Περίπατος στο φαράγγι της Κουμαριάς στην Kρύα Βρύση

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Περίπατος στο φαράγγι της Κουμαριάς στην Kρύα Βρύση

Νοέμβριος 17, 2015 - 22:30

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για 3η συνεχή χρονιά ο περίπατος στο φαράγγι της Κουμαριάς στην Kρύα Βρύση. Περισσότεροι από 200 περιπατητές, ορειβάτες, και ποδηλάτες έλαβαν μέρος σε ένα σεργιάνι στη φύση και στο παρελθόν. Μια πρωτοβουλία του Ιππικού Φυσιολατρικού Συλλόγου Άργους (Ι.Φ.Σ.Α.) που υποστηρίζεται από τον Πολιτιστικό & Εξωραϊστικό Σύλλογο Κρύας Βρύσης «Ο Κτενιάς». Η πορεία στη φύση και οι γεύσεις παραδοσιακών εδεσμάτων όπως τραχανάς, φασολάδα, γκόγκες και γκιούλμπασι σε συνδυασμό με ελληνική παραδοσιακή μουσική και χορό ξαναζωντάνεψαν την Κρύα Βρύση και έκαναν τους παρευρισκόμενους να απολαύσουν γεύσεις, αρώματα και εικόνες από το παρελθόν.

Ευχαριστούμε όλους όσους παραβρέθηκαν και μοιράστηκαν την εμπειρία αυτή. Ειδικότερα, ευχαριστούμε για τη συμμετοχή τους τη Φυσιολατρική Ομάδα Ερμιονίδος, το Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία Νομού Αργολίδος, το Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων «Η Αλληλεγγύη», τους Μαραθωνοδρόμους Δρομείς Αργολίδας, τους συλλόγους παραδοσιακών χορών «Λύκειο των Ελληνίδων» και «Ελληνική Παράδοση», τους αθλητικούς χώρους «Athlisis Tennis Club» και «Γυμναστήριο KLV», καθώς και το κατάστημα ποδηλάτων «Κιντής bikes», το οποίο συνέβαλε στο συντονισμό της ποδηλατικής διαδρομής.

Πριν την έναρξη αλλά και μετά την ολοκλήρωση της πορείας προσφέρθηκαν τοπικά και παραδοσιακά εδέσματα. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας κ. Γιάννη Σουλιώτη - Φρούτα και Λαχανικά «Φρέσκο» για τη φασολάδα, τον κ. Αναστάσιο Μάλλιο «Παραδοσιακά Ζυμαρικά από τ΄Ανάπλι» όπου και μαγείρεψε ο ίδιος τον τραχανά, το αρτοποιείο «Λυμπέρης» για το ζυμωτό ψωμί, την κάβα «Κατσιαδράμης» για το κρασί, το «κτήμα Βασιλείου» για τα τραπεζοκαθίσματα, το ελαιοτριβείο «Φάκλαρη» για τα αναμνηστικά της συμμετοχής, το φωτογραφείο «Φωτοσύνθεση» για την κάλυψη και προώθηση της εκδήλωσης, καθώς και το χορηγό επικοινωνίας - ραδιοφωνικό σταθμό «101 Πυξίδα στα fm». Ξεχωριστή μνεία θα θέλαμε να κάνουμε στα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Κτενιάς» για τη συνεισφορά τους στο μαγείρεμα και τη φιλοξενία του κόσμου καθώς και τους ντόπιους κτηνοτρόφους που προσέφεραν κρέας παραγωγής τους. Ευχόμαστε η δράση αυτή να αποτελέσει κίνητρο για να αναδειχτούν περισσότερα μονοπάτια στην περιοχή μας και να έρθουμε όλοι μας σε επαφή με τη φύση και την παράδοση ώστε να αποκτήσουμε πολύτιμα βιώματα για την διατήρηση της πολιτιστικής μας ταυτότητας.

 

ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ ΠΑΡΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ι.Φ.Σ.Α.