση από το παιχνίδι που είχαμε με το ΑΠΟΕΛ και γι' αυτό δεν είχαμε φρεσκάδα μετά το ματς της Πέμπτης. Η ΑΕΚ είχε περισσότερη ενέργεια αλλά μας ευνόησε η αποβολή της γιατί έφερε πιο αργά την κούραση σε μας. Στο τελευταίο 20λεπτο εμείς βγήκαμε μπροστά και είχαμε κάποιες καλές στιγμές με κορυφαία φυσικά στιγμή το γκολ της νίκης".

"Το ποδόσφαιρο όπως και η ζωή έχει τα πάνω και τα κάτω της. Είχαμε μία άσχημη περίοδο. Δυσκολευόμασταν να σκοράρουμε. Δεν υπάρχει μαγικό κουμπί υπάρχει δουλειά. Είπαμε θα δουλέψουμε και θα αντιστρέψουμε την κατάσταση και το κάναμε. Η καλή αμυντική δουλειά ήταν το σύνθημα μας για την αντεπίθεση".