Η αφοπλιστική ειλικρίνεια του Βαγγέλα

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Η αφοπλιστική ειλικρίνεια του Βαγγέλα

Ιανουάριος 09, 2016 - 10:47

Το είπε καθαρά ο άνθρωπος στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου: Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι επιχείρηση. Και τα χρήματα που έχει δανειστεί -κάπου 200 μύρια δανεικά και αγύριστα- τα επενδύει για να αυξάνονται οι ψηφοφόροι της.

Φιου... Εντάξει, Βαγγέλη μου, και ανησύχησα μήπως επενδύετε ως κόμμα σε κανένα ερευνητικό πρόγραμμα για τη δημοκρατία, αλλά για αυτό υπάρχει το Ίδρυμα Καραμανλή, non?

Εσείς επενδύετε στην αύξηση των ψηφοφόρων σας, δανειζόμενοι χρήματα.

Και πώς, ακριβώς, Βαγγέλη μου, αυξάνονται και πληθύνονται οι ψηφοφόροι σας; Με τη διαφήμιση;

Είναι γνωστό πώς κρατήθηκαν τα μεγάλα κόμματα στην εξουσία για καμιά σαρανταριά χρόνια. Δίνοντας πολύ, πολύ, πάρα πολύ δημόσιο χρήμα που πληρώνουμε και θα πληρώνουμε για σαράντα γενιές και βάλε. Η περίφημη δημοκρατία των λίγων βιομηχάνων και μεγαλοεπιχειρηματιών μάς κόστισε λίγο, μα τα καταφέραμε! Οι 17 φόροι σε ένα ακίνητο, τα απανωτά χαράτσια παντού, οι φόροι, τα τέλη, όλα το επιβεβαιώνουν ότι ζούμε σε μια καθόλα δημοκρατική χώρα!

Αλλά ο Βαγγέλης, τώρα, έρχεται και μας λέει ότι και τα χρήματα που δανείστηκε από τις τράπεζες το κόμμα του, τα τοποθέτησε για να αυξηθούν οι ψηφοφόροι του. Δηλαδή τα «έχωσε»! Και, το καλύτερο απ' όλα, είναι ότι όλα τούτα τα παραδέχτηκε με πολλά χάχανα αμηχανίας, και με αφοπλιστική ειλικρίνεια.

«Η ΝΔ δεν είναι επιχείρηση, ούτε εγώ την παίρνω σαν επιχείρηση», είπε το σιγουράκι γιατί είναι βέβαιον, θα το πάρει το γεροντοκόριτσο τη Νουδούλα με παπά και με κουμπάρο.

«Μόλις εκλεγώ, θα κάνω μια οικονομική εξόρμηση», ανέφερε. Και ο Νίκος Ευαγγλάτος τον ρώτησε τι θα κάνει με το χρέος του κόμματος που θα το πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες:

Εγώ τι να κάνω; Η Πολιτεία θα αποφασίσει. 

Και ξαναρωτάει ο Ευαγγελάτος: «Θα πρέπει με κάποιο τρόπο, ο λογαριασμός αυτός να σβηστεί, θα τον πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες. Μπορεί να εξυπηρετηθεί ο δανεισμός αυτός;».

«Δεν με έχει απασχολήσει το θέμα αυτό. Ο επιχειρηματίας θα πάρει 100 ευρώ και θα τα επενδύσει. Το κόμμα θα τα πάρει για να τα χαλάσει», απάντησε.

Το κόμμα χαλάει λεφτά για να κερδίσει ψήφους. 

Και μετά, χάχανα και φράσεις όπως «και τι να κάνω εγώ;».

Τι να κάνεις, Βαγγέλη μου... Αλλάζουν σαράντα χρόνια εν μια νυκτί; Με ένα μουστάκι; Εσείς πληρώνετε, κάποιοι ψηφίζουν, και την πληρώνουμε όλοι. Στην υγειά των κορόιδων και, πού 'σαι, μην ζαλίζεις την εκπάγλου καλλονής λιγότριχη κεφαλή σου με τέτοιες λεπτομέρειες. Έχεις άλλα να σκεφτείς. Όπως πώς θα πάρεις την πρωθυπουργική καρέκλα. Τι κι αν ο κόσμος χάνει τα σπίτια του; Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει. Ενώ η ΝΔ και το ΠαΣοΚ τα κατάφεραν τόσο καλά για να μην φτάσουμε εδώ που φτάσαμε. Ας πληρώσουμε τα σπασμένα και των κομμάτων που κυβερνούσαν τόσα χρόνια, και μας έκαναν τόσο πολύ καλό. Εδώ τρώμε έναν γάιδαρο περίπου 300 δισ. ευρώ, σε 200 ψωρομύρια θα κωλώσουμε;