"Αλλαγή Πορείας": Το όραμά μας παίρνει σάρκα και οστά

Time to read
less than
1 minute
Read so far

"Αλλαγή Πορείας": Το όραμά μας παίρνει σάρκα και οστά

Μάιος 24, 2012 - 15:14

Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών το 2012 βρίσκεται παρά την τεράστια οικονομική πίεση, που έρχεται σαν συνέπεια της κρίσης, σε αναπτυξιακή τροχιά προγραμματίζοντας 3 νέα έργα ζωτικής σημασίας, παράλληλα με άλλα έργα  που βαίνουν σε φάση υλοποίησης (βλέπε αγωγό Λέρνας).

Πρόκειται για τα 3 έργα για οποία λήφθησαν ήδη οι σχετικές αποφάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και αφορούν
-στην κατασκευή Κολυμβητηρίου στο πρώην εργοστάσιο Μαρίνου,
-την κατασκευή νέου Κλειστού Γυμναστηρίου στο χώρο του πρώην Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού  και
-την κατασκευή του Κολιαλέξιου, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, ως πολιτιστικού και εκπαιδευτικού πολυχώρου

Οι σχετικές μελέτες έχουν ανατεθεί και προχωρούν. Όπως είναι αναμενόμενο όποια καλή θέληση και πίεση να ασκήσει κανείς, οι χρόνοι ωρίμανσης των δημοσίων έργων έχουν τους δικούς τους ρυθμούς.

Όμως, το όραμά μας να αλλάξουμε πορεία παίρνει σάρκα και οστά. Οι πολιτικές αποφάσεις έχουν ληφθεί. Τα έργα ωριμάζουν.  Ο Δήμος ανακτά το χαμένο του εγωισμό. Η πόλη προβάλλεται. Ο δήμος μάχεται και κερδίζει.
Σε μια απλή βόλτα όλοι καταλαβαίνουν πως κάτι αλλάζει.
Η λήθη και ο ύπνος του παρελθόντος έχουν τελειώσει. Ακόμη, και μηνύματα από όμορους δήμους δείχνουν πως είμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση.

Στη διαδρομή αυτή, επιθυμούσαμε το οικονομικό περιβάλλον να είναι καλύτερο. Οι ταχύτητες ωρίμανσης θα θέλαμε να είναι πιο γοργές. Οι άνθρωποι να είναι αλάνθαστοι.
Αλλαγές έγιναν και στις διαδικασίες όσο και τις δομές τόσο και σε στελέχη.

Φυσικό είναι επίσης, για την αντιπολίτευση, για να  παραμένει στη δημοσιότητα να ψάχνει συνεχώς  την εύκολη και «πιασάρικη» κριτική.
Είναι μικρόψυχο και αγενές να μην αναγνωρίζει πως καταστροφική είναι η εμμονή στο λάθος. Πως είναι γενναιότητα, και όχι αδυναμία, η αλλαγή, η διόρθωση και ο έλεγχος!
Τους καλούμε λοιπόν αντί να ψάχνουν το λάθος, να ασχοληθούν με το σωστό.
Λάθη δεν κάνει όποιος δεν κάνει τίποτα!
Αυτή η λογική δεν μας ταιριάζει.

Εμείς νιώθουμε στις πλάτες μας βαριά την ευθύνη, να είμαστε το τελευταίο καταφύγιο ελπίδας των δημοτών μας για μια καλύτερη μέρα!