ΠΑΜΕ Αργολίδας:Ενιαίο γενικό νοσοκομείο ανάμεσα στις δυο μεγάλες πόλεις Άργος και Ναύπλιο

Time to read
less than
1 minute
Read so far

ΠΑΜΕ Αργολίδας:Ενιαίο γενικό νοσοκομείο ανάμεσα στις δυο μεγάλες πόλεις Άργος και Ναύπλιο

Νοέμβριος 17, 2015 - 18:58

φωτογραφία eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Αργολίδας με αφορμή την κινητοποίηση στο νοσοκομείο Ναυπλίου:

Η πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων αλλά και της ΕΕ αντιμετωπίζει την Υγεία σαν κόστος, ατομική ευθύνη του εργαζόμενου και εμπόρευμα για τον επιχειρηματία. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής και της συνεπακόλουθης συστηματικής υποχρηματοδότησης είναι η τραγική και επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον νομό μας.

Το εργατικό κίνημα και η λαϊκή συμμαχία πρέπει να αντιπαραθέσουν και να διεκδικήσουν την πανελλαδική ανάπτυξη ενιαίου, αποκλειστικά κρατικού και απολύτως δωρεάν συστήματος Υγείας - Πρόνοιας, με βασικό προσανατολισμό την πρόληψη και με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. Σε αυτό το σύστημα που ανταποκρίνεται στις λαϊκές ανάγκες, όλες οι μονάδες υγείας μπορούν να αξιοποιηθούν, να αναπτυχθούν και να ενταχθούν στο ενιαίο δημόσιο σύστημα Υγείας καθώς και όλοι οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι όλων των κλάδων, με σχέση εργασίας πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Σε αυτή την ανάπτυξη διασφαλίζεται η σχεδιασμένη και πλήρης αξιοποίηση όλων των υγειονομικών, της επιστημονικής έρευνας και των τεχνικών μέσων με καθολικό τρόπο.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Ένα ενιαίο γενικό νοσοκομείο ανάμεσα στις δυο μεγάλες πόλεις Αργος και Ναύπλιο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες όλου του νομού, πλήρως στελεχωμένο με γιατρούς και υγειονομικούς όλων των κλάδων, με πλήρη και σύγχρονο εξοπλισμό, με 24ωρη λειτουργία, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση, με σύγχρονες, πλήρεις και απολύτως δωρεάν παροχές υπηρεσιών σε όλους χωρίς περικοπές και εξαιρέσεις.

Αστικού τύπου Κέντρα Υγείας σε Άργος και Ναύπλιο (στις υπάρχουσες νοσοκομειακές εγκαταστάσεις) και διατήρηση των υπαρχόντων Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων, κοντά στους τόπους δουλειάς, κατοικίας, εκπαίδευσης, που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες, υγιών και ασθενών, με πλήρως αναπτυγμένες και συνεργαζόμενες μεταξύ τους υπηρεσίες πρόληψης, θεραπείας, αποκατάστασης, υγείας και ασφάλειας της εργασίας και Δημόσιας Υγείας, τα οποία μαζί με το σύστημα της επείγουσας ιατρικής (ΕΚΑΒ) θα αποτελούν πραγματικά ενιαίο σύστημα που θα ενσωματώνει όλες τις υπάρχουσες μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας. Στελεχωμένα με γιατρούς των βασικών ειδικοτήτων, νοσηλευτές και όλο το υπόλοιπο απαραίτητο προσωπικό, με σύγχρονο εξοπλισμό, 24ωρη λειτουργία, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση, για σύγχρονες, πλήρεις και απολύτως δωρεάν παροχές υπηρεσιών σε όλους χωρίς περικοπές και εξαιρέσεις.

Άμεσα, και μέχρι την υλοποίηση των παραπάνω, να μην κλείσει και να μην υποβαθμιστεί περαιτέρω καμία μονάδα υγείας, καθώς και να καλυφτούν όλα τα κενά και οι ελλείψεις που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας του νομού Αργολίδας.

ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΜΕ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ, ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ-ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΑΛΗΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ, ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ, ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΙ ΑΝΗΜΠΟΡΟΥΣ, ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ.

Νοέμβριος 2015