Τα δικά μας «κόκκινα» παιδιά

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Τα δικά μας «κόκκινα» παιδιά

Ιανουάριος 18, 2016 - 02:31

Tο σκίτσο του Αρκά τα λέει όλα. Οι απανωτοί διορισμοί συζύγων, ανιψιών, εξαδέλφων και δεν συμμαζεύεται από την πρώτη αριστερή κυβέρνηση είναι μια πραγματικότητα, την οποία, μάλιστα. η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ως τέτοια και δεν προσπαθεί να δικαιολογηθεί έστω. Τελευταία τακτοποίηση ημετέρου, ο διορισμός της εξ αγχιστείας εξαδέλφης του Πρωθυπουργού ως μετακλητής υπαλλήλου στο γραφείο του κ Σπίρτζη.

Σαν χθες ήταν που ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση καταδίκαζε την οικογενειοκρατία, το βόλεμα υμετέρων, το βαθύ κράτος, τους διορισμούς των «γαλάζιων» παιδιών. Με τα «κόκκινα» παιδιά, όμως, ουδέν πρόβλημα. Τα «κόκκινα» παιδιά είναι καλά, είναι επαναστατημένα, δεν είναι τίποτε παιδαρέλια που έπαιζαν όλη μέρα τένις και πήγαιναν στα κολέγια... Έχουν κολλήσει αφίσες και έχουν πάντα την ντουντούκα πρόχειρη για το δίκαιο του αγώνα!

Βρε, λες ο Πρωθυπουργός να θέλει να φάει το σύστημα από μέσα επειδή δεν έχει καταλάβει ότι όχι μόνο είναι το σύστημα, αλλά και ότι συντηρεί το σύστημα των προηγούμενων;

Επειδή η πραγματικότητα ξεπερνά τη φαντασία, ας δούμε τι δήλωσε επισήμως το Μαξίμου για την τελευταία επιτυχία του διορισμού της εξαδέλφης, απαντώντας στη Νέα Δημοκρατία που τον επέπληξε (άλλο θράσος από 'κει! Η ΝΔ να επιπλήττει για διορισμούς!):

«Νέο ρεκόρ θράσους από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία φτάνει στο σημείο να κατηγορεί τον πρωθυπουργό της χώρας για δήθεν διορισμό συγγενικού του προσώπου στο Δημόσιο. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να προσάψουμε την ίδια κατηγορία στον κ. Μητσοτάκη. Πολύ απλά, διότι, έχοντας εκθρέψει επί δεκαετίες το πελατειακό κράτος, η οικογένεια Μητσοτάκη είναι το Δημόσιο».

Ε, λοιπόν, αφού ο η οικογένεια Μητσοτάκη είναι το Δημόσιο, εμείς αντικαθιστούμε το συστατικό «Μητσοτάκης» από το Δημόσιο και μεταγγίζουμε στους οργανισμούς αγνούς, κόκκινους επαναστάτες με διορισμούς δικών μας παιδιών, που θα πλήξουν την οικογενειοκρατία και τον διορισμό ημετέρων με τον ίδιο τρόπο! Δηλαδή με διορισμούς ημετέρων!

Το ζήτημα, όμως, είναι το εξής: μια κοινωνία που περίμενε αλλαγές σε όλους τους τομείς, που εξακολουθεί να πεινάει όπως πεινούσε και προηγουμένως, και στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις και σε ένα δημοψήφισμα, είναι πια λιγότερο ανεκτική σε τέτοιες πρακτικές. Η κοινωνία ήλπιζε ότι τα πράγματα θα άλλαζαν επί το αξιοκρατικότερον. Μπορεί να μην έχει διορίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στελέχη με το τσουβάλι, αλλά ο κόσμος αντιδρά στο παραμικρό, και δικαίως: αριστερή κυβέρνηση που έφερε μνημονιάρα, περικοπές, αυξήσεις παντού, πετρέλαιο πανάκριβο, φορολογία αβάσταχτη να σερβίρει και το κερασάκι στην τούρτα, τους διορισμούς των «δικών τους». Οι μεγάλοι επικοινωνιολόγοι που κατοικοεδρεύουν στο Μαξίμου, μυρωδιά δεν έχουν πάρει;

Παραλογισμός. Αν το χρηματιστήριο πήγαινε λίγο καλύτερα και αν έτρεχε ποτάμι το χρήμα, θα βλέπαμε και αριστερά golden boys. 

Αλλά αν έτρεχε ποτάμι το χρήμα, θα μας ένοιαζαν όλα τούτα; Μας ένοιαζαν τότε, το '80 ή το '90, τότε που πέφταμε αργά στη φάκα των δανειστών, αλλά οι διορισμοί πήγαιναν σύννεφο; Καλοί είμαστε και του λόγου μας...